Čtvrtek 15. února 1996

Ministr spravedlnosti ČR Jiří Novák: Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo, dámy a pánové, k návrhu tohoto zákona bylo při druhém čtení celkem 13 pozměňujících návrhů. Stručně se vyjádřím k jednotlivým návrhům.

Návrh na doplnění slov "finanční pronájem do výčtu činností, které jsou charakteristické pro finanční instituce" je důvodné a navrhuji s tímto návrhem vyslovit souhlas.

Druhý návrh je pouze terminologický a odpovídá stávající platné právní úpravě. Též doporučuji vyslovit souhlas.

Třetí a čtvrtý návrh se týká částky, která má být rozhodnou hranicí pro vznik identifikační povinnosti pro finanční instituce. Poslanec Šuman navrhl snížit tuto částku z 500 tisíc korun na 200 tisíc korun, pan poslanec Řezáč na částku 300 tisíc korun.

Musím říci, že vláda tuto otázku velmi pečlivě zvažovala. Ve svém návrhu vychází z přepočtu částky 15 tisíc ECU, která je doporučena pro všechny státy, které chtějí účinně bojovat proti praní špinavých peněz, ve své směrnici Rady Evropského společenství z 10. června 1991. I když samozřejmě přijetí kteréhokoli návrhu je možné, je potřebné si uvědomit, že stanovení příliš nízké hranice pro vznik identifikační povinnosti bezdůvodně zatíží finanční instituce s tím, že budou zajišťovat a evidovat údaje, které zřejmě nebude nikdo využívat. Při úvahách o finanční hranici rozhodné pro vznik identifikační povinnosti je možné pro srovnání využít i právních úprav některých evropských států. V Německu platí např. hranice 20 tisíc marek, ve Švýcarsku 100 tisíc franků, v Belgii ekvivalent 10 tisíc ECU, v Lucembursku 500 tisíc franků. Proto navrhuji vyslovit s návrhem poslance Řezáče a poslance Šumana nesouhlas.

Za páté - pan poslanec Kolář navrhl změnu § 6 odst. 1. Navrhuje prodloužit lhůtu, po jejímž uplynutí může finanční instituce provést příkaz klienta týkající se obchodu, který oznámila, z 24 na 48 hodin. Uvedená lhůta byla konzultována jak s Ministerstvem financí, tak i s Českou národní bankou. Navíc určité prodloužení této lhůty připouští i odst. 2 téhož ustanovení. Navrhujeme proto vyslovit nesouhlas s tímto návrhem.

Za šesté - padl návrh k § 7 odst. 2, který vychází z jednání v ústavně právním výboru. S tímto návrhem doporučujeme vyslovit souhlas.

Za sedmé a za osmé - jsou zde návrhy k § 7, které doporučuje ústavně právní výbor. Tento návrh omezuje okruh případů, kdy Ministerstvo financí může údaje získané při aplikaci tohoto zákona předávat k využití pro jiné účely. Vláda shledává jako dostatečnou záruku před zneužitím těchto údajů skutečnost, že předávání údajů je vždy podmíněno souhlasem ministra financí. Proto doporučuji přijmout znění vládního návrhu a nesouhlasím s návrhem ústavně právního výboru.

K návrhu č. 9 - jde o formulační zpřesnění, se kterým vyslovuji souhlas.

Desátý návrh směřuje k § 15. Jde o formulační zpřesnění, se kterým souhlas vyslovuji.

Návrhy č. 11 a 12 zpřesňují text vládního návrhu a vyslovuji souhlas s těmito návrhy.

Poslední návrh k § 21 se týká data účinnosti tohoto zákona. Doporučuji vyslovit s pozměňovacím návrhem souhlas, protože si myslíme, že je potřeba přinejmenším tříměsíční legislakance na to, aby Ministerstvo financí mohlo připravit vše potřebné, aby tento zákon mohl začít beze zbytku fungovat.

Dále v rozpravě vystoupil pan poslanec Exner, který neměl žádný pozměňovací návrh. Vyslovil pouze otázku, kolik zaměstnanců bude pracovat na zvláštním oddělení Ministerstva financí, které bude provádět analýzu dat získaných podle tohoto zákona. V této chvíli můžeme odhadnout, že těchto zaměstnanců bude asi 30. Je to přiměřený počet. Rozpočtové náklady, které jsou vyčísleny v důvodové zprávě, vycházejí z každoroční potřeby na fungování tohoto zvláštního oddělení. Nejde o jednorázový náklad, který bude vycházet z rozpočtu a který bude souviset se zřízením této instituce.

Jen pro porovnání mohu říci, že např. ve Francii je na takovémto podobném útvaru zaměstnáno 70 lidí.

To je vše, pane předsedající.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Dovolím si vás odhlásit a požádat vás o registraci. Prosím pana kolegu Libora Nováka ml., aby se ujal své funkce zpravodaje.

Poslanec Libor Novák (1962): Pane předsedající, pane předsedo, dámy a pánové, můžeme přikročit k hlasování o jednotlivých pozměňovacích návrzích, jak je máte před sebou, s tím, že bych je ještě okomentoval tam, kde je třeba ještě vyjádřit stanovisko zpravodaje, event. v jednom případě bychom spojili hlasování o dvou pozměňujících návrzích, které spolu souvisejí.

V této chvíli můžeme začít hlasovat o prvním pozměňovacím návrhu, u kterého je shodné doporučující stanovisko jak předkladatele, tak zpravodaje.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 196? Kdo je proti?

Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 79 pro, dva proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu uvedeném pod číslem II - rovněž shodné doporučující stanovisko zpravodaje i navrhovatele.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 197. Kdo je proti?

Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 73 pro, nikdo proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Pozměňovací návrh č. 3. Zpravodaj nesouhlasí, navrhovatel nesouhlasí.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 198. Kdo je proti?

Tento návrh nebyl přijat poměrem hlasů 23 pro, 52 proti.

Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Protože tento návrh neprošel, můžeme hlasovat o pozměňovacím návrhu č. 4, kde je alternativní částka 300 tisíc korun. Rovněž nesouhlasné stanovisko zpravodaje i navrhovatele.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 199. Kdo je proti?

Tento návrh nebyl přijat poměrem hlasů 25 pro, 53 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Pozměňovací návrh č. 5 se týká lhůt. Nesouhlasné stanovisko zpravodaje i navrhovatele.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 200. Kdo je proti?

Tento návrh nebyl přijat poměrem hlasů 10 pro, 73 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Pozměňovací návrh č. 6. Souhlasné stanovisko zpravodaje, souhlasné stanovisko navrhovatele.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 201. Kdo je proti?

Tento návrh byl přijat poměrem hlasů 85 pro, 2 proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Nyní bychom měli hlasovat o návrhu, který je zde rozdělen a měl být uveden dohromady pod čísly 7 a 8. Je to jeden komplexní pozměňující návrh. Souhlasné stanovisko zpravodaje i navrhovatele.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ve 202. hlasování. Kdo je proti?

Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 61 pro, 4 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Omlouvám se navrhovateli, který se vyjadřoval nesouhlasně.

Pozměňující návrh pod číslem 9. Souhlasné stanovisko zpravodaje i navrhovatele.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 203. Kdo je proti?

Tento návrh byl přijat poměrem hlasů 84 pro, nikdo proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): pozměňovací návrh pod č. 10. Rovněž souhlasné stanovisko zpravodaje i navrhovatele.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 204. Kdo je proti?

Tento návrh byl přijat poměrem hlasů 84 pro, nikdo proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Pozměňovací návrh č. 11. Rovněž souhlasné stanovisko zpravodaje i navrhovatele.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 205 této schůze. Kdo je proti?

Tento návrh byl přijat poměrem hlasů 87 pro, nikdo proti. Prosím další návrh.

Poslanec Libor Novák (1962): Pozměňovací návrh č. 12. Rovněž legislativní úprava. Souhlas zpravodaje, souhlas navrhovatele.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 206. Kdo je proti?

Tento návrh byl přijat poměrem hlasů 85 pro, nikdo proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Poslední pozměňující návrh pod č. 13 je určení data účinnosti zákona. Rovněž souhlasné stanovisko zpravodaje i navrhovatele.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Kdo je pro přijetí tohoto návrhu, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 207. Kdo je proti?

Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 71 pro, 12 proti.

Poslanec Libor Novák (1962): Tím jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy a můžeme dát hlasovat o celém textu vládního návrhu zákona ve znění přijatých pozměňovacích návrhů.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Přednesu vám návrh usnesení.

Poslanecká sněmovna schvaluje vládní návrh zákona o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a o změně a doplnění souvisejících zákonů, podle sněmovního tisku 1972, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 208. Kdo je proti?

Konstatuji, že návrh zákona byl schválen poměrem hlasů 93 pro, nikdo proti.

Děkuji panu ministru Jiřímu Novákovi a panu zpravodaji Liboru Novákovi mladšímu. Pan ministr si žádá slova.

Ministr spravedlnosti ČR Jiří Novák: Vážený pane místopředsedo, dovolím si poděkovat parlamentu za to, že toto dítě, na které jsem tak dlouho čekal, bylo narozeno, a že Česká republika dala jasný signál, že patří mezi země, které se rozhodly účinně bojovat proti zločinu. Děkuji.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Dámy a pánové, budeme pokračovat v našem jednání bodem 105, což je

CVI.

Informace rozpočtového výboru o projednání zprávy vlády o plnění státního rozpočtu České republiky za 1. až 3. čtvrtletí 1995

Žádám zpravodaje rozpočtového výboru pana poslance Tomáše Ježka, aby sprintem doběhl pro podklady tak, aby nám mohl tento bod uvést.

Chci se v tomto okamžiku zeptat pana poslance Roberta Koláře, zda je připraven nám po skončení tohoto bodu přednést informaci o připravovaných volbách. Děkuji. Pan poslanec Tomáš Ježek se ujme slova tak, aby nás seznámil s výsledkem projednávání uvedené zprávy ve výboru a s návrhem usnesení Poslanecké sněmovny.

Poslanec Tomáš Ježek: Vážený pane místopředsedo, vážení kolegové, rozpočtový výbor se dne 17. ledna tohoto roku zabýval zprávou vlády o plnění státního rozpočtu naší republiky za první tři čtvrtletí roku 1995.

Vzal zprávu na vědomí a navrhuje sněmovně toto usnesení:

Poslanecká sněmovna Parlamentu bere na vědomí informaci o projednání zprávy vlády o plnění státního rozpočtu České republiky za první tři čtvrtletí roku 1995. Důvodem, proč navrhujeme takto stručné usnesení, je to, že tato zpráva přišla vlastně v době, kdy už jsme předtím velmi podrobně při příležitosti projednávání rozpočtu roku 1996 projednávali vlastně celý rok, takže svým způsobem je tato zpráva formální. Děkuji.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji panu poslanci Tomáši Ježkovi. Otevírám k přednesené informaci rozpravu. Rozpravu končím, vzhledem k tomu, že se do ní nikdo nepřihlásil a budeme hlasovat o předneseném návrhu usnesení.

Poslanecká sněmovna bere na vědomí informaci rozpočtového výboru o projednání zprávy vlády o plnění státního rozpočtu ČR za l. - III. čtvrtletí roku 1995.

Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 209. Kdo je proti? Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 67 pro, nikdo proti.

Já vám děkuji a děkuji panu poslanci Tomáši Ježkovi. Tím jsme projednali další bod.

Dámy a pánové, v tomto okamžiku jsme schopni se zabývat 107. bodem, který má název

CVII.

Rozpočet Fondu dětí a mládeže na rok 1996

Není-li námitek, přistoupili bychom k tomuto bodu vzhledem k tomu, že předkladatel bodu předešlého pan ministr Skalický ještě není přítomen.

Návrh rozpočtu jsme obdrželi jako sněmovní tisk 1984. Úvodem připomínám, že podle zákona 113/1993 Sb., o Fondu dětí a mládeže, předseda fondu předkládá návrh rozpočtu k vyjádření vládě a Poslanecké sněmovně ke schválení. Stanovisko vlády jsme obdrželi jako sněmovní tisk 1984. Organizační výbor navrhl, aby sněmovna tento sněmovní tisk přikázala k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Má k návrhu na přikázání někdo připomínku? Není tomu tak.

Souhlasíte tedy s tím, aby sněmovní tisk 1984 byl přikázán k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Kdo ano, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 210. Kdo je proti? Tento návrh na přikázání byl odsouhlasen poměrem hlasů 62 pro, nikdo proti.

Uvedený výbor už předložený návrh projednal, jeho usnesení jsme obdrželi jako sněmovní tisk 1984/2. Žádám, aby se slova ujal zpravodaj výboru pan poslanec Martin Chudoba a informoval nás o výsledcích jednání. Pane zpravodaji, předpokládám, že současně přednesete návrh na usnesení.

Poslanec Martin Chudoba: Vážený pane předsedající, vážené dámy, vážení pánové, rozpočet Fondu dětí a mládeže na rok 1996, tisk 1984 projednal výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, který s návrhem rozpočtu vyslovil souhlas. Usnesení výboru bylo všem poslancům rozdáno jako tisk 1984/2. Podle § 11 odst. 2 písm. a) předkládá předseda výboru Fondu dětí a mládeže návrh rozpočtu Poslanecké sněmovně ke schválení. Doporučuji proto Poslanecké sněmovně přijmout toto usnesení.

Poslanecká sněmovna schvaluje rozpočet Fondu dětí a mládeže na rok 1996 podle sněmovního tisku 1984.

Děkuji.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji panu poslanci Chudobovi a otevírám rozpravu, nejprve její všeobecnou část, kterou končím, protože se do ní nikdo nepřihlásil. Otevírám rozpravu podrobnou, kterou končím z podobného důvodu.

Budeme nyní hlasovat o předneseném návrhu usnesení. Kdo je pro jeho přijetí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 211. Kdo je proti? Usnesení bylo schváleno poměrem hlasů 54 pro, 1 proti.

Konstatuji, že jsme projednali i další bod našeho pořadu.

Dalším 108. bodem je

CVIII.

Program činnosti Fondu dětí a mládeže na rok 1996, sněmovní tisk 1985

Návrh programu jste obdrželi jako sněmovní tisk 1985 a stanovisko vlády k němu jako sněmovní tisk 1985/1. Organizační výbor navrhl, aby sněmovna tento sněmovní tisk přikázala k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Má k tomuto návrhu někdo nějakou připomínku? Není tomu tak. Souhlasíme tedy s tím, aby bylo přikázáno tak, jak navrhl organizační výbor? Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 212. Kdo je proti? Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 60 pro, nikdo proti.

Uvedený výbor předložený návrh již projednal, jeho usnesení bylo rozdáno jako sněmovní tisk 1985/2. Žádám, aby se slova ujal opět pan poslanec Martin Chudoba jako zpravodaj výboru a informoval nás o výsledcích jednání. I zde předpokládám, že přednesete návrh usnesení. Děkuji.

Poslanec Martin Chudoba: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, program činnosti Fondu dětí a mládeže na rok 1996, tisk 1985 projednal výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, který vzal předložený materiál na vědomí. Usnesení bylo všem poslancům rozdáno jako sněmovní tisk 1985/2. Vzhledem k tomu, že podle § 11 odst. 2 písm. c) zákona č. 113/1993 Sb., o Fondu dětí a mládeže předkládá předseda výboru fondu program činnosti Fondu dětí a mládeže Poslanecké sněmovně k informaci, doporučuji Poslanecké sněmovně přijmout toto usnesení:

Poslanecká sněmovna bere na vědomí program činnosti Fondu dětí a mládeže na rok 1996 podle sněmovního tisku 1985.

Děkuji.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Děkuji. Otevírám rozpravu, nejprve její všeobecnou část, kterou končím, protože se do ní nikdo nepřihlásil. Otevírám podrobnou rozpravu, kterou uzavírám, protože se nikdo nehlásí.

Budeme tedy hlasovat o předneseném návrhu usnesení. Kdo je pro jeho přijetí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko v hlasování č. 213. Kdo je proti? Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 62 pro, nikdo proti.

Já děkuji panu poslanci Chudobovi a konstatuji, že jsme projednali další bod našeho pořadu.

Nyní bych chtěl požádat pana poslance Roberta Koláře, aby nás seznámil s návrhem na způsob provedení jednotlivých voleb.

Poslanec Robert Kolář: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, volební komise obdržela v souladu s jednacím řádem návrhy na kandidáty pro volby, které by se měly uskutečnit dle schváleného pořadu této schůze, a sice volební komise navrhuje Poslanecké sněmovně pro volbu člena prezídia Fondu národního majetku pana Miroslava Havla, a to na základě návrhu vlády ze dne 15. prosince 1995. A dále volební komise navrhuje Poslanecké sněmovně pro volbu předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny pro přípravu návrhu na propůjčení nebo udělení státních vyznamenání poslance Marka Bendu, a to na základě návrhu poslaneckého klubu KDS ze dne 8. prosince 1995. Obě volby proběhnou tajným způsobem. Hlasovací lístky jsou připraveny a volby mohou proběhnout ihned po zahájení polední přestávky.

Mimo to obdržela volební komise další návrhy k volbám, které ale zatím nebyly jednotlivými zástupci poslaneckých klubů navrženy, čili napřed bychom museli zařadit nové body v programu a já bych se pak vyjádřil k jednotlivým návrhům konkrétních kandidátů.

Děkuji.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Sněmovna v průběhu dopoledního jednání rozhodla o zařazení dalších dvou bodů voleb. Volba vedoucího stálé delegace parlamentního shromáždění Rady Evropy a volba člena kontrolního orgánu BIS. Ovšem sněmovna zároveň akceptovala návrh navrhovatele bodu, že návrhy, které se týkají předsedy stálé delegace shromáždění Rady Evropy, mají kluby předkládat dnes zhruba do 14.00 hodin. To se netýká druhého bodu, tedy kontrolního orgánu BIS.

Prosím, pane kolego.

Poslanec Robert Kolář: Omlouvám se, pokud tyto dva body byly zařazeny na program k volbě za člena kontrolního orgánu Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti BIS České republiky, obdržela volební komise návrh na poslance Zdeňka Trojana. Byl to návrh poslaneckého klubu ČSSD ze dne 8. února 1996.

Co se týče volby vedoucího stálé delegace Poslanecké sněmovny pouze upozorňuji, že pokud je termín 14. hodina dnešního dne, volba by mohla proběhnout až zítra ve 14.00 hodin.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Přesně tak. Chci se ještě zeptat pana předsedy volební komise, zda je možno na začátku polední přestávky některé volby spojit.

Poslanec Robert Kolář: Je možno spojit obě tajné volby, tzn. volbu člena prezidia Fondu národního majetku a volbu předsedy stálé komise pro přípravu návrhů na propůjčení nebo udělení státních vyznamenání.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Volba člena kontrolního orgánu BIS ještě není technicky připravena, navíc proběhne aklamací.

V tomto okamžiku bychom mohli postupovat tímto způsobem, budete-li souhlasit: zařadit volbu člena kontrolního orgánu Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti Bezpečnostní informační služby České republiky teď, rozhodnout aklamací o zvolení nebo nezvolení. Pak vyhlásit polední přestávku a na vydání lístků rezervovat asi 20 minut.

Jsou námitky proti tomu postupu? Nejsou.

CIX.

Návrh na volbu člena kontrolního orgánu Poslanecké sněmovny Parlamentu pro kontrolu činnosti bezpečnostní informační služby České republiky

Dovolím si vás odhlásit a požádat vás o to, abyste se znovu zaregistrovali. Předseda volební komise ve smyslu našich zvyklostí by měl řídit tuto volbu.

Poslanec Robert Kolář: Volební komise obdržela jediný návrh na Zdeňka Trojana z ČSSD.

Místopředseda PSP Jiří Vlach: Hlasováním rozhodneme o volbě tohoto kandidáta.

Kdo je pro jeho zvolení, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko k hlasování č. 214.

Kdo je proti?

Tento návrh byl schválen poměrem hlasů 71 pro, 2 proti. Děkuji vám. Tím jsme projednali další bod.

Je 12.24 hodin, zahajuji další dvě volby.

Lístky se budou vydávat do 12.45.

O slovo se hlásí pan poslanec Výborný.

Než se vrhnete do fronty na lístky, měl bych oznámit, že zahájíme jednání ve 14.30 hodin. Vzhledem k tomu, kam jsme došli, bude to rozumná polední přestávka.

Poslanec Miloslav Výborný: Prosím poslance z klubu KDU-ČSL, aby se ve 14.00 hodin shromáždili v místnostech klubu, nikoliv na č. dveří 106.

(Schůze přerušena ve 12.25 hodin.)

(Jednání opět zahájeno ve 14.51 hodin.)

Předseda PSP Milan Uhde: Pro všechny, kteří jste se sešli v tuto chvíli v jednacím sále, chci oznámit, že jsme se dohodli na poradě předsedů klubů s předsedou Poslanecké sněmovny a s místopředsedy, že vzhledem k tomu, že až na 4 nebo maximálně 5 bodů předpokládáme, že bude dnes v 18.30 hodin vyčerpán program 39. schůze Poslanecké sněmovny, rozhoduji se přerušit tuto schůzi dnes v 18.30 po ústních interpelacích na předsedu vlády a na členy vlády. Tato schůze bude pokračovat ve středu příštího týdne v 11.00 hodin. Předpokládáme, že její průběh bude hodinový nebo půldruhahodinový. Prosím, laskavě s tím počítejte.

Teď přistoupíme k bodu 106, je to

CX.

Návrh rozpočtu Fondu národního majetku České republiky na rok 1996

(Hluk v sále.) Prosím o klid.

Návrh rozpočtu jsme obdrželi jako sněmovní tisk 2037. Předložený materiál uvede předseda prezidia Fondu národního majetku ČR a ministr pro správu národního majetku a jeho privatizaci pan Jiří Skalický. Je pověřen současně odůvodněním stanoviska vlády, které je součástí předloženého materiálu. Pane ministře, prosím ujměte se slova.


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP