Úterý 31. května 1994

Poslanec Ladislav Blažek: Další vystoupil v rozpravě pan kolega Matějka. Navrhuje v § 6a) odst. 1 vložit za slova "příslušnou dopravní značku" slova "a uvedené do provozu po 1. lednu 1993". Zpravodaj nedoporučuje, navrhovatel nedoporučuje.

Předseda PSP Milan Uhde: Ve 45. hlasování budeme hlasovat o prvním pozměňovacím návrhu pana poslance Jaroslava Matějky.

Kdo podporuje tento návrh, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? 45. hlasování skončilo.

Ze 148 přítomných bylo 41 pro, 79 proti, 27 se zdrželo a 1 nehlasoval. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Ladislav Blažek: Další návrh byl v § 6a) odst. 2 za slova "dálničního typu" vložit slova "podle odst. 1". Zpravodaj nedoporučuje, navrhovatel nedoporučuje.

(Protesty v sále.)

Předseda PSP Milan Uhde: Nedá se o něm hlasovat, děkuji, pane poslanče, za upozornění. Budeme pokračovat.

Poslanec Ladislav Blažek: Další pozměňovací návrh je v § 6b) odst. 3 slova "příjmem státního rozpočtu" nahradit slovy "příjmem silničního fondu". Zpravodaj nedoporučuje, navrhovatel nedoporučuje.

Předseda PSP Milan Uhde: 46. hlasování na 19. schůzi.

Kdo podporuje tento pozměňovací návrh pana poslance Jaroslava Matějky, dejte to najevo stisknutím tlačítka a zvednutím ruky. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Ze 149 přítomných bylo 55 pro, 73 proti, 18 se zdrželo, 3 nehlasovali. Návrh nebyl přijat.

Pane společný zpravodaji, prosím pokračujte.

Poslanec Ladislav Blažek: Další vystoupil v rozpravě pan kolega Broulík a navrhuje v § 6a) vložit nový odst. 3, který zní: "Poplatek činí za čtvrtletí pro motorová vozidla do celkové hmotnosti 3,5 tuny 150,- Kč." Zpravodaj nedoporučuje, navrhovatel nedoporučuje.

Předseda PSP Milan Uhde: 47. hlasování na 19. schůzi.

Kdo podporuje návrh pana poslance Broulíka, ať to dá najevo stiskem tlačítka a zvednutím ruky. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Ze 148 přítomných 55 pro, 62 proti, 28 se zdrželo, 3 nehlasovali. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Ladislav Blažek: Další byl můj pozměňovací návrh, který zní: V § 6 odst. 3 i) zní: "používaná k dopravě těžce zdravotně postižených občanů, kteří pobírají příspěvek na provoz motorového vozidla". Doporučuji jako zpravodaj a navrhovatel doporučuje.

Předseda PSP Milan Uhde: Budeme hlasovat ve 48. hlasování o pozměňovacím návrhu poslance Ladislava Blažka.

Kdo podporuje tento návrh, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Ze 149 přítomných 139 pro, nikdo proti, 7 se zdrželo, 3 nehlasovali. Návrh poslance Blažka byl přijat.

Poslanec Ladislav Blažek: Další je návrh paní poslankyně Fischerové, která po vytištění tohoto návrhu mi přinesla upřesnění, takže to přečtu podle jejího znění, které je téměř stejné, pouze v tom nejsou přímo vyčísleny ty číselné položky. Zní: v § 6 odst. 3 vložit nové písmeno j), které zní: "osobních automobilů občanů, kteří pobírají důchod upravený jako jediný zdroj příjmu pro jednu osobu nebo pro dvojici". Zpravodaj nedoporučuje, navrhovatel nedoporučuje.

Předseda PSP Milan Uhde: 49. hlasování na 19. schůzi.

Kdo podporuje návrh paní poslankyně Evy Fischerové, dejte to najevo stiskem tlačítka a zvednutím ruky. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Ze 148 přítomných hlasovalo 52 pro, 42 proti, 50 se zdrželo, 4 nehlasovali. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Ladislav Blažek: Dále v rozpravě vystoupil pan kolega Skočovský a navrhuje v § 6b) odst. 3 za slova: "státního rozpočtu" doplnit slova "a tvoří jeden ze zdrojů financování dálnic". Zpravodaj nedoporučuje, navrhovatel nedoporučuje.

Předseda PSP Milan Uhde: 50. hlasování na dnešní schůzi.

Kdo podporuje pozměňovací návrh pana poslance Miloše Skočovského, ať to dá najevo tím, že stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Ze 149 přítomných bylo 52 pro, 47 proti, 47 se zdrželo, 3 nehlasovali. Návrh nebyl přijat.

Poslanec Ladislav Blažek: Pane předsedo, tím jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy a můžeme hlasovat o zákonu jako celku.

Předseda PSP Milan Uhde: Budeme hlasovat o vládním návrhu zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 135 z roku 1961 Sb., o pozemních komunikacích silniční zákon, ve znění pozdějších předpisů, zákon ČNR č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 880, ve znění společné zprávy výborů, podle sněmovního tisku 997 a schválených pozměňovacích návrhů. 51. hlasování.

Kdo podporuje tento předložený vládní návrh zákona, dejte to najevo tím, že stisknete tlačítko a zvednete ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Kdo se zdržel hlasování? Hlasování skončilo.

Ze 149 přítomných bylo 96 pro, 32 proti, 20 se zdrželo, 1 nehlasoval. Vládní návrh zákona byl přijat.

Děkuji za přispění v této věci panu ministru dopravy Stráskému a společnému zpravodaji panu poslanci Ladislavu Blažkovi.

Mám pro vás teď několik sdělení. Zítra ve 12.00 hodin se sejde "devítka" v místnosti 007. Ve 13.00 hodin zasedne organizační výbor, a to na žádost dvou klubů. Plenární schůze sněmovny bude pokračovat ve 14.00 hodin.

Dnešní program je vyčerpán. Děkuji všem za účast a přeji vám dobrý večer.

(Jednání přerušeno v 18.30 hodin.)


Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP