Středa 19. února 1992

Poslanec Miroslav Šlouf: Paní poslankyně Marvanová doporučovala ponechat návrh ve znění zpravodajské zprávy. O tom není potřeba v tomto případě hlasovat, protože jiný návrh už k tomuto paragrafu, odst. 1, nebyl. Můžeme tedy přistoupit k § 3, odstavec 2, kde navrhoval

pan poslanec Výborný, podporován poslanci Řezáčem a Popovičem, ponechat vládní návrh. To znamená škrtnout to, co je ve zpravodajské zprávě.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Kdo souhlasí s těmito poslanci, ať zvedne ruku. 73.

Kdo je proti? Nikdo.

Návrh byl přijat.

Poslanec Miroslav Šlouf: K § 4, 5, 6 nebylo žádných pozměňovacích návrhů. K § 7, odst. 1 b) nejprve vystoupil pan poslanec Výborný a potom paní poslankyně Marvanová, z kontextu bylo patrno, že došlo ke konsensu. Proto bych přednesl návrh paní poslankyně Marvanové, pokud bude kolega Výborný souhlasit.

Poslanec Miloslav Výborný: Já jsem výslovně vzal svůj návrh zpět.

Poslanec Miroslav Šlouf: Děkuji. Byty ve vlastnictví nebo nájmu právnických a fyzických osob a rovněž byty v domech ve vlastnictví nebo nájmu právnických a fyzických osob, které slouží k ubytování jejich pracovníků.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Kdo souhlasí s návrhem poslankyně Marvanové, ať zvedne ruku. 106. Kdo je proti? Nikdo.

Návrh byl přijat.

Poslanec Miroslav Šlouf: K § 8 nebylo žádných pozměňovacích návrhů. Dostáváme se, kolegové a kolegyně, do finále. K § 9, odst. 1 hovořil poslanec Dušek a doporučoval prakticky ponechat vládní návrh, tzn. škrtnout to, co bylo doporučeno ve zpravodajské zprávě.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Kdo s tímto souhlasí, ať zvedne ruku. 47.

Kdo je proti? Nikdo.

Přesto návrh nebyl přijat.

Poslanec Miroslav Šlouf: Dále k § 9, odst. 2 zde pan poslanec Dušek argumentoval svůj pozměňovací návrh na vypuštění - v závěru konce druhé věty, kde se mělo za slova "okresního úřadu" připojit (v návrhu zpravodajské zprávy je připojení) - "který si před vydáním doporučení vyžádá vyjádření Vládního výboru pro zdravotně postižené občany ČR", toto, to co jsem teď citoval doporučuje pan poslanec Dušek vypustit.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Kdo souhlasí s tím, co navrhuje poslanec Dušek, ať zvedne ruku. 102.

Kdo je proti? 1.

Návrh byl přijat.

Poslanec Miroslav Šlouf: Pane předsedající, vypadá to tak, že jsem svoji úlohu skončil.

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Děkujeme. Zdá se, že nám nic nebrání v tom, abychom dali hlasovat o celém návrhu zákona.

Ptám se, kdo souhlasí s vládním návrhem zákona ČNR, kterým se upravují některé otázky související s vydáním zákona č. 509/1991 Sb., kterým se mění, doplňuje a upravuje občanský zákoník podle sněmovního tisku 546 ve znění společné zprávy výborů České národní rady podle sněmovního tisku 583 a podle schválených pozměňovacích návrhů.

Kdo souhlasí, ať zvedne ruku. 95.

Kdo je proti? 2.

Kdo se zdržel hlasování? 15.

Konstatuji, že návrh byl přijat. Děkuji panu společnému zpravodaji a ještě se o slovo přihlásil pan ministr Sokol, takže mu dávám slovo.

Ministr vnitra ČR Tomáš Sokol: Dámy a pánové, jménem pana ministra Dyby i jménem svým, neboť předkladateli jsme byli oba dva, vám děkuji.

/Potlesk./

Místopředseda ČNR Jan Kasal: Děkuji. Paní poslankyně, páni poslanci, domnívám se, že jsme dneska čas nepromarnili, že se můžeme v poklidu rozejít, přesto vydržte ještě chvilku. Pan místopředseda Malík mě informoval, že materiál, týkající se volebního zákona je zpracován a právě se rozmnožuje. Na Kanceláři je, aby sdělila, kdy bude možno si bude příslušný materiál vyzvednout.

Ráno v 8.00 hodin tyto materiály budou ve skříňkách jednotlivých poslaneckých klubů, samozřejmě, nikdo nebrání iniciativě poslanců, aby si příslušný materiál obstarali už nyní. Zdá se, že ty materiály nejsou pro všechny poslance, zdá se, že je třeba vyjasnit ještě skutečnost, zda-li je možno aspoň pro každý klub v jednom exempláři tento materiál pro jednání poskytnout už nyní. Nemyslím si, že by tomu něco bránilo. Přesto závazně z úst pana kancléře zaznělo, že pro všechny poslance bude ve skříňkách jednotlivých poslaneckých klubů materiál zítra v 8.00 hodin. Připomínám ještě přání pana poslance Ortmana, který se domnívá, že před zahájením zítřejšího zasedání by se mělo sejít politické gremium. Jsem si vědom toho, že politické gremium má svolávat paní předsedkyně, přesto bych žádal zástupce jednotlivých poslaneckých klubů, aby se sešli v místnosti 120 zítra ve tři čtvrtě na devět tak, abychom v devět hodin mohli zahájit zítřejší zasedání. Tolik pro tuto chvíli z mé strany všechno.

Děkuji vám za aktivní účast.






Související odkazy



Přihlásit/registrovat se do ISP