Projevy, zdravice, tiskové zprávy, program

3.06.2021   Radek Vondráček vystoupil na on-line parlamentním fóru iniciativy Trojmoří

Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Radek Vondráček přijal pozvání předsedy Parlamentu Estonska Jüri Ratase a společně s dalšími předsedy parlamentů (Maďarska, Lotyšska, Litvy, Slovinska, Rumunska a Polska), s členem Sněmovny reprezentantů Adamem Kinzigerem a ředitelem Investičního fondu iniciativy Trojmoří panem Joe Philipszem se zúčastnil historicky prvního parlamentního fóra předsedů parlamentů 3SI.
Předseda Parlamentu Estonska zdůraznil, že smyslem setkání je možné posílení úlohy národních parlamentů v naplňování cílů 3SI. Společným zájmem je rovněž zvýšení obecného povědomí o této iniciativě.
Ve svém projevu předseda PSP ČR Radek Vondráček mj. podpořil myšlenku šíření osvěty o 3SI na půdě parlamentů a ocenil aktivní přístup USA, kdy právě projekt 3SI poskytuje jedinečnou příležitost, jak dále rozvíjet transatlantické partnerství.  
Trojmoří je neformální organizací dvanácti zemí střední a východní Evropy (Česko, Slovensko, Polsko, Maďarsko, Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko, Litva, Lotyšsko, Estonsko, Bulharsko a Rumunsko). Cílem 3SI je spolupráce v různých oblastech, zejména v rozvoji dopravní infrastruktury, energetiky a digitalizace. Iniciativa vznikla z podnětu prezidentů Chorvatska a Polska v roce 2015, postupně zřídila Investiční fond Trojmoří, který má projekty spolufinancovat. Od roku 2016 se každoročně koná tzv. prezidentský summit. 
  
Záznam jednání ke zhlédnutí zde:
https://m.youtube.com/watch?v=XOTO_Xld5n8&feature=emb_title

Radek Vondráček vystoupil na on-line parlamentním fóru iniciativy Trojmoří (3. 6. 2021)
Radek Vondráček vystoupil na on-line parlamentním fóru iniciativy Trojmoří (3. 6. 2021)

Mgr. Radek Vondráček


Mgr. Radek Vondráček


ISP (příhlásit)