Projevy, zdravice, tiskové zprávy, program

17.11.2019   Program předsedy PS Radka Vondráčka na 30. výročí sametové revoluce

Radek Vondráček položí květiny k Památníku 17. listopadu na Národní třídě a zúčastní se programu k 30. výročí listopadových událostí roku 1989 v Národním muzeu. Večer pořádá slavnostní koncert v Divadle Hybernia, na nějž pozval krom jiného své protějšky ze zemí V4.  

Pozvání předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka na vzpomínkové oslavy k 30. výročí 17. listopadu 1989 přijal mj. předseda Spolkového sněmu Německa Wolfgang Schäuble. "Bude mi ctí přivítat v Praze politika, který se v roce 1989 ve vládě Helmuta Kohla významně zasloužil o sjednocení obou německých států. Wolfgang Schäuble patří k těm evropským politikům, kteří i svojí politickou činností vždy důsledně podporovali rozšíření EU a NATO o středoevropské státy," uvedl Radek Vondráček. 

v 10.00 hodin se společně s Wolfgangem Schäublem zúčastní zahájení slavnostního programu v Národním muzeu a poté svátečního oběda v Kramářově vile, pořádaného premiérem ČR Andrejem Babišem.

Další zahraniční hosté - předsedové parlamentů zemí Visegrádské čtyřky (V4) - zavítají do Prahy na konferenci, kterou zorganizoval předseda Senátu Jaroslav Kubera na dny 17. - 18. listopadu 2019 k příležitosti kulatého výročí naší demokracie.
Radek Vondráček se spolu s delegacemi V4 v 17.00 hodin zúčastní slavnostního otevření výstavního projektu "Sametová revoluce" a multimediální expozice "Momenty 20. století" v prostoru Velké Dvorany Národního muzea. Vystoupí zde s projevem.
Po slavnostní večeři se v 19.30 hodin uskuteční projekce formou tematického videomappingu na budově Národního muzea.
 
Ve 20.30 hodin začíná v Divadle Hybernia (nám. Republiky 3/4, Praha 1) slavnostní koncert u příležitosti 30. výročí listopadových událostí roku 1989 pod hlavičkou předsedy Poslanecké sněmovny, který se ujme úvodního slova. Vystoupí čeští i zahraniční umělci. Pozvaní jsou vedle slovenské, polské s maďarské parlamentní delegace (V4) rovněž čelní představitelé České republiky, zástupci obou komor Parlamentu.

Mgr. Radek Vondráček


Mgr. Radek Vondráček


ISP (příhlásit)