Projevy, zdravice, tiskové zprávy a avíza

9.10.2012   Přijetí zástupců Mezinárodního parlamentního stipendia

Předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR Miroslava Němcová přijme v pátek 12. října zástupce Mezinárodního parlamentního stipendia.

Předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR Miroslava Němcová přijme zástupce Mezinárodního parlamentního stipendia (IPS) viceprezidenta pro výzkum Humboldtovy univerzity prof. Petera Frensche a člena Spolkového sněmu SRN pana Arfsta Wagnera, kteří přijedou do České republiky kvůli výběrovému řízení pro české žadatele o stáž.

Tématem setkání zástupců bude profesní kvalifikace a uznání dosaženého vzdělání v Evropě, výměnné studijní pobyty mládeže a otázka možnosti zřízení obdobného programu pro mladé akademiky z Německa v Poslanecké sněmovně PČR.

Mezinárodní parlamentní stipendium je program organizovaný německým Spolkovým sněmem, který každoročně umožňuje pětiměsíční pracovní stáže mladým vysokoškolsky vzdělaným lidem ze 28 zemí mimo Německo.

Během svého pobytu se stipendisté seznámí s německým parlamentním systémem, poznají procesy politického rozhodování a získají praktické zkušenosti s prací v jedné z nejdůležitějších německých politických institucí. 

Fototermín: 10:25 

Místo konání: předsálí kanceláře předsedkyně Poslanecké sněmovny


Miroslava Němcová


Miroslava Němcová

Narozena: 17. 11. 1952
Životopis

Volební kraj: Vysočina
Zvolena na kandidátce: ODS



ISP (příhlásit)