Autorizace


(15.00 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Plukovník Foltýn si za těmito výroky i po kritice ze strany opozice navíc stále stojí - za podpory Fialovy vlády. Tyto výroky a chování vládního činitele jsou pro hnutí SPD zcela nepřijatelné. Projevy omezování základních lidských práv a svobod garantovaných Ústavou České republiky pronášené plukovníkem Foltýnem jsou navíc zcela v duchu nacistické rétoriky používané vůči Židům či Slovanům. Jestliže Otakar Foltýn nebyl po těchto svých veřejně pronesených výrocích odvolán z funkce, neznamená to nic jiného, než že členové vlády a premiér Fiala s těmito výroky souhlasí.

A už se zase těším, jak mě tady ten Bartošek z KDU-ČSL bude dávat na mandátový a imunitní výbor, co jsem teď řekl. Já si za tím stojím, protože nenechám urážet občany České republiky tím, že někdo o nich říká, že jsou svině nebo zombíci neboli lidé bez mozku. To vy říkáte o občanech. A já znovu opakuju, že tyto výroky vámi, vašeho exponenta vaší vlády Foltýna, jsou zcela v duchu nacistické rétoriky používané vůči Židům či Slovanům. Je to tak. A já budu bránit české občany proti těmto nehorázným urážkám ze strany Fialovy vládní pětikoalice. Pane Bartošku, kde jste? Zase půjdu na mandátový a imunitní výbor? Zase? Už se těším. K omluvě mě nepřinutíte. Omlouvat se nebudu, protože dál budu hájit občany České republiky proti vašim urážkám.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Oslovujte prostřednictvím, prosím.

 

Poslanec Tomio Okamura: No, on tu není, tak já ho nemám jak oslovit, jsem se rozhlížel.

 

Předsedkyně PSP Markéta Pekarová Adamová: Přesto platí oslovení prostřednictvím.

 

Poslanec Tomio Okamura: Ještě se vrátím v této souvislosti. Takže hnutí SPD proto požaduje po vládě Petra Fialy okamžité odvolání Otakara Foltýna z funkce koordinátora strategické komunikace vlády.

A když už jsem u toho, jak už jsem nakousl, teď proběhla taková komedie, nezlobte se na mě, na mandátovém a imunitním výboru minulý týden. Tady pan Bartošek z KDU-ČSL, vaším prostřednictvím, mě dal na mandátový a imunitní výbor za to, že jsem bránil více než půl milionu voličů SPD proti tomu, že je označil, cituji pana Bartoška, že "voliči SPD obhajují vraha, vraha Putina". Nevím, kde to vzal, kdo, jaký je pro to důkaz. Dále řekl, že SPD je pátá kolona. Kdo je z nás pátá kolona? Půl milionu voličů SPD? A pak řekl, že SPD je fašistické hnutí. Za tohleto jsem mu řekl, že mi jeho dikce připomíná Hitlera, ještě jsem to dvakrát řekl v té větě - dikce, a řekl jsem, že na mě, na SPD, dělal v minulosti pogromy. To jsem říkal to minulé volební období, co tady dělal, tu štvanici. A já jsem si myslel, že mě mandátový a imunitní výbor minulý týden odsoudí, že mě odsoudí k omluvě, a pak se dozvím, že mě neodsoudí k omluvě, protože je před volbami, aby si prý z toho Okamura nedělal kampaň. Tak to jednání přerušili do dalšího mandátového a imunitního výboru po krajských a senátních volbách. Já bych chtěl, abyste mě odsoudili k omluvě. Já vám řeknu, co bude pak následovat. Já se neomluvím - ať se omluví Bartošek za urážení voličů, už jsem to tam řekl na tom výboru. Já se nebudu omlouvat za to, že bráním naše voliče, půl milionu našich voličů, před urážkami, nehoráznými urážkami tohohletoho člověka. On plošně uráží více než půl milionu voličů SPD. Mimochodem, to je v České republice trestný čin, vzbuzování nenávisti proti skupině obyvatel, a hrozí za to až dva roky odnětí svobody. Ale on má imunitu, koalice má většinu, tak si dovoluje takhle nehorázně urážet více než půl milionu našich voličů. Ale já budu bránit dál voliče SPD proti těmhletěm nehorázným urážkám tohohletoho pana Bartoška, poslance KDU-ČSL.

Takže já se neomluvím, a pakliže mě odsoudí vládní koalice k omluvě, pakliže mě odsoudíte, protože máte na mandátovém a imunitním výboru většinu, tak se odvolám do pléna Sněmovny přesně podle jednacího řádu Sněmovny a veřejně to tady probereme, že my tady bráníme naše voliče před těmito nehoráznými urážkami pana Bartoška, protože to říkal o našich voličích. Co já, já jsem na ty jeho urážky zvyklý, nemá smysl moc už na to reagovat, ale v okamžiku, že uráží naše voliče bez důkazů, plošně, paušálně, tak tomu se jako předseda strany, předseda hnutí SPD, vždycky postavím a budu do poslední kapky hájit naše voliče proti těmto nehorázným urážkám. A pakliže mě plénum Sněmovny - zase tady má koalice většinu - odsoudí za to, odsoudíte mě, že se mám omluvit za to, že bráním naše voliče proti urážkám Bartoška, tak pak můžete mi uložit ten poslední a nejvyšší trest. Já se neomluvím, samozřejmě - ať on se omluví a přestane urážet naše voliče - tak mi strhněte měsíční plat.

A víte, co já udělám? Já budu žádat veřejně až do voleb, abyste můj plat dali na dobročinné účely, například na naše pracující matky samoživitelky, na české matky samoživitelky, a vy budete říkat, že to nejde. Ale já vás nenechám ukrást i ten můj plat. Já budu trvat, abyste to dali jako bod na jednání vlády, aby Okamurův plat byl dán na matky samoživitelky, české pracující matky samoživitelky, nebo na jiné dobročinné účely. A budu to celou dobu říkat a budu to hlídat, aby můj měsíční plat šel na dobročinné účely, abyste ho neukradli zase, jako jste ukradli peníze českým občanům. Říkali jste, že nebudete zvyšovat daně - zvýšili jste daně od letoška, 100 miliard navíc vybíráte, a zároveň jste si vloni zvýšili sami sobě platy tady, platy politiků. MY jsme hlasovali proti. Takže já vás nenechám ukrást i ten můj plat.

Takže toto bude postup a tímto samozřejmě, to je maximum, čím mě můžete potrestat, protože jsem nic neudělal. Bráním jenom naše voliče proti nehorázným urážkám, několikaletým urážkám, které tady říká pan Bartošek na adresu nás a našich voličů, a já k tomu prostě nebudu mlčet. A vy zas určitě, už si to umím úplně představovat, zrovna jsem na to myslel tuhle doma, že vy budete říkat: To nejde, my vám strhneme plat a to jde někam do rozpočtu. Ne, ne, ne. Já vás nenechám rozkrást i ten můj plat a budu pořád trvat, i v televizi to budu říkat: Kam jste dali můj plat? A budu trvat, abyste to dali na jednání jako bod vlády a odsouhlasili jste, že se dá Okamurův plat na dobročinné účely.

Takže takový bude postup, už vám to říkám teď, protože jsem nic neudělal. Jenom jsem se po mnoha letech, co tady ten člověk, nebo po dlouhé době, co uráží naše voliče ten člověk, poslanec Bartošek z KDU-ČSL, tak jsem se konečně ohradil, protože budu chránit naše voliče. Nás volí slušní lidi, slušní lidi, přes půl milionu lidí, a tohleto bude postup.

Takže když se vrátím. Při tomhle vašem přístupu Fialovy vládní pětikoalice už bych čekal, že zase půjdu na mandátový a imunitní výbor za to, co jsem řekl o výrocích exponenta Fialovy vládní pětikoalice Otakara Foltýna, protože on řekl o občanech, veřejně označil české občany s jinými názory na konflikt na Ukrajině, jinými názory, než jsou ty vaše vládní, za svině a zombíky, o nich řekl. A zase, takže mě dejte - já vás vyzývám - dejte mě zase na ten mandátový a imunitní výbor, tady paní Pekarová Adamová by to mohla udělat, to je taková svazačka - aktivistka, vaším prostřednictvím. Takže dejte mě zase na ten mandátový a imunitní výbor a zase mě tam pojďte soudit. A já budu dál hájit, dokonce už v tomto případě všechny občany České republiky, kteří nesouhlasí s vaší vládou, proti urážkám tohohletoho člověka, vašeho člověka. Budu je hájit do posledního dechu, abyste je už neuráželi, ty lidi.

Takže bod číslo 9, Vládní koordinátor strategické komunikace Otakar Foltýn používá proti svým občanům totalitní výrazy, vyzýváme vládu k jeho odvolání. To je bod 9, který navrhuju na tuto schůzi, protože je potřeba projednat tyhlety nehorázné urážky ze strany exponentů Fialovy vládní pětikoalice. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP