Autorizace


(14.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Jako bod číslo 7 bych chtěl navrhnout, aby se Fialova vláda vyjádřila k dalšímu aktuálnímu problému. Název bodu je: Fialova vláda upřednostňuje cizince před českými občany. Fialova vláda totiž zvyšuje dávky Ukrajincům a například českým zdravotně postiženým občanům je zvýšit odmítá. Migranti z Ukrajiny mají od letošního srpna v České republice nárok na zvýšené humanitární dávky. Některé dávky, například v případě zdravotně postižených imigrantů, vzrostou až na víc než dvojnásobek, na 11 835 korun měsíčně. Přitom našim zdravotně postiženým občanům v I. stupni závislosti nedávno odmítla Fialova vláda zvýšit příspěvek na péči. Přitom SPD tady navrhovalo zvýšení, a vy jste to odmítli. Přitom tento příspěvek pro zdravotně postižené české občany v I. stupni závislosti v současné době činí pouhých 880 korun měsíčně, takže za to si tito zdravotně postižení občané, kteří si těžko můžou sami pomoci, nemůžou v podstatě pořídit žádné pořádné služby.

Jde o klasickou ukázku pokrytectví a dvojího metru Fialovy vlády, která v oblasti sociální politiky upřednostňuje cizince před českými občany. Zvyšuje se i příspěvek na bydlení pro Ukrajince ze 4 800 korun na 6 000 korun měsíčně a u takzvaných zranitelných osob a u ostatních migrantů z Ukrajiny z 3 000 na 4 000 korun měsíčně.

Hnutí SPD odmítá považovat za standard stále se zvyšující a časově neomezené speciální sociální dávky pro jednu skupinu cizinců, zejména když desítky tisíc českých občanů živoří pod hranicí příjmové i energetické chudoby. Pakliže bude SPD ve vládě, systém změníme ve prospěch našich občanů.

V této souvislosti bych chtěl vyzvat Fialovu vládu, aby zastavila finanční a vojenskou podporu ukrajinského režimu, která jen prodlužuje zabíjení na Ukrajině a zvyšuje státní dluh České republiky. Německá vláda před pár týdny oznámila prostřednictvím kancléře Olafa Scholze okamžité zastavení procesu schvalování nové vojenské pomoci Ukrajině, aby tak snížila německá vláda rostoucí deficit veřejných financí, zejména rostoucí schodek státního rozpočtu. Vláda Petra Fialy by podle SPD měla postupovat stejným způsobem. Posílání financí z českého státního rozpočtu a zbraní za české veřejné peníze na Ukrajinu v době, kdy setrvale roste český státní dluh a jenom náklady na jeho splácení se pohybují ročně ve výši 95 miliard korun, je potřeba ukončit.

Podobně je pro hnutí SPD nepřijatelné, aby návrh státního rozpočtu, vládní návrh státního rozpočtu pro příští rok, vláda navrhovala a připravuje ho s dalším astronomickým deficitem 230 miliard korun. Jsme toho názoru, že Česká republika by měla zvolit stejné řešení jako Německo a zastavit finanční a vojenskou podporu ukrajinského režimu, která jen prodlužuje válečný konflikt na Ukrajině a způsobuje smrt dalších a dalších tisíců osob, hlavně civilistů. Zároveň by měla vláda Petra Fialy navrhovat vyrovnané státní rozpočty a řešit příjmy státního rozpočtu jiným způsobem než plošným zvyšováním daní v rámci takzvaného vládního konsolidačního neboli okrádacího balíčku.

Jako bod číslo 8 bych chtěl navrhnout na schůzi této Poslanecké sněmovny bod s názvem Byty se v České republice stále zdražují a kvůli Fialově vládě a Evropské unii se budou zdražovat ještě víc a dodám, že hnutí SPD má plán na zajištění dostupného bydlení. Ceny bytů v České republice letí stále vzhůru. I podle další analýzy, tentokrát podle analýzy společnosti Central Group, Trigema a Skanska, podle analýz těchto tří společností se v Praze průměr nabídkové ceny nového bytu dostal na historický rekord, tedy více než 156 000 korun za metr čtvereční. Ceny nájemního bydlení potom byly, v současnosti jsou - to jsou údaje za červenec - historicky vůbec nejvyšší.

Navíc prognóza budoucího vývoje je ještě pesimističtější, a to nejen kvůli naprostému kolapsu Piráty zpackané digitalizace stavebního řízení, ale i díky schválené směrnici Evropské unie o energetické efektivitě budov. Podle této směrnice, kterou prosazuje a podporuje a odsouhlasila ji Fialova vládní pětikoalice - opět vlastizrádně, protože to jde proti lidem, proti České republice - podle této směrnice se mimo jiné v roce 2027 mají zavést emisní povolenky na vytápění budov. A znovu říkám, Fialova vládní koalice podpořila tuhletu směrnici a zradila tak naše občany. Vy jim schválně zdražujete bydlení, kde už dnes máme rekordy v cenách.

Co se týče nájemního bydlení, není žádným tajemstvím, že ceny nájmů v Praze se zdražily kvůli Ukrajincům, protože samozřejmě je mnohem větší poptávka, ovšem nabídka logicky je plus minus stejná. Takže naši občané, třeba naši mladí lidé, když si chtějí pronajmout byt v Praze, právě poté, co předvádí vaše vláda s neřízenou vlnou migrace, ceny nájmů stouply tak, že naši občané nemají, pracující občané nemají už peníze na to, aby si pronajali byt v Praze. Dělá jim to velké těžkosti - nebo ve značné části případů si ho nemůžou prostě pronajmout - protože na to nemají. To znamená, chtějí si najít práci, třeba nějakou lepší práci, třeba v Praze, a nemůžou si tady najít bydlení. To je výsledek. Prostě škodíte, kde můžete.

Směrnice byla schválena Evropským parlamentem, samozřejmě za podpory Fialovy vládní pětikoalice, letos v květnu a do dvou let musí být implementována do českého práva. Pro tuto směrnici, jak už jsem říkal, hlasoval i zástupce Fialovy vlády, a podrazili jste tak naše občany a záměrně a schválně jste jim zdražili bydlení ruku v ruce s tím, co prosazuje Evropská unie. To vše dále enormně zvýší náklady staveb a následně domů a bytů.

Hnutí SPD říká dlouhodobě: dostupné bydlení pro české občany musí být prioritním veřejným zájmem. Patří sem přímá účast státu jako garanta při výstavbě bytů, pomoc samosprávám formou bezúplatného převodu pozemků a budov, plošný projekt výhodných půjček na bydlení pracujícím rodinám či zastropování úroků z hypotečních úvěrů. Pokud bude SPD součástí příští vlády, budeme to rezolutně prosazovat.

Jako bod číslo 9 na dnešní schůzi Poslanecké sněmovny navrhuji bod s názvem Vládní koordinátor strategické komunikace Otakar Foltýn používá proti svým občanům totalitní výrazy. Vyzýváme vládu k jeho odvolání.

Koordinátor strategické komunikace Fialovy vlády plukovník Otakar Foltýn veřejně označil české občany s jinými názory na konflikt na Ukrajině, než je ten vládní, za svině a zombíky, kolem kterých je nutné vyhloubit příkopy a dát je do jakési karantény. To je zajímavé, že tady teď neslyším výkřiky poslanců vládní pětikoalice, protože když tady někdo použije slovo svině, tak tady vždycky vykřikujete. Ale vždyť to používají vaši zástupci, vládou vybraní exponenti, a dokonce tak častují občany České republiky! Vždyť je to váš slovník, slovník vaší vládní pětikoalice, kterým urážíte naše občany. Tohohletoho člověka jmenovala do funkce vaše vláda, dělá na Úřadu vlády. Petr Fiala - premiér a drží ho tam dál. Takže to je váš slovník, vy takhle urážíte vaše občany, a neslyšel jsem ani slovo, že byste toho člověka chtěli odvolat. Samozřejmě, mlčení je souhlas a vy s tím souhlasíte. Takže až tady příště budete vykřikovat, že tady někdo použije expresivnější výraz, já na to ani nebudu reagovat, protože jste pokrytci a máte dvojí metr. Vy beztrestně častujete a urážíte občany České republiky těmito výrazy jenom za jiný názor než vládní, a když někdo podobný výraz řekne vůči vám, tak se najednou tady vztekáte, brečíte, kvičíte. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP