Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(17.20 hodin)
(pokračuje Jan Bartošek)

Nejprve zařazení nového bodu s názvem Nedostatek léků.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 12, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 77, proti 59. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Další je návrh nového bodu - Nedostatek zubařů v České republice.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 13, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 76, proti 62. Návrh byl zamítnut.

 

Dále bod 35, sněmovní tisk 5, zestátnění exekutorů, zařadit jako třetí bod dnes.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 14, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro návrh 17, proti 76. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Dále bod 37, sněmovní tisk 7, Ústava České republiky, zařadit jako čtvrtý bod dnešního jednání.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 15, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro návrh 16, proti 78. Návrh byl zamítnut.

 

Dále ještě dva návrhy od pana předsedy Tomia Okamury. Nejprve bod 45, sněmovní tisk 15, autorský zákon, zařadit jako pátý bod dnes.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 16, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 75, proti 81. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Poslední návrh, bod 49, sněmovní tisk 22, o daních z příjmů, zařadit jako šestý bod dnes.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 17, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 77, proti 78. Návrh byl zamítnut.

 

Nyní je zde návrh pana poslance Farhana na nový bod s názvem Dva roky nedostatku léků v České republice, způsobený neřešením situace ministrem Válkem.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto nového bodu na program? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrh?

Je to hlasování s pořadovým číslem 18, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 76, proti 71. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Nyní je zde návrh pana předsedy Jakoba na zařazení nového bodu, sněmovního tisku 4516, s názvem Návrh na odvolání Luboše Veselého z funkce člena Rady České televize.

Já zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 19, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 87, proti 77. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Ještě proběhne kontrola hlasování. Požádám vás o chvilku strpení. Je zde připomínka k proběhlému hlasování. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Petr Sadovský: Na sjetině mám pro a hlasoval jsem proti. Zpochybňuji hlasování. Je to poprvé, co se mi to stalo, tak se omlouvám.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře. To se může stát každému. Takže nejprve dám hlasovat o zpochybnění proběhlého hlasování.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro námitku? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 20, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 162, proti 1. S námitkou byl vysloven souhlas.

 

Budeme tedy opakovat hlasování. Přečtu návrh bodu. Je to nový bod s názvem Návrh na odvolání Lubomíra Veselého z funkce člena Rady České televize.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto nového bodu na program? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 21, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 87, proti 77.

 

I v tomto případě proběhne kontrola hlasování. Prosím, paní předsedkyně. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Jiří Mašek: Omlouvám se všem, už se mi to jednou stalo. Tentokrát jsem hlasoval proti a na sjetině se objevilo pro, takže zpochybňuji hlasování. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Dobře, zpochybňujete hlasování. Já o tom dám hlasovat bezprostředně.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tuto námitku ohledně proběhlého hlasování? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 22, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro návrh 156, proti 2. S námitkou byl vysloven souhlas.

 

Ještě jednou přečtu, o čem budeme hlasovat. Je to nový bod s názvem Návrh na odvolání Luboše Veselého z funkce člena Rady České televize.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 23, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro návrh 84, proti 78. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Hendrycha. Je to návrh na nový bod s názvem Vyjasnění financování Vězeňské služby České republiky a její alarmující personální situace.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 24, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 76, proti 71. S návrhem nebyl vysloven souhlas.

 

Další je návrh paní poslankyně Malé na nový bod s názvem Zavedení dětského certifikátu, který zakáže práci sexuálním delikventům s dětmi.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto nového bodu na program? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování s pořadovým číslem 25, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 76, proti 29. S návrhem nebyl vysloven souhlas. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP