Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(17.10 hodin)
(pokračuje Jana Mračková Vildumetzová)

A poslední věc, která mě velmi zajímá. Zítra tady budeme řešit vyšetřovací komisi ohledně filozofické fakulty. Když se dozvídáme na bezpečnostním výboru, že například policisté neměli plány, nevěděli vůbec, kam mají jít. Já jsem tady už několikrát vystupovala a ptala jsem se pana premiéra Fialy, že mu nevadí, že ministr vnitra měl do konce roku 2023 předložit krizový zákon, a tento zákon měl aktualizovat všechny krizové situace, všechny typové plány, ať už jsou to havárie, ať už jsou to věci, které jsou spojeny s mimořádnými situacemi. A premiérovi Fialovi to také nevadí? My každodenně nezažíváme nebo nebudeme zažívat tyto situace? My na ně nechceme být připraveni? My nechceme mít aktualizované tyto plány? No, asi nechceme, když vidím, že jsem tady před čtyřmi měsíci vystoupila v rámci interpelací, a pan premiér řekl, že se to musí připravit důkladně. Tak já nevím. Musí se to připravit důkladně, ale jestli si někdo udělá legislativní plán vlády a dá si tam, že to má odevzdat ministr vnitra do konce roku 2023, tak co by měl chtít správný premiér? Aby to odevzdal do konce roku 2023! A jestli není schopen to odevzdat, protože si jezdí někde po debatách, tak nemá být ministrem vnitra a má vybrat někoho jiného!

Toť z mé strany všechno a požádám vás, aby se dal hlasovat o tomto bodu a aby byl zařazen jako první bod dnes. Děkuju. (Potlesk poslanců hnutí ANO 2011.)

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Kolegyně, kolegové, zatím nevidím, že by se někdo další hlásil, tak přečtu omluvy. Dnes do 15.30 se z pracovních důvodů omlouvá pan poslanec Vít Kaňkovský a od 17 do 20 hodin z pracovních důvodů se omlouvá pan poslanec Lukáš Vlček.

Ještě pro pořádek se ptám, zda se ještě někdo další hlásí k pořadu schůze? Žádnou přihlášku nevidím.

Pokud je tomu tak, přistoupíme k hlasování o jednotlivých návrzích v pořadí, v jakém byly podány. Nejprve tedy návrhy z grémia, a nebude-li vznesen rozpor, tak bych dal hlasovat en bloc, ať o vyřazení tří bodů a o následujícím postupu jednání v tomto týdnu, jak to bylo načteno na začátku schůze.

Poprosím vás ještě o chvíli strpení. Ministr financí si dojde pro náhradní hlasovací kartu.

Vzhledem k tomu, že nevidím žádnou připomínku k navrženému postupu, tak bych o návrzích z grémia dal hlasovat en bloc a poté bychom přistoupili k hlasování o jednotlivým návrzích, tak jak zazněly.

Eviduji vaši žádost o odhlášení, já vás tady všechny odhlásím. Požádám vás o vaše přihlášení.

Pan ministr Stanjura dnes bude hlasovat s náhradní kartou číslo 42.

 

Pořadí se ustálilo, a já tedy dám hlasovat.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrhy z grémia, tak jak byly načteny? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 3, přihlášeno je 162 poslankyň a poslanců, pro návrh 160, proti nikdo. Konstatuji, že s těmito návrhy byl vysloven souhlas.

 

A nyní budeme tedy hlasovat o jednotlivých návrzích k pořadu schůze, tak jak zazněly. Je zde několik návrhů od pana předsedy Marka Bendy.

 

Nejprve aby bod číslo 28, sněmovní tisk 727, s pracovním názvem Konflikt Ukrajina, byl dnes zařazen za bod číslo 10.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 4, přihlášeno je 162 poslankyň a poslanců, pro 86, proti 76. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále je zde návrh na bod číslo 12, sněmovní tisk 697, obchodování s povolenkami, aby byl zařazen za bod 28.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 5, přihlášeno je 162 poslankyň a poslanců, pro 86, proti 75. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále bod číslo 15, sněmovní tisk 701, rozpočtové určení daní, zařadit za bod 14.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 6, přihlášeno je 164 poslankyň a poslanců, pro 102, proti 62. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále bod číslo 30, sněmovní tisk 729, podpora bydlení, zařadit za bod 29.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 7, přihlášeno je 164 poslankyň a poslanců, pro 87, proti 77. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Dále bod 31, sněmovní tisk 730, podpora bydlení - související, za tento bod, tedy za bod 30 podle starého pořadí.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 8, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 87, proti 77. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Ale, paní předsedkyně...? Ne, já jsem myslel, že se hlásíte k hlasování. (Ne.) Dobře. Tak budeme pokračovat v hlasování o dalších bodech.

 

Bod číslo 32, sněmovní tisk 731 s názvem zákon o podnikání za bod 31.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 9, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 88, proti 77. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

A poslední návrh od pana předsedy Marka Bendy, bod 33, sněmovní tisk 732, zákon o myslivosti, zařadit na konec bloku prvních čtení.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Tedy přesně za bod 119. Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 10, přihlášeno je 165 poslankyň a poslanců, pro 86, proti 76. S návrhem byl vysloven souhlas.

 

Nyní návrh paní předsedkyně Aleny Schillerové. Je to návrh nového bodu s názvem Pondělní start digitalizace stavebního řízení.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto bodu? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 11, přihlášeno je 164 poslankyň a poslanců, pro 77, proti 34. Návrh byl zamítnut.

 

Jenom pro pořádek, v případě nového bodu nejprve hlasujeme o jeho zařazení na program a poté o jeho pevné případné zařazení v rámci programu.

Proto budeme pokračovat dál. Je zde série návrhů pana předsedy Tomia Okamury. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP