(15.30 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže vy jste měl ráno projev, kde jste urážel všechny. Ta vaše arogance je neuvěřitelná. Ten Kupka, ten to říká aspoň takovým hezkým hláskem, ale ta vaše arogance je neuvěřitelná. Takže vy jste byl ve firmě, kde brácha Jurečky, v podstatě je to jeho doupě, a nebudu se ptát, jestli Jurečka má čtyři kombajny, jestli sekal úrodu, a rok 2000, to si zjistíte sám. To vám dělají naschvál, pane premiére? Vy jste říkal, že jste byl mezi lidmi. Jakými lidmi? Tahle Jurečkova mafie, to jsou ty lidi? Místo toho, abyste šel tady? Tady na Malostranské, když jste to kritizoval v roce 2019? Proč tam nešel? No, samozřejmě že zemědělci tento rok nebudou mít takové zisky, ale vy jste kritizoval ty zisky, hlavně Agrofert. Tak ale mohli vás včera něco naučit. A strašně zajímavé je, že ta firma má samé zakázky - Lesy České republiky, samé. Taková náhodička určitě, ne? No, ale to nechci ani moc řešit.

Takže vy jste místo toho, abyste šel za lidmi - a hlavně, vy stále lžete a vy jste vůbec nepochopil, jaká je vaše role. Vy totiž stále říkáte, že vy jednáte. Ne, vy osobně nejednáte. Vy osobně nejednáte, jak já jsem jednal, že mě měli na mobilu Dobšík, Žitníková, všichni. Napsali, mluvili jsme v telefonu. Vy jste nejednal ani jednou. Tripartita není jednání, kde to možná moderujete nebo Stanjura, je tam padesát lidí a všichni se dohadují. To není jednání. Měl jste s nimi jednat.

A protože jste arogantní, protože vy vlastně nevnímáte. Kde vůbec žijete? Já jsem si myslel, že jste z jiné planety, ale vy jste fakt z jiné galaxie. Takže vy jste šel do Afriky místo toho, abyste šel do Mittalu. Mají o 500 milionů vyšší cenu elektřiny. Nebo proč nechodíte v České republice? Jenom ke kamarádům tady? A ještě říkáte, že to jsou lidi. Ano, to jsou lidi - ne, to jsou vaši kámoši, a asi vám nastražil Jurečka nějakou past, protože Jurečka na rozdíl od vás je tolik inteligentní, že šel a dělal tam aspoň to divadlo, šel na Staromák, vás poslal do stáje s krávami a udělal z vás úplného idiota. Takhle Jurečka, my ho známe dlouho, lidovci jsou tam osmnáct let, ti byli u všeho a vždycky. To je normálně sabotáž, měl byste někoho vyrazit z vlády. No, fakt peklo tohle. Takže není to o tom, že vy nekomunikujete. Vy to zkrátka neumíte. Vy neumíte řídit vládu, vy neumíte dát příkaz. Ne, vy to neumíte, bohužel, je to tak. Zkrátka jste si spletl zaměstnání a jediná strategie je vykládat lidem, strašit je, lhát, a to je ta vaše strategie. Vykašlal jste se na lidi, ani zdravotnictví, ani školství a šel jste tam do party Jurečkovy. To je fakt neuvěřitelné. Takže takhle to tu máme. Já si myslím, že to jsou věci, které by lidi měli vědět.

Další věci, které jsou úplně neuvěřitelné, a viděl jsem to na vlastní oči, mluvit pana Lipavského. Paní Pekarová byla na Tchaj-wanu. Tady je titulek: 228 000 kachní paté - to je takový téměř jako foie gras, játra - 288 piv a prosecco za 29 000. Při letu Pekarové na Tchaj-wan se na alkoholu nešetřilo, stálo to 8 milionů. A teď si představte, co paní Pekarová říká. Ona říká - já normálně, člověk se musí smát - továrna tchajwanského výrobce čipů bude postavena v Drážďanech, protože dlouhá léta budovali infrastrukturu a německá vláda pomohla rekordní pobídkou. Tak já jsem myslel, že paní Pekarová, která tady je hlavně tedy proukrajinská, a k tomu se ještě dostanu, jak to mají zkoordinované s paní Černochovou, když jedna tvrdí, že už nemá zbraně, a druhá tvrdí, že tedy slibuje zbraně pro Ukrajinu, no tak nás přesvědčuje o tom, že to je skvělé, že ten Tchajwanec nepostaví tu fabriku na čipy u nás, ale že ji postaví v Drážďanech, u mého kámoše Kretschmera. A paní Pekarová tady jde na nějaké saské zastupitelství o tom jednat a Lipavský to opakuje. Co to je, prosím vás? Oni vůbec nevědí, o čem mluví? Oni nevědí, jaký to bude mít prospěch pro Českou republiku, že další lidi odejdou pracovat do Německa? Že průmyslovka TOS Varnsdorf bude vzdělávat naše studenty, učně, a že půjdou do Německa? U nás my jim dáme vzdělání a oni půjdou do Německa? Co to máme ve vládě? Já chápu, že nikdy nic neřídili, že tomu nerozumí, ale tvrdit to, že za 8 milionů někdo byl na Tchaj-wanu, aby ukázal, že my tu Čínu porazíme, ne? Tak teď nám to Biden ukázal. Oni mluví a tady nějací aktivisti naši s Vystrčilem jenom škodí. Normálně tady napsala, že "má návštěva Tchaj-wanu byla důležitým krokem, ale sama o sobě nestačí, v koncepční práci nadále pokračujeme, čím dále více českých studentů" a tak dále. A potom že byla, jednala v saské zemské kanceláři. No, to si dělá srandu, ne? Já nevím, jestli jsem já normální nebo kdo je tady normální. Takže ona byla na Tchaj-wanu za 8 milionů, aby Tchajwanci postavili fabriku v Německu, aby naši lidi odešli, ano, protože samozřejmě, v Německu platí líp, aby naši učni odešli. No, je tohle normální? Takže já si myslím, že my jsme měli udělat usnesení, zakázat paní předsedkyni vůbec cestovat někde, protože ona dělá jenom škodu. Ona škodí. Ta její návštěva Tchaj-wanu, kolik byznysu to zničilo našim firmám v Číně? Nějaký Tvrdík tam teď jednal s premiérem, no, div se světe, a Biden jednal s prezidentem. Ano, my si myslíme, že velké velmoci mají spolu mluvit a že nechceme válku. Takže to je jedna věc tady, že paní - já nevím, kdo jí to radí, to je jako podobné peklo jak pan premiér, že snad tomu nemůže ani nikdo jako věřit, že vlastně místo toho, aby mlčela, tak ona se snaží přesvědčit tady nás, že vlastně zařídila Němcům investici.

A aby toho nebylo málo, tedy abych pokračoval, abych neskákal z jednoho tématu na druhý, je, že paní ministryně Černochová nám řekla, že už žádné zbraně nemá pro Ukrajinu. Teď to byl titulek. Všechno je pryč, tedy snad něco zůstalo, no a teď paní Pekarová s Vystrčilem byli na Ukrajině a slíbili zase zbraně. Tak já nechápu, jak to tam vlastně spolu nějak máte, jestli jste to neměli na 5K... (Hledá v podkladech.) Tady to mám. Paní Černochová: "Nemáme už moc co Ukrajině dát," říká. A titulek, no, tak je to pravda, jsem rád. A pan Vystrčil a Pekarová v Kyjevě: "Ukrajině dodáme další zbraně." No, tak potom, rozumí tomu někdo? Potřebuje další zbraně. Černochová: Už nemáme moc vojenského materiálu, který bychom poslali. Takže sovětská technika, zánovní vrtulníky, všechno jsme dodali. Armáda to odtajnila, tak by bylo dobré, abychom se tedy asi starali o sebe. Takže já nechápu, jak může vůbec paní Pekarová něco slibovat. Proto by bylo nejlepší, kdyby zůstala doma, aby nikam nechodila, aby se starala o TOP 09, protože ten Kalda je velký stratég a teď se do toho i naboural, do evropských voleb, takže nejenom - a on neodpouští, protože když mu ona ukradla tu TOP 09, tak teď on se naboural s tím Pospíšilem a bude to ještě velká sranda. Jsem přesvědčen, že ten člověk nemůže žít bez politiky, a po krajských volbách 2024 zase vytasí nějakou novou stranu potom, co zničil KDU-ČSL a teď topku, takže to bude ještě velká sranda. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP