(9.30 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Výsledkem konečného schválení těchto krajně nebezpečných návrhů by byla definitivní ztráta zbytku suverenity a samostatnosti našeho státu a předání pravomocí v klíčových záležitostech, jako jsou zahraniční politika, obrana, bezpečnost, migrace či energetika, do Bruselu a Berlína. Každý, kdo tento návrh podporuje, tedy mimo jiné prezident Pavel, Piráti a TOP 09, jedná přímo proti nejzákladnějším národním zájmům České republiky.

Hnutí SPD bude proti těmto scestným návrhům bojovat ze všech sil. Jakákoli změna zakládajících smluv EU musí podléhat podle našeho názoru souhlasu občanů České republiky v celostátním závazném referendu. Vzhledem k současné situaci požadujeme vypsat i referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie, protože členství v této organizaci naší zemi přináší čím dál větší bezpečnostní rizika a ekonomické škody, ohrožení naší suverenity a svrchovanosti. Já opakovaně vyzývám zástupce Fialovy vlády, aby se k tomuto vyjádřili, protože je potřeba, abychom zabránili tomu, aby Česká republika přišla o právo veta. Tím bychom ztratili suverenitu. Ale Fialova vláda k tomu mlčí, a naopak strany Fialovy vládní koalice to podporují. To je opravdu až vlastizrádné jednání.

A když už tady vidím paní ministryni obrany Černochovou (Sedí jako jediný člen vlády ve vládní lavici.), tak musím ještě okomentovat prohlášení ministryně obrany Černochové, že bychom měli vystoupit z OSN. Podle našeho názoru je to naprosté selhání. A my opakovaně požadujeme odvolání paní ministryně z funkce. Hnutí SPD považuje prohlášení ministryně obrany Jany Černochové z ODS o tom, že se stydí za OSN a požaduje vystoupení České republiky z této organizace, za její selhání jako členky vlády.

Minulý týden valné shromáždění OSN přijalo rezoluci, která byla první společnou reakcí OSN na aktuální konflikt v Izraeli. Kanada navrhovala, aby text obsahoval jednoznačné odsouzení teroristických útoků Hamásu, a žádal okamžité propuštění rukojmích. Její návrh ale neuspěl. S výsledky hlasování hnutí SPD nesouhlasí. Ale taková je realita v rámci 193 států sdružených v rámci OSN. Avšak návrh na vystoupení z OSN je potřeba jednoznačně odmítnout. Charta OSN a mezinárodní řád z ní odvozený je doslova štítem naší státní nezávislosti a suverenity. Ministryně obrany Jana Černochová by neměla pronášet tyto a podobné neuvážené výroky, které v případě, že by je schválila vláda České republiky, by měly velký dopad na možnost aktivně vystupovat na jednáních OSN a znemožnily by naše ambice být nestálým členem Rady bezpečnosti OSN v následujících letech. Vystoupením z OSN bychom také mimo jiné přišli o status 17 chráněných památek v rámci Úmluvy o ochraně světového kulturního dědictví UNESCO, jimiž jsou například historická centra Prahy, Českého Krumlova, Kutné Hory, zámecké areály v Kroměříži, Litomyšli a tak dále. Úmluva UNESCO je jednou z nejprestižnějších mezinárodních smluv, protože jejími signatáři jsou téměř všechny státy světa a být na jejím seznamu znamená obrovskou prestiž a mimo jiné i mimořádné příjmy z turistiky.

Ministryně obrany Jana Černochová není odborníkem a premiér Fiala by měl prezidentu republiky navrhnout její odvolání z funkce. Ovšem všichni víme, že to slabý a neschopný premiér Fiala neudělá.

A úplně na závěr budu reagovat na místopředsedkyni KDU-ČSL, neúspěšnou senátorku, která prohrála senátní volby a už nebyla zvolena. Šárka Jelínková se jmenuje, místopředseda KDU-ČSL, politická trafikantka, která dostala po svém neúspěchu v senátních volbách, aby se vůbec měla čím živit, tak dostala místo politického náměstka na Ministerstvu práce a sociálních věcí, které vede právě předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Politická trafikantka. A tento z nejvýše postavených lidí z KDU-ČSL řekl minulý týden v pořadu Události, komentáře ČT24 o opozici, o opozici jako celku, řekl, že opozice jsou tady pouze dvě strany, SPD a ANO, že jsme populisté a extremisté. A jak už jsem tady upozorňoval, znovu tady pojmenuji, kdo je tady ten vlastizrádný extremista. Je to KDU-ČSL, které jezdí pravidelně na akce Sudetoněmeckého landsmanšaftu, což je organizace, kterou založili nacisté, fašisté a němečtí šovinisté.

Cituji ze zprávy českého Ministerstva vnitra z roku 2004, aby bylo jasno, na jaké akce jezdí KDU-ČSL. Je to odporné. Cituji z té zprávy českého Ministerstva vnitra: "Pozornost si rovněž zaslouží organizace sudetoněmeckých nacistů Witikobund, který v prostředí landsmanšaftu šíří protičeské názory. Programem organizace je odčinění údajných válečných zločinů spáchaných spojenci na německém národě a dále odstranění lží o německých zločinech včetně takzvané holocaustové kultury jakožto projevu neněmeckého myšlení." Konec citátu ze zprávy českého Ministerstva vnitra z roku 2004.

Na tyto akce jezdí KDU-ČSL. Pravda, ti tam jezdí nejčastěji a dlouhodobě. Ale jezdí tam i zástupci jiných stran, na tyto sjezdy Sudetoněmeckého landsmanšaftu. Účastnili se nejen politici KDU-ČSL, ale také exministryně ČSSD Michaela Marksová Tominová a poslanec TOP 09. Daniel Korte tam jezdí. Předseda ODS Petr Fiala zase spolupracoval s předákem Sudetoněmeckého landsmanšaftu Berndem Posseltem. Ostatně ty fotografie jsou všude na internetu. Ale pojďme dál. Samozřejmě pro hnutí SPD je naprosto nepřijatelné, aby oficiální představitelé naší země jezdili na sraz této organizace. Jsou to lidovci, KDU-ČSL.

Podívejme se, jak byl založen Sudetoněmecký landsmanšaft. Založil ho například Franzel, za okupace policejní důstojník jednotky podílející se na popravách českých vlastenců v Kobylisích. Na takové akce jezdí lidovci, KDU-ČSL. Ale k tomu se ještě dostanu. V roce 1949 byl vyhlášen jeden ze základních a dodnes platných dokumentů Sudetoněmeckého landsmanšaftu, takzvaná Eichstättská adventní deklarace, kde se mimo jiné objevují tyto požadavky, cituji: "Naším nezadatelným požadavkem je návrat vlasti v jazykových hranicích z roku 1937. Jde o nastolení udržitelného poměru mezi Německem a jeho západoslovanskými sousedy. Předpokladem pro to by také byla připravenost Čechů a Poláků vrátit vyhnaným Němcům jejich vlast. Všechny tyto úkoly mohou být řešeny pouze v rámci federalistického uspořádání Evropy." Konec citátu. A tady přesně vidíme, kam směřuje politika KDU-ČSL, TOP 09 a tak podobně. Zrušení veta pro Českou republiku, federální uspořádání Evropské unie, to znamená zánik suverenity České republiky pod diktátem z Bruselu. A tuto zakládající deklaraci Sudetoněmeckého landsmanšaftu podepsal nejenom Franzel, který je zakládajícím členem a za okupace policejní důstojník jednotky podílející se na popravách českých vlastenců v Kobylisích, ale také je to Becher, člen NSDAP, Walter Brand, člen henleinovského hnutí, Brehm, SS Sturmbannführer, nositel zlatého stranického odznaku NSDAP, Hergl, SS Hauptsturmführer, funkcionář NSDAP, Hönig, člen NSDAP, nacistický novinář, Götz, bývalý spolupracovník nacistické tajné služby, člen NSDAP, Lemberg, nacista a v roce 1938 člen sudetoněmeckého freikorpsu, Turnwald, člen NSDAP, spolupracovník SD, Zawadil, vysoký funkcionář NSDAP a spolupracovník nacistické tajné služby, Schreiber, bývalý nacista, Preissler, bývalý nacista, a tak dále a tak dále. Celostátně se Sudetoněmecký landsmanšaft ustavil 25. ledna 1950 na setkání v Detmoldu, kde bylo přijato druhé základní prohlášení Sudetoněmeckého landsmanšaftu, které opět požadovalo právní nárok na vlast a znovuzískání vlasti. Mezi 17 signatáři se to bývalými funkcionáři NSDAP opět jenom hemžilo: Lodgman, Tins, Staffen, Wollner, Leibl, Schmidt, Schneider, Benatzky, Diewock a další.

A znovu opakuji, že podle názoru SPD by oficiální představitelé našeho státu na taková setkání s nacistickou minulostí jezdit neměli. Ale KDU-ČSL... nejenom, že tam pravidelně jezdí lidovci a podporují Sudetoněmecký landsmanšaft, ale exministr kultury Daniel Herman z KDU-ČSL hovořil o této organizaci jako o milých krajanech. Samozřejmě, jezdí tam i pan Herman, pan Bělobrádek, pan Bartošek, místopředseda Sněmovny. Takže já jsem to tady chtěl zopakovat.

Znova zdůrazňuji tady poslancům KDU-ČSL, že je to reakce na to vyjádření místopředsedkyně KDU-ČSL Šárky Jelínkové. Samozřejmě, jestli chcete tímto způsobem postupovat, však víte, že to mám pořád u sebe, s kým vy se stýkáte. Děkuji za pozornost.***




Přihlásit/registrovat se do ISP