(10.00 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

No to jsou opravdu neskutečné metody, tohleto! To je propaganda! My samozřejmě podáme na toto podnět k Úřadu pro dohled nad politickými stranami, ať se k tomu vyjádří. Protože tohle není normální. A ta kampaň za ty veřejné peníze, za peníze z daňových poplatníků, kterou má na starosti u vás ministr vnitra z hnutí STAN Vít Rakušan, tak poběží déle než rok. A přiznal se ministr Rakušan, vicepremiér Fialovy vlády, že hlavním cílem je poukázat na kroky celé vlády, Fialovy vládní pětikoalice.

Takže vy zneužijete veřejné peníze- mimochodem já už premiéra Fialu vyzývám, celé volební období ho vyzývám, aby se mnou šel do televize do přímého přenosu, slíbil mi to, osobně mi to před svědky slíbil v televizi Prima v předsálí, v té přípravné místnosti, byli tam dva svědci u toho, mluvčí vlády a naše mluvčí, a slíbil, že se mnou půjde do přímého přenosu, do argumentačního souboje. Bojí se. Lhal. Už je půl roku od toho slibu pryč a nic! Takže argumentační souboj s představiteli opozice ne. Premiér Fiala nechce si jít popovídat do přímého přenosu argumentačně, z očí do očí, chlap vůči chlapovi, argumentačně, demokraticky, ale zneužít veřejné peníze za 42 milionů, aby jednostranně vyvěšoval svoje moudra, aniž se může opozice bránit, aniž může opozice adekvátně reagovat, tak to připustit nechce. To je neskutečné chování Fialovy vlády! Je to srab prostě! Chlapsky je to srab, to je normální slovo. (Předsedkyně: Prosím o výrazivo!)

Já se ještě k tomu výrazivu potom dostanu. Protože samozřejmě budu tady reagovat na to, co o nás teď v televizi říkali lidovci. Co říkali o opozici lidovci. Ale k tomu se ještě dostanu.

Takže chci hovořit o tom, že na jednu stranu za 42 milionů zneužijete veřejné peníze, z peněz daňových poplatníků uděláte vlastní propagandu, a na druhou stranu se bojíte jít do přímého názorového demokratického střetu v televizi, premiér se bojí, s předsedou opoziční strany. To je neuvěřitelné. To je opravdu neskutečně srabácký přístup a je to samozřejmě špatně.

Takže jinak musím říct, že ta kampaň, kterou chystáte za veřejné peníze na podporu vašich vládních stran, samozřejmě ovlivní eurovolby, volby do Evropského parlamentu i krajské volby. Tu kampaň totiž plánujete během těchto voleb. Během těchto voleb plánujete tuto kampaň. A během toho souběžně to poběží. To je jasné zneužití veřejných prostředků, zoufalé, zoufalé Fialovy vlády. Takže to samozřejmě je neskutečně nefér přístup.

No a co tedy, když jsem u toho ministra vnitra Víta Rakušana? Takže on místo aby zajistil bezpečnost občanů České republiky, tak sem nejdřív premiér Fiala a Fialova vláda a ministr Rakušan z hnutí STAN, tak sem nejdřív přijal zcela neřízeně a nekontrolovaně statisíce nových ukrajinských ekonomických migrantů. Jenom někteří z nich jsou podle všeho z míst, kde je válka. Většina, odhaduje se až 80 %, jsou ekonomičtí migranti. Způsobil zvýšení trestné činnosti v České republice. Obětí jsou čeští občané. Dokonce to přiznal i v Partii TV Prima, v které jsem s ním byl, že v podstatě lineárně roste, že vlastně roste počet trestných činů Ukrajinců spolu s tím, jak jich tady přibylo. Ale jeho argument byl, že to přece se nevymyká z průměru, protože přece v poměru počtu Ukrajinců to odpovídá nějakému poměru trestných činů ve společnosti. No ale tím přiznal, že právě proto, že jich tady víc tak přibylo, a to víme, teď ta čísla tam padla, že přibylo těch trestných činů. Takže jich přibylo a přibylo českých obětí. Ten člověk je opravdu neskutečně, neskutečně prostě neakceptovatelné vyjádření vůči našim slušným lidem, že to už jsem nikdy neslyšel. Ministr vnitra, který vlastně obhajuje kriminalitu a bagatelizuje zvyšování kriminality, místo aby bojoval za snižování kriminality. To je opravdu problém.

Proč o tom hovořím? Tak dneska, jak víte, tak letos v červnu právě ten ministr Rakušan s mandátem Fialovy vlády, za souhlasu premiéra Fialy a pětikoalice, odsouhlasil ten migrační pakt EU. Což bude taky velký problém, protože předpokládá každoroční přerozdělování desítek tisíc převážně muslimských a afrických migrantů napříč členskými státy EU, kterému se jednotlivé země budou moci vyhnout pouze za cenu placení miliardových pokut do zvláštního fondu EU. A zase jsme u těch peněz. To znamená, tam je kvóta 30 000 afrických muslimských migrantů, které bychom měli přijmout. A teď do toho, proč o tom mluvím, je to přesně tak, jak Fialova vláda ví, a děláte to plně vědomě, abyste zničili Českou republiku, tak počet nelegálních imigrantů do Evropy letos překonává všechny dosavadní rekordy i z roku 2015. Jenom za letošní rok do konce roku překoná číslo jeden milion. Evropská unie problém vůbec neřeší, naopak ho podporuje spolu s Fialovou vládou, takže Fialova vláda odsouhlasila migrační pakt EU. To znamená, my budeme muset povinně přijímat africké a muslimské migranty nebo za každého odmítnutého migranta platit 20 000 eur, to znamená cirka půl milionu korun. Tohle je politika Fialovy vlády, definitivně zničit Českou republiku!

A my to samozřejmě odmítáme, SPD. My tady nechceme žádné muslimské, africké migranty. Problémů máme dost, proč tady máme živit další na dávkách? Nějaké negramotné lidi, kteří znásilňují v západní Evropě, jsou tam no-go zóny a tak dále. Ochrana vnějších hranic Evropské unie naprosto nefunguje. Selhala i dohoda s Tuniskem, která měla imigraci ze severní Afriky do Evropy minimalizovat. Z důvodu zajištění bezpečnosti našich občanů proto SPD požaduje trvalou ostrahu českých státních hranic a celostátní referendum o samotném členství České republiky v EU.

Tady bych rád upozornil, že ten migrační pakt EU je forma nařízení EU. To znamená, o něm se ani nebude hlasovat v českém Parlamentu! To znamená, my tomu nemůžeme jinak zabránit než v podstatě referendem o vystoupení z EU. Ale SPD je jedinou stranou v Parlamentu, která prosazuje zákon o referendu včetně možnosti hlasovat o mezinárodních smlouvách. Hnutí ANO jasně říká, že odmítá referendum o mezinárodních smlouvách. Jasně to říkáte, hnutí ANO. Je to škoda, ale je to tak. Vy nechcete tím pádem referendum ani o migračním paktu EU. Takže jak ho chcete jinak odmítnout? To nejde. Takže je to protimluv. Nelze být proti migraci a zároveň odmítat referendum o mezinárodních smlouvách. Nelze, protože ten migrační pakt EU je nařízení. To znamená, nelze to.

Stejně tak my chceme referendum o té obranné smlouvě s USA. To znamená, protože my tady, hnutí SPD bylo jedinou stranou, která hlasovala proti možnosti zřídit cizí základny, proti zřizování cizích základen na území České republiky a proti přítomnosti amerických vojáků v ČR. Byli jsme jediní. Celá vládní pětikoalice a poslanci ANO hlasovali pro americké základny, pro tu možnost amerických základen a pro tu možnost přítomnosti. Ale my bychom na to chtěli referendum. Dobře, hlasujte si tak, jak to máte v programu, ale myslím, že by bylo zajímavé na to udělat referendum.

Stejně tak bychom rádi referendum o přijetí či nepřijetí eura, protože jak to chcete jinak udělat? Když tady strany - my jsme tady nebyli ještě ve Sněmovně, SPD, jak jsem říkal, jsme nejmladší hnutí stranou v Parlamentu, vznikli jsme až roku 2015, a my jsme tady u toho nebyli, kdy Česká republika slíbila přijetí eura. Takže jedinou možností, jak to odmítnout, je buďto jakoby pořád verbálně odkládat, nebo prostě referendum. Ale hnutí ANO ho nechce umožnit. Protože to je opět referendum o mezinárodní... to je vlastně závazek při vstupu do Evropské unie. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP