Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(14.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

A samozřejmě jestli bude SPD po příštích volbách ve vládě, a my chceme být ve vládě, tak se tomu postavíme. A nebudeme sami, protože na rozdíl od srabácké Fialovy vlády, která je škůdcem České republiky, tak Polsko a Maďarsko se snaží finálnímu přijetí toho migračního paktu a aplikace do praxe zablokovat. Dokonce polský premiér Morawiecki řekl, že na toto téma chtějí udělat v Polsku referendum. My jsme také navrhovali referendum tady, i na toto téma, ale vy jste nám ho zamítli. Proti referendu na toto téma je ale i hnutí ANO, protože hnutí ANO řeklo, že odmítá referendum o mezinárodních smlouvách. Ano, je to tak. I hnutí ANO bohužel je proti referendu o migračním paktu EU. Pouze tak to lze v podstatě zvrátit, přesně jako to říká polský premiér Morawiecki.

Jenže hnutí ANO odmítá referendum o mezinárodních smlouvách. To znamená nejenom o vystoupení z EU, ale také tím pádem o migračním paktu EU. Takže to považuju za velký problém. A my prostě chceme ten migrační pakt EU odmítnout. A doufám, že kolegové z ANO, a kdyby byli ve vládě v příštím volebním období, tak doufám, že v tomhletom prostě proběhne referendum, abychom mohli zabránit migračnímu paktu EU. Ale teď říkáte ne, tak to je prostě problém, protože my tady nechceme žádné islámské a africké migranty, jako je vidíme v západní Evropě, my chceme bezpečnou Českou republiku, kde je sociální smír.

To, co tady předvádí ministr vnitra Vít Rakušan je opravdu problém a já bych řekl, proč o tom tady znovu dneska hovořím. Protože počet muslimských imigrantů v Evropě rapidně roste. Počet žadatelů o azyl v Evropě se v první polovině roku opět meziročně zvýšil, a to o 28 % na zhruba 519 000 osob, které přišly teď jenom za první polovinu roku do Evropy, do EU. Při zachování současného trendu překročí počet nových imigrantů do konce letošního roku jeden milion osob. Nejčastěji žádají o azyl Syřané, Afghánci a Turci, jo? Samozřejmě tady se to netýká těch Ukrajinců, to je zase jiná záležitost. Letošní počty migrantů do Evropy se pohybují na úrovni vrcholu dosavadní migrační krize v letech 2015 a 2016. To znamená... a vůbec už jako mainstream o tom ani tak už nemluví, přitom dřív toho byla plná média. Znova zopakuji, že letošní počty těch nelegálních migrantů do Evropy se pohybují na úrovni vrcholu dosavadní migrační krize v letech 2015, 2016, kdy to byl ten nejhorší rok. Přičemž 41 % letošních žádostí o azyl bylo vyřízeno kladně. Také nechápu, ale to je prostě Evropská unie. To je prostě... rovná se politika Fialova vlády. To znamená úplně neřízený, nekontrolovatelný přísun nepřizpůsobivých migrantů do Evropské unie.

A Agentura Evropské unie pro otázky azylu... Tyto údaje vyplývají z informací Agentury EU pro otázky azylu. Počet žádostí o azyl se meziročně zvýšil o 34 %. Agentura EU pro otázky azylu již hovoří o tom, že některé členské státy jsou žádostmi imigrantů o azyl přetíženy. Ony jsou přetíženy i těmi migranty. Ale tady se navíc mluví o těch aktuálních žádostech. Takže skutečně my to považujeme za další projev tlaku na konečné schválení a spuštění nového migračního paktu EU, který právě odsouhlasila Fialova vláda a který zavádí povinné roční kvóty na imigranty, způsob jejich přerozdělování po státech EU nebo výpalné zhruba půl milionu korun za každého nepřijatého migranta. 20 000 euro je to za migranta.

A já se opravdu děsím té situace, co tady předvádí Fialova vláda. Nejenom, že jste nás zničili rozpočtově, ale vy nás ničíte, zničili jste nás a ničíte nás i sociálně a bezpečnostně. A to je opravdu šílená situace. A opravdu tím jediným řešením jsou rychlé předčasné volby, aby voliči rozdali nové politické karty, ale to vy nechcete, protože vám klesly tak preference, že víte, že už byste ve vládě nebyli a dál ničíte Českou republiku. Já bych ještě chtěl říci tady... jaký je tedy stav teď. Čeští občané kvůli Fialově vládě nadále chudnou. Ve druhém čtvrtletí letošního roku opět klesla, reálně opět klesla průměrná hrubá měsíční nominální mzda v České republice, a to o 3,1 %. Jde už o sedmý pokles reálné mzdy v řadě. Jsou to čísla Českého statického úřadu. A Česká republika byla kvůli Fialově vládě v posledních letech nejrychleji se zadlužující zemí Evropské unie a tento trend pokračoval i vloni.

Česká republika patří k zemím s nejhorším růstem ekonomiky v EU. No, v tom srovnání, co jsem tady ukazoval minulý týden, a odvysílala to mimochodem právě Česká televize také, jsou to ty údaje Eurostatu, tak za to sledované období před covidem a po covidu jsme dokonce jedinou zemí v Evropské unii, která má pokles HDP, z celé Evropské unie. Takže vy jste nás srazili na totální dno. Vaše vláda srazila Českou republiku a naše občany na totální dno. Stát nedokáže získat výhody s nejnižší nezaměstnaností v EU, protože ani příjmy z vysoké zaměstnanosti nedokážou pokrýt stále rostoucí výdaje státu. Loňská inflace byla kvůli Fialově vládě pátá nejvyšší v EU a pokles reálných mezd byl dokonce nejvyšší v historii České republiky.

Tato čísla uvedl Nejvyšší kontrolní úřad ve svém stanovisku ke státnímu závěrečnému účtu. Český občanům vloni meziročně stouply spotřební výdaje kvůli Fialově drahotě o 13,7 % na průměrných 180 773 korun. Kupříkladu za energie v domácnosti v meziročním srovnání zaplatily naše domácnosti o 15,5 % více, přes 18 000 korun za rok na člověka. O třetinu vyšší útratu pak měli lidé za pohonné hmoty, v průměru za ně každý dal téměř 8 300 korun za rok. Průmyslová výroba v České republice v červenci podle Českého statistického úřadu meziročně klesla o 2,8 %. Pokles o 2,1 % zaznamenalo i stavebnictví a zahraniční obchod skončil v červenci letos poprvé v deficitu. Takže vy nás opravdu vedete úplně na dno.

Jinak ten deficit zahraničního obchodu dosáhl 5,9 miliardy korun. Ta situace už je tak daleko, že Češi si v práci, dle průzkumu agentury STEM/MARK, dopřávají teplé obědy stále méně. Do jídelny nebo restaurace zajde v pracovní dny jen 16 % zaměstnanců. Téměř polovina na oběd do jídelny nebo restaurace nechodí vůbec, protože lidé jsou prostě ožebračováni Fialovou vládou a nemají peníze. Už ani pracující lidé nemají peníze, to je to nejhorší, to jsem vám vytýkal opakovaně, že vy saháte a ještě sáhnete víc na peníze páteři naší ekonomiky, to znamená živnostníkům, malým a středním firmám a pracujícím lidem. Takže samozřejmě, že to půjde dolů všechno za vaší vlády. Teď už Český statistický úřad - říkal jsem vám to minulý týden - protože vy to asi nevíte, tak teď už zveřejnil, že ekonomika jde do stagnace, ale ona jde samozřejmě do recese. Protože se podívejte na situaci v Německu. To je ekonomika, se kterou my jsme svázaní, a to je také špatně, protože být závislí pouze na Německu.

My jsme opakovaně... tady říkám léta, že je potřeba diverzifikovat vývoz, ale nikdo mě neslyší. Vždycky jenom populista řeknete a ona je to ale pravda, jo? To jsou vaše nálepky zoufalý samozřejmě. To už lidé ví a naši voliči to ví také. Ostatně populi znamená lid. Takže to, že SPD chodí mezi občany, nasloucháme přímo hlasu občanů a ty názory občanů přenášíme na parlamentní půdu, to tak prostě je. My nejsme strana elitářů, jako je vládní pětikoalice. V podstatě opak populisty je elitář. Vy jste elity, samozvané elity samozřejmě a my mluvíme s obyčejnými lidmi, s běžnými lidmi pracujícími, důchodci, na ulici mluvíme pořád. Každý víkend jsem na akci mezi lidmi. A znova říkám, teď jsem byl ve Znojmě na vinobraní, ostatně ve Znojmě vládne koalice, ve které je SPD, ale je to druhé největší město Jihomoravského kraje a tolik lidí se mě zeptalo: kde je premiér Fiala a kde je Vít Rakušan? Na tyto dva lidi se mě pořád ptají na akcích lidi. Kde jsou, že by s nimi chtěli mluvit. Kde jsou? Že by jim chtěli do očí říct, co si myslí o vaší vládě. A já říkám: oni nechodí, nejsou, nepřijdou. A když přijdou, tak mají kolem sebe deset policejních bodyguardů, často i víc. Občané by hrozně rádi šli na tyto akce. Já vám klidně dám seznam těch akcí, kde je 10, 20 tisíc lidí, a nejvíc se ptají na premiéra Fialu a na ministra vnitra Rakušana. S těmi chtějí občané mluvit. S těmi chtějí mluvit! ***




Přihlásit/registrovat se do ISP