Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(14.40 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Samozřejmě, teď bych se krátce také zastavil u toho - ještě tedy jenom proglosuji nebo zmíním, že jak jsem tady ukázal, já už to tady ukazuji opakovaně - že všech pět vládních stran, jak Piráti, tak ODS, tak STAN, tak KDU-ČSL, tak TOP 09, jste slibovali, že nebudete zvyšovat daně. Hned po volbách jste ten slib vašim voličům porušili. No a my samozřejmě uděláme nadále maximum pro to, aby se Fialově vládě nepodařilo rekordně zvýšit občanům daně. Samozřejmě nás je tady 20, máte tady většinu, ale určitě se to budeme snažit znesnadnit. Samozřejmě teď se blíží třetí čtení toho vašeho okrádacího balíčku a my samozřejmě znovu se vás tady budeme snažit přesvědčit, že je to prostě špatně a je to hlavně v rozporu s vašimi předvolebními sliby.

Už jsem tady zmínil také to zvyšování koncesionářských poplatků České televizi a Českému rozhlasu. Znovu zopakuji - a ukazoval jsem to tady minulý týden - že jménem Fialovy vlády ministr kultury Martin Baxa ještě vloni veřejně tvrdil v médiích, že nebudete zvyšovat koncesionářské poplatky. Tak doufám, že tady nebudete zase lhát, že je to kvůli Ukrajině, protože to s tím fakt nemá nic společného - to doufám každý ví - systém koncesionářských poplatků. Ale vy prostě chcete teď zvyšovat koncesionářské poplatky od roku 2025 pro Českou televizi i pro Český rozhlas. Navíc se má výrazně, o 230 000 osob, zvýšit počet osob povinných tyto poplatky hradit. Jedná se o majitele počítačů, tabletů a mobilních telefonů, na kterých je možné rozhlasové a televizní vysílání přehrávat.

Ze strany vlády jde podle našeho názoru o vrcholný projev drzosti a mocenské arogance a také o další lež, protože jak jsem říkal, prostě jste slibovali opak, a to ještě vloni. Přitom Česká televize má k dispozici od koncesionářů každoroční astronomický rozpočet v objemu přes 7 miliard korun, přičemž disponuje další téměř 1 miliardou korun příjmů z reklam, sponzoringu a podnikatelské činnosti.

V SPD naprosto odmítáme, aby byli čeští občané dále nuceni pod hrozbou exekucí platit provládní a probruselskou propagandu takzvaných veřejnoprávních médií. To doslova, protože já tady znovu opakuji - a budu to opakovat pořád - už jsem osm let nebyl pozván, doslova osm let, do hlavního nejsledovanějšího politického diskusního pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Znovu zdůrazňuji, ne že bych byl pozván a odmítl jsem, já jsem neodmítl ani jednou, ale prostě osm let jsem nebyl pozván. Česká televize takhle flagrantně zneužívá koncesionářské poplatky voličů SPD a zneužívá je v zájmu propagace předsedů jiných politických stran, konkrétně vládní pětikoalice. To je prostě špatně, protože voliči SPD jsou nuceni zákonem pod hrozbou exekuce platit koncesionářské poplatky. Přitom za ty poplatky, co jsou ze zákona nuceni platit, tam nevidí předsedu strany, kterou každý desátý občan v České republice, když to zjednoduším, taky volí. Takže to je skutečně totalitní cenzura, to jsou ty fašistické manýry, autoritářské manýry.

My se proti tomu budeme jasně stavět, protože my chceme svobodu a demokracii a chceme, aby se dodržoval zákon o České televizi a Českém rozhlase. V Českém rozhlase SPD také vystupuje v poměru s ostatními stranami mnohem méně, než odpovídá našemu volebnímu výsledku. Je to tak, ten graf za uplynulý rok mám v počítači, jak jsem říkal, k tomu se určitě ještě na podzim dostaneme. To je prostě normálně podvod, tohleto, to je prostě normálně podvod na občanech. Takže nutit někoho, aby platil poplatky a pak je platí v zájmu propagace vládní pětikoalice, to je vrchol opravdu.

Samozřejmě exponenti Fialovy vládní pětikoalice i ministr kultury Martin Baxa z ODS k tomu mlčí, protože vám to vyhovuje. Vy nejste žádní demokraté. Vy jste naopak proti demokracii, proti demokratické politické soutěži. Proto také představitelé Fialovy vládní pětikoalice, ministr vnitra Vít Rakušan a premiér Fiala, cenzurují oponentní názory. Už jsem to tady říkal minule, že například jste vypnuli web Nová republika našemu europoslanci Ivanovi Davidovi. To je opravdu vrchol, vrchol arogance.

Takže hlavní dezinformátor v České republice Vít Rakušan, který minulý týden zalhal, že prý jsem zveřejnil falešnou složenku - ukázalo se, že ta složenka je pravá, doteď se neomluvil - teď zase zalhal na té stejné sociální síti X - Twitter bývalý - že prý koalice PirSTAN, Piráti, STAN, jste neříkali, že nebudete zvyšovat daně. Přitom vy jste to říkali před volbami. Vy jste obelhali - teď nevím, kolik jste měli voličů dohromady, ale určitě to bylo přes milion - takže vy jste obelhali v podstatě milion lidí a tenhleten člověk říká ostatním nebo si osobuje právo si hrát na nějakého vrchního cenzora a na jediného hlasatele pravdy, když lže v přímém přenosu a ani se neumí omluvit? To je strašný, to je opravdu strašný!

Takže samozřejmě tohleto je problém. My v SPD i z těchto důvodů - protože prostě jsou tam cenzurovány názory SPD v České televizi, viz pořad Otázky Václava Moravce, to je v podstatě ten hlavní problém - tak my navrhujeme úplné zrušení koncesionářských poplatků a prosazujeme přeměnu České televize a Českého rozhlasu na státní příspěvkovou organizaci, respektive příspěvkové organizace, se zákonem pevně stanoveným rozpočtem a s hospodařením kontrolovaným Nejvyšším kontrolním úřadem. Žádáme, aby tato veřejnoprávní média občany objektivně informovala o dění v České republice a ve světě a umožnila nestrannou diskusi na základě objektivních analýz.

Já tedy musím říct, že teď jsem třeba v neděli měl živý vstup do ČT24. Bylo to na téma půlročního působení prezidenta Pavla. Já to vždycky dávám celé, nesestříhané, všechna svoje vystoupení, na svoje sociální sítě - moje sociální sítě dohromady sleduje cirka 600 tisíc občanů České republiky - a nechám je si to vyhodnotit. Takže se stačí podívat na tu diskusi pod tím vždycky.

Musím říct, že samozřejmě na paní moderátorce nenechali voliči nit suchou, protože opět tak tendenční moderování, kdy to prostě opravdu úplně sálá z toho jejího výkonu, jak je provládní a jak je na straně pětikoalice, no tak já si myslím, že to prostě není dobře, že by ti moderátoři měli být vyvážení. Že by prostě měli být vyvážení, protože jsou placeni i koncesionáři z řad voličů SPD. Ale to oni neumí být vyvážení. Takže je to ten problém a doufám, že se to všechno spraví tak, aby byla vyváženost. Já vím, že se to provládním aktivistům a tady zástupcům politiků pětikoalice nebude líbit, protože oni nesnesou, když někdo hlásá jinou pravdu, než máte vy, ale prostě je to tak a je to součást demokracie a doufám, že to tak bude.

Jinak když už jsem mluvil o Vítu Rakušanovi - opravdu my to téma nenecháme zapadnout - a to je ten migrační pakt EU, který odsouhlasil jménem Fialovy vlády předseda STAN a ministr vnitra Vít Rakušan, protože to je opravdu problém a bude to problém. Protože, znovu zopakuji, že Vít Rakušan z hnutí STAN, ministr vnitra, odsouhlasil migrační pakt EU jménem Fialovy vlády, který zavádí povinné roční kvóty na imigranty a mluvíme o migrantech především z arabských, muslimských a afrických zemí. Ten migrační pakt zavádí způsob jejich přerozdělování po státech EU, anebo výpalné zhruba půl milionu korun za každého nepřijatého imigranta. My říkáme, že to je opravdu ničivý a zhoubný migrační pakt a v červnu ho odsouhlasil předseda STAN a ministr vnitra Vít Rakušan, který chce, aby k nám přicházeli - i Fialova vláda chce - abychom byli zaplaveni islámskými a africkými imigranty. A já na rovinu říkám, to nemá nic společného s rasismem, tyhlety výkřiky už si doufám necháte. Prostě vy chcete africké a islámské migranty v České republice, vládní pětikoalice, já říkám ne, my je nechceme. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP