(21.50 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Jako bod číslo 2 navrhuji předřadit tisk 4, bod 47 - teď to tedy řeknu na začátku - kdy chceme řešit situaci, kdy dochází k nadměrnému odlivu zisků z České republiky do zahraničí. To je to, jak tady nadnárodní korporace vyvádějí odtud stovky miliard nezdaněných dividend, protože jak tady jsou ty smlouvy o dvojím zdanění kvůli Evropské unii - tahleta věc se přijala za Špidlovy vlády, tedy ČSSD tenkrát, protože to tady nadiktovala Evropská unie - tak to umožňuje nadnárodním korporacím vyvést si dividendu do daňově výhodnější země typu Kypr, Malta, tuším, že mnohem výhodnější daň právnických osob má Irsko, Holandsko.

Ostatně o tom Kypru by nám mohli - vlastně, když si tak vzpomenu, tak už je to rok a půl a pořád jsem se nedozvěděl odpověď na můj dotaz od Víta Rakušana z hnutí STAN: jak je to tedy s tím sponzoringem? No, to víme, že vás sponzorovaly firmy registrované v daňových rájích, na Kypru, ale dodnes jste neodpověděli, kdo a jak zatím byl. Ale tak vím, že je to marné.

Takže bychom chtěli jako bod číslo 2 dnešní schůze Poslanecké sněmovny, abychom získali peníze do státního rozpočtu, tak bychom chtěli řešit tuto situaci, kdy dochází k nadměrnému odlivu zisků z České republiky do zahraničí. Jednou z forem je výplata dividend, jejímž prostřednictvím každoročně odtékají stovky miliard korun. Odliv zisků místo ochoty zahraničních vlastníků reinvestovat v České republice je jedním z hlavních důvodů stagnace HDP, hrubého domácího produktu. Naše novela osvobozuje od srážkové daně pouze příjmy ze zisku dividendy, které jsou vypláceny mateřským společnostem se sídlem v České republice, zatímco dividendy, které jsou vypláceny do zahraničí, mají být zdaněny srážkovou daní. To je náš návrh číslo 2.

A ještě dořeknu samozřejmě, protože my jsme toto navrhli v minulém volebním období, vláda Andreje Babiše to nechtěla. Nevím, jestli se tam postavila na zadní ČSSD, to nevím, jak to tam měli. My jsme ve vládě nebyli, my jsme byli opozicí i v minulém volebním období, ale stanovisko, které k tomu zpracovala ještě minulá vláda, upozornila, a my jsme to věděli samozřejmě, že přijetím naší novely tohoto zákona by mohlo dojít k rozporu s legislativou EU, protože EU není, Evropská unie tady není od toho, aby hájila zájmy České republiky. Evropská unie je tady od toho, aby hájila zájmy nadnárodních korporací, které vůbec nezajímá občan České republiky, jestli má peníze, nebo ne. My to samozřejmě navrhujeme, protože je tady jasně nastavené zrcadlo, kdo hájí občany České republiky a komu jsou bližší zájmy ciziny - Bruselu, Washingtonu, Kyjeva, nebo nevím ještě koho.

Mimochodem, to je ještě pozoruhodné u Ukrajiny, že dneska sama Ukrajina připravuje už projekty a kampaň, aby se uprchlíci z Ukrajiny vrátili zpátky na Ukrajinu, protože jim chybí pracovní síly, a zvou a potřebují pracovní síly. Je to přesně to, na co jsem upozorňoval už v minulosti, že tam Ukrajinci jezdí masivně na dovolenou, jsou tam plné obchody, fungují diskotéky, to všechno samozřejmě všichni víme, ale to je samozřejmě špatně, to, co tady předvádí Fialova vláda. To jsou pak ekonomičtí migranti v tom případě, že jo, pochopitelně, já jsem na to upozorňoval, nikoliv uprchlíci. Ale vy to tady předvádíte a vy přímo poškozujete Ukrajinu. Sama Ukrajina vyzývá, teď aktuálně už to bylo i v médiích, vyzývá k návratu občany Ukrajiny, především matky s dětmi, protože vaší politikou dochází k zásadnímu poškození Ukrajiny, ekonomické budoucnosti Ukrajiny. Ukrajina nemá lidi na obnovu Ukrajiny. Takže vy přímo poškozujete Ukrajinu, jednáte proti zájmům Ukrajiny. Kdybyste chtěli pomoc Ukrajině, ukončíte povolení k pobytu těmto lidem.

Ale on ten váš scénář je - podle toho, co jsem slyšel, jak mi to ve finále zapadlo do sebe - je mnohem zrůdnější. Vy totiž potřebujete nové voliče, protože podle aktuálních zákonů po pěti letech legálního pobytu v České republice si můžou cizinci žádat o občanství. Je tam zkouška z češtiny, Ukrajinci ji udělají, pochopitelně, a protože vám prudce klesly preference, protože už vám plně věří jenom 2 % voličů, tak jste zosnovali doslova zrůdný plán, že jste sem pozvali ekonomické migranty. Sama Ukrajina vyzývá k návratu, znova na to upozorňuju, a vy víte, rok 2022, 2023, že v roce 2027, 2028 oni si budou moci žádat o české občanství. Já o tom budu mluvit ještě i v médiích, teď to tady říkám poprvé, budu o tom mluvit ve velkých médiích a budu o tom mluvit hodně a pravidelně, jaký zrůdný plán zosnovala Fialova vládní pětikoalice vůči České republice a našim občanům, kteří nesouhlasí s vaší politikou. Příští volební období tady bude nějaká vláda, nevím jaká, musejí rozhodnout občané ve volbách, ale v polovině příštího volebního období, během příštího volebního období budou mít právo - rok 2027, 2028, a další volby, když to bude v řádném termínu, budou až 2029 do Poslanecké sněmovny - budou mít ty statisíce Ukrajinců nárok si žádat o české občanství. Jestli budete u vlády vy, vaše pětikoalice, tak vy jim ho nasázíte, to občanství. Takže vy jste si uměle vytvořili statisíce voličů navíc, u kterých je předpoklad, že budou volit vás, přestože jste drtivě zadlužili české občany. Zvýšila se kriminalita. No, jistě, že se zvýšila v tom poměru. Co to plácal ministr vnitra Vít Rakušan? To už jsem tady vysvětloval. Jasně, že jo, to jsem už tady vysvětloval. To je snad jasné, ne? Už jsem to vysvětloval, už to vysvětlovat znovu nebudu. Myslím, že to každý chápe.

Takže tenhleten zrůdný plán, to je tedy něco úplně šíleného, co vy jste naplánovali a co se chystáte realizovat. Do toho samozřejmě korespondenční volbu chcete prosadit. Tomu budeme bránit zuby nehty, samozřejmě. Ale ty vaše argumenty - to už naštěstí ani média za námi s tím argumentem nechodí, že prý tomu brání SPD, protože nemáme v zahraničí voliče. Cože? Já jsem říkal: Vždyť my nenavrhujeme změnu, my nemáme žádné problémy. Přece problém má ten, kdo to navrhuje, ten chce něco měnit. Takže pořád se to snažili dávat do toho nelogicky opačného gardu. Naštěstí poslední měsíce s tímto nelogickým argumentem už za mnou nikdo nechodí. Přece ten, kdo navrhuje změnu, má problém a chce něco řešit, ne ten, kdo to nenavrhuje. To je stejné, jako když jsem upozorňoval na to, že takto obrovský příliv migrantů způsobí zvýšení kriminality, a teď ministr vnitra Rakušan - taky se mu vysmála veřejnost - říká, že Okamura straší, že je to snad kvůli mně! Vždyť já jsem na to upozorňoval - on za to může. Vy za to můžete! Fiala, vládní pětikoalice, vy jste to odsouhlasili. My jsme na to upozorňovali a říkali jsme, že to tak bude. Takže vůbec tyhlety vaše nelogické argumentační mišmaše, to samozřejmě občané rozumí tomu, že jsou to nesmysly. A to je nesmysl. Ale tenhle ten plán na to, že si uměle zvýšíte, masově si uměle zvýšíte počet voličů v České republice...

Jenom upozorním, že před vstupem do Evropské unie byl nárok - nebo ne nárok, možnost - požádat si o české občanství byl až po deseti letech. Ale podmínky Evropské unie jsou, že to má být pět. Proto Česká republika to musela harmonizovat - jenom připomenu historii - a museli jsme to snížit z deseti na pět kvůli vstupu do Evropské unie. Až po vstupu se to snížilo, protože se harmonizovalo, takže teď je to skutečně pět. Takže toto je váš zrůdný plán, abyste pokřivili poměry voličů, občanů České republiky, těch dosavadních a těch vámi uměle vytvořených budoucích. Samozřejmě můj názor je na to ten, že pakliže by bylo SPD příští volební období ve vládě, tak se nebudou udělovat tato občanství, aby se nepokřivil uměle tento počet českých občanů, jak vy si přejete. Ale jestli tam bude Fialova vládní pětikoalice, tak tady bude spousta nových voličů, kteří ještě letos nebo loni byli občany Ukrajiny, a ti - vy chcete, aby volili samozřejmě vás, a takovýmto způsobem to chcete zmanipulovat. Takže to je potřeba říct, a budeme samozřejmě o tomto taky veřejně mluvit, co jste přichystali na občany České republiky. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP