(14.30 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Takže takto to tady máme. Měli jsme plno afér, ale snažili se to stále přebít, že ten zlý Babiš má ty potraviny. Je úplně neuvěřitelné, my jsme se fakt vrátili tam, kde jsme byli za ta divoká léta, jak se zneužívá politická moc. A pan premiér dokonce vystoupil a říká, že ty potraviny u toho zlého Babiše, který údajně může rozhodnout - přitom dobře ví, že máme dva lex Babiš a že bych porušil zákon, že nic nemůžu - by měl zkontrolovat specializovaný Finanční úřad. Ale vážený pane premiére, ten váš finanční úřad nedělá nic jiného, než kontroluje Agrofert! A účelově, účelově! Vy zneužíváte politickou moc na boj proti mé firmě a proti hnutí ANO a já pevně doufám, že jednou vás to doběhne, protože vy to děláte tak, že děláte hospodářské škody. Vy jste si vymysleli střet zájmů - žádný není, není žádné rozhodnutí o střetu zájmů, a celá vláda vlastně říká: Ne, Agrofert má střet zájmů. Ale k tomu se ještě dostanu. Takže ano, vždyť pan Stanjura řídí tu Finanční správu, i když je nezávislá. Takže, pane premiére, prosím vás, pošlete specializovaný Finanční úřad na kontrolu cen potravin ve skupině Agrofert, jak jste o tom mluvil v Budějovicích, kde jste četl ten projev, jak vás vypískali, a ať se to zveřejní, jak to tedy je. Ale to mám další část, tak, abych se zase nezakecal.

Takže toto jsme tady měli, okurka, megakauzy, Dozimetr, korupce a tak dále, a klientelismus. Vždyť my jsme dneska druzí nejhorší po Rusku. Normálně sportovní agentura, o tom taky budu mluvit, ten si tam údajně dá 22 milionů pro nějakého kámoše z Pardubic. Provládní Blesk mu dal krásný rozhovor, že dáme peníze těm klubům, kde je nejlepší sport. Teď jste rozhodl, že dáte 400 milionů Hamzovi, ten zablokoval stadion Sáblíkové. Takže klientelismus, korupce a tato země říká, ta vláda říká všem podnikatelům, aby vlastně šli pryč. Ale k tomu se ještě dostanu.

Takže měli jsme tady tyhle kauzy. My jsme se k tomu nevyjadřovali. Největší pobavení bylo s panem ministrem Blažkem, a hlavně Piráti, oni dokonce budou hlasovat, Piráti! No, představte si. Kdyby nebylo Blažka, tak ten váš ajťák, ostuda naší diplomacie, není nikdy ministr. A taky jste Zemanovi něco slíbili a nesplnili samozřejmě, a to vám vyjednal Blažek. Neměli byste žádnou vládu! Na mě Zeman stále říkal: Ne, Andreji, musíš to vzít! No, mohl jsem tam být rok, mohl jsem esemeskovat Fialovi, ale ten by mi nikdy neodepsal, ne? Takže, takže to je úplně absurdní (Se smíchem.), že Blažek jim vyjedná vládu, on tam jde na pivo s Nejedlým a je z toho skandál. Partneři ho vyzývají, koalice ho vyzývá, promluvíme s ním. No, tak já nevím, co mluvili, o čem mluvili, a pan premiér mu dal žlutou kartu. Tak potom vám budu číst o Blažkovi, jak to tedy všechno je.

Ano, my žijeme v nové totalitě, vážení spoluobčané, proto tady budu mluvit. Takže kvóta komunistů, to jsem už říkal. Blažek, o tom jsem mluvil. A teď bych přece jenom chtěl říct něco k rozpočtu a k daňovému balíčku, protože to je daňový balíček. Je neuvěřitelné, jak média manipulují. Protože jasně, vy máte nějakou sklenici vody a někdo řekne, že je poloplná nebo poloprázdná. Tady například je článek, kde "vláda Petra Fialy se nedohodla na přeřazení kojenecké vody a dámských intimních potřeb do snížené 12% sazby". Takže vlastně média, vážení spoluobčané, vám podprahově říkají, že tahle koalice snižuje daně. Ne, navyšuje vám daně, navyšuje. A já vám přečtu, jak vám je navyšuje. Z 10% sazby, kterou my jsme prosadili, navyšuje kojeneckou výživu a bezlepkovou mouku, navyšuje pitnou vodu, vodné, stočné. Navyšují daně! Premiér Fiala lhal opakovaně a jeho diagnózu vám potom taky přečtu. Navyšují některé léky a farmaceutické výrobky do 12 %. Navyšují oprávnění ke vstupu na představení do divadel, cirkusů, koncerty, muzeí, zoologických zahrad, kin, výstavy, kulturní události, navyšují, vážení, navyšují! Úprava a rozvod vody, navyšují z 10 na 12. Odvádění a čištění odpadních vod navyšují. Pozemní hromadná pravidelná doprava cestujících a vodní hromadná pravidelná doprava cestujících - navyšují. Daně - slibovali, že budou snižovat. My jsme snížili daně, my jsme snížili o 504 miliard, my jsme snižovali DPH v rámci EET, které zrušili, aby znovu mohli krást. Navyšují ubytovací služby z 10 na 12. Navyšují domácí péči o děti, staré, nemocné a zdravotně postižené občany. Ano, ani příspěvek na péči nechtějí dát, ani to, co slíbili, že prarodiče by mohli pomoci dětem v rámci rodičovské, ani to nesplnili. Navyšují oprávnění ke vstupu na sportovní události, navyšují použití krytých a nekrytých sportovních zařízení ke sportovním činnostem, z 10 na 12 stále. A oni z vás dělají hlupáky! Oni vám říkají, že chtějí nějak harmonizovat, aby byly dvě sazby. To je zajímavé, že máte tři teď, když tedy TOPka si prosadila na knihy nulu. Takže navyšují z 10 na 12 služby tureckých lázní, saun, parních lázní a solných jeskyní, navyšují z 10 na 12 teplo.

A potom tady máme skvělé - a zdravím všechny - živnostníky! Doufám, že se máte dobře, hlavně vy, kteří jste volili tuhle podvodnickou pětikoalici, kteří lžou ráno, večer, na oběd! Tak jak vám to navyšují? Kadeřníci a holiči z 10 na 21. Točené pivo. Ano, já jsem bojoval za točené pivo, a proč? Protože ty hospody, kde jsme zavedli EET a nebylo jídlo, takže neměly tu výhodu, měly jenom to točené pivo, ano, točené pivo, takže navyšují, navyšují točené pivo z 10 na 21. Já jsem někde četl, že to pivo bude stát 70, to byl článek. Navyšují daň z 10 na 21 % opravy obuvi, kožených výrobků a kol, navyšují úklidové práce a mytí oken. A noviny si představte, nakonec nenavýšily. To je sranda, co? A co navyšují ještě? Z 15 na 21 nealkoholické pivo, kojeneckou vodu, balené vody, minerální vody, limonády, řezané květiny, no samozřejmě, řezané květiny - protože tahle vláda, která vyhrála jen s antibabišem, a z těch třinácti bodů před volbami splnili jenom toho antibabiše. Palivové dřevo navyšují z 15 na 21, po tom, co vám zakážou kotle na uhlí! A Evropa, ti šílenci z Evropy vám zakážou zase kotle na plyn! Půjdeme do jeskyň! Navyšují z 15 na 21 % služby autorů a výkonných umělců. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP