(14.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Ale co je důležité, že já jsem tehdy říkal, protože jsem vystoupil, a řekl jsem, abychom si vzali dva měsíce neplaceného volna, protože v tom daňovém balíčku je zmatek a určitě dozná změn. No, ale tehdy jsme o tom jednali 27 hodin. A co, jak to vypadá? Měl jsem pravdu. Měl jsem pravdu, protože pětikoalice přichází s komplexním pozměňovacím návrhem, který má - a teď se držte - 210 stran. Tak já nechápu, co tam vlastně dělají v té vládě. Za ten měsíc a pár dní, co jsme se neviděli, samozřejmě člověk nestačí sledovat, co se v naší zemi děje.

Teď vám vysvětlím, co se tady vlastně za to léto stalo. Těch kauz - kdyby hnutí ANO mělo tolik kauz, tak prosím vás, ten žlutý pásek na ČT jede 24/7. Milion chvilek, neziskovka, teď demonstrovali proti Blažkovi, přitom dobře vědí, že kdyby Blažek nedojednal vládu s okolím pana prezidenta, tak nic nemají. Takže co jsme tady zažili: pirátský náměstek Kolařík tam nabízel švédskou trojku a potom zmlátil milenku i manželku. (Smích v pravé části jednací síně.) To bylo první. Potom jsme se z článku Deník N dozvěděli, a to je na pád vlády, to je na pád vlády!, že pravá ruka Krejčíře Redl, který udělal ten podnikatelský projekt, a je to organizovaný zločin STAN, mluví o 500 000 pro Gazďu. A pak Gazdík je stále poslanec, pan Gazdík byl ministr školství a realizoval tam už ty věci, které se tam domluvily. A potom jsme měli tady alternativní město Brno, kde tedy v Dozimetru ten kokain dávali někam. No, paní primátorka je mi celkem sympatická. Ona byla jediná, která se nepodvolila příkazu pana předsedy ODS Fialy, aby v žádném případě s hnutím ANO nešli do koalice. Ale k té spolupráci, k tomu se ještě dostanu.

A potom jsme měli tady velkou aféru ministra Blažka, který vlastně, byl tam nějaký strašný déšť, šel tam do té hospody s Nejedlým. Ano, neměl prověrku. Ano, měl kontakty na Rusko, ale Nečas a celá ODS chtěli podepisovat strategickou spolupráci, to vám ještě ukážu, v roce 2013, a tam seděl pan premiér Fiala. Pan premiér Fiala totiž zapomněl na to, že byl ve vládě, kterou řídil ten kmotr. Takže měli jsme tyhle aféry.

Potom popravili ředitele IKEMu. To médium jedno to umí dobře. Hlavně že ho vybrali nejdřív a pan ministr říkal, že tam má být, potom tam nemá být, takhle ho popravili. Takže to se tady stalo.

A ten Dozimetr, který já si myslím, že je na pád vlády, vůbec nikdo neřešil, vůbec! A na to, aby vlastně to celé překryli, samozřejmě média jela co: Babiš byl v Budapešti, potkal se s prezidentem Turecka a dalšími. Neuvěřitelné! Ještě vyšel článek k tomu.

A potom velký hit byla víčka, prosím vás. Tři dni řešili a dělali ze mě pitomce. Víčka! Tak koukejte. (Poslanec Babiš otvírá plastovou lahev s víčkem.) Toto jsem já natočil, víčko. Bakalovi pisálci. No, tak zkuste se z toho napít. Víčka. Jela víčka. Přitom je jasné, že my jsme byli proti plastům. Ale zase pisálkové z ekonomie dělali z Babiše pitomce. Takže já jsem jen říkal, proč - z toho se nedá pít a z toho se dá pít. (Poslanec Babiš předvádí jinou plastovou lahev s víčkem.) To je všechno. Takže to byla ta témata, aby vlastně se nepsalo o Dozimetru.

A samozřejmě, ceny potravin. Pan premiér, který nám tady vykládal, že za inflaci může Babiš a potom Putin, a potom šel na tiskovku Českého statistického úřadu, aby nám oznámil, že zarazil tu inflaci. To je velkej borec. Takže o tom to bylo. Stále média - a já myslím, že to není náhoda, že to je cílené, organizované, aby lidi stále měli pocit, že ten Babiš je zlo. A tu analýzu, ten název polistopadový kartel, to jsem si nevymyslel já, to vymyslel režisér Martínek. To vám přečtu na úplný konec. Takže ono se to tak dělá, že někdo má průšvih, média o tom nepíšou, a vytáhne se něco, co vyhovuje této vládě. Dneska vám budu číst, kolik peněz tato vláda dává médiím na úplné ptákoviny. Jako Jurečka, 30 milionů na to, že podporuje zaměstnanost nebo nezaměstnanost, nevím, co podporuje. Lidi nejsou a nebudou, takže on dá 30 milionů. A když jsem to načetl, tak to jsou obrovské peníze, takže ta média potom samozřejmě o tom mluví.

Potom jsme měli samozřejmě jmenování soudců Ústavního soudu. Vyhrál pán, který chodil protestovat na Letnou, Milion chvilek, a jeho rodina se vyjadřovala o mně tak, že nemůžu ani o tom tady mluvit. Potom jsme se dozvěděli, že vlastně jedna velká součást polistopadového kartelu, ten pán ze Senátu, který měl odstranit prezidenta Zemana, nám oznámil, že se domluvili, že na Ústavním soudě mají kvóty pro komunisty. Dvě místa mají komunisté. To se dá číst, v novinách jsme se dozvěděli. My se stále dozvídáme z médií, že nějaký komunista byl dobrý, ten to odpracoval. Média nepíšou o předsedovi ZO KSČ, to je nomenklatura, to bylo něco úplně jiného. Takže já jsem si myslel, že po tom, co se stalo s prezidentskou kampaní, že jsme se s tím nějak vyrovnali, ale ono to vypadá, že jsme se nevyrovnali. A ty kecy o komunistech! Proč jste je nezrušili po revoluci? Dva prezidenti byli zvoleni prezidentem České republiky za podpory komunistů. A kdo je porazil? My jsme je porazili, hnutí ANO. Ano, byli jsme v menšinové vládě, ano, museli jsme s nimi dělat, protože nikdo s námi nechtěl dělat, protože Babiš, ale my jsme je vyhnali ve Sněmovně. Ano, je to tak. A proč je nezrušili? Proč stále o tom mluví všichni? Vždyť je to směšné. Potom začali hrabat, že ten soudce kolik soudil a ten druhý soudil jenom málo, a stále dokola. Takže to jsme měli tady, Ústavní soud. A Ústavní soud je samozřejmě - a já jsem na to strašně zvědav, protože naši poslanci a naše předsedkyně určitě dělá dobrou práci, že jsme tam dali tu ústavní stížnost, ale ten Ústavní soud jednoznačně je součástí nové totality. Je součástí polistopadového kartelu, určitě je. A já jsem zvědav na to, jak to rozhodnou.

A mě strašně tedy baví to, jak pan prezident - nejdřív jsme si mysleli tedy, že pomůže našim důchodcům, když říkal, že vlastně je tady pro všechny. Tak on říkal: Mně se to nelíbí, ale veto nedal. Teď měl druhý pokus, zase to byl takový kočkopes, alibismus, a já tomu tedy vůbec nerozumím. Ale je pravda to, že zkrátka pan prezident je věrný pětikoalici, že se tam dostal díky podpoře, že po prvním kole vystoupil pan premiér a vlastně říkal, že já jsem dostal ty nedemokratické hlasy a tady máme demokraticky zvoleného prezidenta. No, pravdu měl prezident Klaus, který říkal, že média vám, vážení občané, spoluobčané, média vám vyberou prezidenta a vy ho zvolíte. Ano, ta masáž médií, výplach mozku. Ono se to děje i na školách. Dneska mám velkou část SCIO Školy, to se budete divit, co to je za strukturu. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP