Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(11.10 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Protože Evropská unie nemá peníze. Jediný, kdo se proti tomu hlasitě vymezil, je maďarský premiér Viktor Orbán. A my v tomto máme podobný postoj jako Viktor Orbán, Maďarsko, protože se ptá, kde ty peníze všechny jsou, co už se poslaly Evropské unii? Kde jsou? Když ani členský stát Maďarsko, Viktor Orbán, nemá informace, co s nimi vlastně je. To je normálně zločinné hospodaření, je to bezedná studna. Evropská unie nemá žádné peníze. Tak si přestaňte už tady lhát a vymýšlet, ti zastánci Bruselu a Evropské unie, že nám tady Evropská unie posílá peníze. To jsou naše peníze, jsou to peníze na dluh, Evropská unie peníze nemá. Už několik let vydává dluhopisy. Jsou bez peněz úplně. Je to selhání toho projektu. A budeme to platit my všichni desítky let.

A teď chce nově Evropská unie poskytnout zase ze společných peněz, které chce vybrat ovšem nebo si půjčit na dluhopisy. Jenže ona je chce vybrat od zemí, které jsou samy v dluzích - viz. Fialova vláda, jakým způsobem tady hospodaříte s Českou republikou. A chce teď 20 miliard euro posílat na zbraně na Ukrajinu. A já za SPD říkám, že my nesouhlasíme. A vím, že jsme jedinou stranou v Parlamentu, která je od počátku proti zasílání zbraní na Ukrajinu. Protože všeobecně platí, že když do probíhající války zasíláte zbraně, tak se ta válka pouze prodlužuje a prodlužuje se utrpení dalších desetitisíců vojáků a civilistů. Hnutí SPD tady osamoceně - a stojíme si za tím - dává od počátku přednost jednání a mírovému řešení tohoto konfliktu. Takže my opravdu jsme proti dalšímu posílání zbraní na Ukrajinu. Evropská unie zvažuje přidat za asistence Fialovy vlády další 20 miliard eur, což je cirka 470 miliard korun.

Teď bych se ještě zastavil nad tím termínem. Oni ten fond, který je na dluh samozřejmě, to už jsem tady řekl, nazvali, což jsem si opravdu poznamenal tři vykřičníky za to, Evropský mírový nástroj. Takže zasílání zbraní do probíhajícího konfliktu, čímž budou další desetitisíce mrtvých a zraněných dalších lidí, nazývají Evropským mírovým nástrojem. Zasílání zbraní do probíhající války opravdu mírový nástroj není. To je opravdu další nesmysl, jako to bylo u toho covidu, kde to nazvali Evropský plán obnovy. A tady zase lhali vládní politici, ale říkali to i zástupci hnutí ANO, že jsou to peníze z EU. No, to byly peníze na základě dluhopisů, jsou to peníze na dluh, ze které ručí Česká republika. Takže jaké peníze z EU? To je přece jinak.

A teď návrh na to, že by se mělo dát další 20 miliard na vzájemné zabíjení na Ukrajině. Návrh zazněl minulý týden na jednání ministrů zahraničních věcí členských států EU. O uvolnění těchto peněz by členské státy měly rozhodnout do letošního podzimu, což je za velmi krátkou dobu, přičemž je nutná jejich stoprocentní shoda, neboť každý stát má v této záležitosti právo veta.

A zajímavé je, co tady říká vysoký představitel EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josep Borrell, který požaduje, aby se tento v uvozovkách Evropský mírový nástroj - on není evropský, to je zase ta lež. To je zase narativ, že EU rovná se Evropa. Není to pravda. V Evropě je řada zemí, ať je to Švýcarsko a další, které nejsou v Evropské unii, je to Británie a další a jsou to bezesporu evropské země. To je zase ta lež těch prounijních aktivistů, těch prounijních politiků, že se snaží lživě dávat rovnítko mezi Evropu a EU. Není to tak. A není ani pravdou, že kdo je proti EU, že není proevropský. Naopak. Ten, kdo je pro politiku v Bruselu, tak jak ji dneska - poslední léta předvádí Brusel, je podle mého názoru protievropský, protože ničí Evropu, ničí Evropu migrací, ničí Evropu dluhy, které se budou těžko splácet, už na desítky let dopředu. Takže nedávejme opravdu rovnítko mezi Evropu a EU. Je to něco jiného. Je to opravdu něco jiného a znovu říkám, každý snad zná zeměpis a EU se nerovná Evropa. Je to část Evropy. A jak víme, tak v České republice podle nejnovějšího průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění CVVM Evropské unii věří pouze 46 % občanů, to znamená, většina nevěří. Tak i z tohoto pohledu určitě většina českých občanů jsou Evropané, ta většina, která nesouhlasí s EU, a není žádné rovnítko mezi politikou EU a Evropou. To rozhodně pravda není. Jak říkám, politika EU je protievropská. Je to protievropská politika. Je to politika proti zájmům České republiky.

A když se vrátím ještě k těm 20 miliardám eur, které chce teď Evropská unie dát na další vzájemné zabíjení na Ukrajině, tak proti tomuto postupu protestuje Maďarsko, které odmítá odsouhlasit uvolnění další ze série půlmiliardových plateb z tohoto fondu na zbraně pro Ukrajinu. Znovu říkám, že maďarský postoj je blízký SPD a považujeme jej za rozumný. Říkáme to tady jako jediná strana od začátku, jako jediná strana v Parlamentu jsme proti zasílání zbraní na Ukrajinu. My nejsme ve válce, jak tady lhal premiér Fiala, nejsme ve válce, nezatahujte nás do války. Já myslím, že už to stačilo. My se odmítáme podílet na eskalaci vojenského konfliktu na Ukrajině formou dalších dodávek zbraní a munice, což pouze prodlužuje utrpení dalších deseti tisíců vojáků a civilistů.

Pojďme dál, protože ten problém je skutečně velký. Ještě k tomu okrádání těch důchodců z vaší strany. A znovu říkám, zase to musím zdůraznit, protože se pohybuji samozřejmě mezi občany, a je potřeba zdůraznit, že se to netýká pouze starobních důchodců. Vy totiž okrádáte a okradli jste letos - a všichni to viděli na tom, že jim nepřišla ta slíbená valorizace, i invalidní důchodce i sirotčí a vdovské důchodce. Takže vy jste plošně okradli 3 miliony lidí v České republice. Na úkor toho, že jste poslali 100 miliard korun, ještě navíc na dluh, Ukrajincům. A taky na ty předražené zakázky. Teda to bylo neuvěřitelný, když jsem teď viděl to video, jak paní ministryně Jana Černochová tvrdila v České televizi, že těch 122 miliard na nákup těch jejich předražených amerických stíhaček F-35, že ty náklady už zahrnují i ty další technické náklady, například na úpravu letiště Čáslav a tak dále. A já jsem slyšel to vyjádření, byla to lež, protože to nezahrnuje ty náklady. Takže paní ministryně to tady tvrdila v přímém přenosu v České televizi, já jsem si to video schválně radši přehrál dvakrát, abych se ubezpečil, že je to další lež. A tak teď nevím, jestli to byla záměrná lež nebo nekompetence, ale tak jako tak je to špatně, když mluvíme o veřejných miliardách. Vy s tím házíte opravdu lopatou, házíte veřejný miliardy tam, sem, přehazujete bez jakékoliv soudnosti. Takže to je opravdu velmi alarmující, tenhleten způsob nekompetentního vyjádření. Takže to je opravdu neuvěřitelný. A už jenom za tyhlety výroky, kdy se tady s veřejnými penězi nakládá tímto způsobem, tak je to otázka opravdu, jestli vůbec paní ministryně je kompetentní k výkonu funkce ministra obrany. Ale pojďme dál.

Co se týče té inflace, tak vy tady říkáte, že nemáte na důchody. No jo, ale tu situaci jste způsobili vy jako Fialova vláda. Já jenom připomenu, že Česká republika má v průměru, když jsem viděl teď ta aktualizovaná čísla zase, nejvyšší ceny elektřiny a plynu ve střední Evropě. V obou dvou parametrech elektřina i plyn má Česká republika vyšší ceny, to znamená, občané a firmy platí vyšší ceny, než je průměrná cena v Evropské unii. A to není vše. Protože podle těch oficiálních údajů, a už jsem o tom tady hovořil, čeští občané, české firmy kvůli Fialově vládě platí i nejvyšší ceny plynu a elektřiny ze všech zemí střední Evropy. Ze všech. Včetně Německa a Rakouska. Pozor. Takže kvůli Fialově vládě čeští občané a firmy platí vyšší ceny plynu a elektřiny než v Maďarsku, Slovensku, Rakousku, Německu a Polsku. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP