Neprošlo jazykovou korekturou, neautorizováno !


(11.20 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže ty vaše lži a výmluvy na Ukrajinu, co tady pořád předvádí premiér Fiala, to je opravdu... To je normálně patologický lhář, ten člověk. Ve stejné situaci logicky jsou i Polsko, Slovensko, Maďarsko, Rakousko a Německo. Ve stejné či podobné situaci. Přesto Česká republika má nejvyšší ceny plynu a elektřiny ve střední Evropě a ještě navíc jsme jedinou zemí ze střední Evropy, která je má nad průměrem EU. To znamená, to je přímo zločin, tohleto. Takovýmto způsobem vytahat miliardy z kapes našich všech slušných občanů a firem. Jenom proto, že jste stropovali ceny vysoko a jenom proto, že jste nedokázali udělat opatření, která udělali v okolních zemích. To je opravdu šílené a je potřeba to tady říct.

No a teď říkáte, že nemáte peníze pro invalidní důchodce, zamítli jste tady návrh SPD na zvýšení příspěvku na péči, říkáte, že nemáte peníze na rodiny s dětmi, na pracující rodiny s dětmi, říkáte, že nemáte peníze pro invalidní, starobní, vdovské a sirotčí důchodce. Vy nemáte peníze na studenty, kterým jste zkrouhli slevu na jízdné i důchodcům. Vlastně vy jste okradli o peníze všechny občany České republiky plošně, abyste mohli přeposlat nesmyslné kompenzace distributorům energií, protože jste nezastropovali tak, jak jste měli, nejenom včas, a navíc ještě vysoko. Ani jste si nevzali příklad z okolních zemí tak, jak vás k tomu SPD už od loňska vyzývalo.

Do toho máme dražší potraviny než v Polsku, takže i potraviny, ty základní životní potřeby, tady cenově eskalují. A kde už na to mají lidi brát peníze? Ale hlavně je potřeba se porovnat i s okolními zeměmi. To znamená, vy ještě drtíte českou ekonomiku tím, že za a) občany nutíte jezdit nakupovat potraviny do Polska. To znamená, klesají tržby v maloobchodě, jak víme, což je samozřejmě problém ekonomický, protože klesá potom příjem státu, který by mohl být. A samozřejmě zároveň teď tím plošným zvýšením daní, které chystáte, to je ten váš okrádací balíček, kde plošně zvyšujete všem lidem DPH, už jste zvýšili daň na naftu a žádný, že jste to vrátili. Prosím vás, nelžete. Vždyť to mělo platit do konce roku a vy jste to teď už jako zkrátili, tu slevu korunu padesát. Zase to není pravda. Prostě tyhle ty polopravdy, a lži, které neustále prezentujete, ale já myslím, že už lidé mají přehled a už to prostě vidí. A musím říct, že to je opravdu problém. To znamená, v České republice byl meziroční nárůst ve srovnání rok 2021/2002 ceny plynu o 231 %. Je to nejvíce v celé Evropské unii, nejvíce. Mimochodem, když se podíváte na ta čísla, na ty statistiky, které určitě Fialova vláda zná, jenom o nich mlčíte, tak Maďarsko má nejlevnější cenu plynu vůbec v celé Evropské unii ze všech zemí EU. Je to mimochodem samozřejmě díky té bilaterální smlouvě s Ruskem. Ale prostě to tak má. Nejnižší cenu plynu v Evropské unii. Mimochodem elektřina. Meziroční nárůst ceny v České republice o 97 %, je to těsně druhý nejvyšší nárůst v celé Evropské unii po Rumunsku. Takže takovýmto způsobem jedná vůči českým občanům a firmám Fialova vláda.

No, a do toho se dočítáme, že pan ministr Ivan Bartoš z Pirátů má čtyři auta s řidičem, že si objednal na Ministerstvo pro místní rozvoj, které vede, luxusní catering za 20 milionů korun, to znamená donášku luxusního jídla. Do toho slyšíme, že si objednal na cestu do Japonska speciálního fotografa za 100 000, aby ho tam fotil. No, to je úplně neuvěřitelné, musím říct, no. Přitom právě ministr Bartoš z Pirátů má ve vládě přece na starosti řešit dostupnost bydlení. Neudělal nic. Jsou tady drahé náklady na bydlení, předražené bydlení, že slušní a pracující čeští občané už ani nemají na to si pronajmou byt v Praze. No logicky, protože ti ukrajinští ekonomičtí migranti samozřejmě zvýšili poptávku a samozřejmě se zdražily nájmy tak, že na české občany... Čeští občané už na to nemají peníze, takže mi říká řada občanů i na akci, na kampaních, že třeba chtějí jít pracovat do Prahy, mladí lidé jsou prostě lidi, kteří chtějí pracovat, jsou to práceschopní lidi, kteří chtějí pracovat, ale nemůžou, protože samozřejmě ty nájmy stouply tak kvůli Ukrajincům, že samozřejmě ta dostupnost bydlení se ještě zhoršila pro naše občany. Ale to je přece Pirátům úplně jedno, Piráti jsou přece pro absolutní migraci, promíchání tady s afričany a prostě s muslimy, se vším, a to prostě je úplně přijatelný.

Zároveň bych chtěl poznamenat, že to byli právě Piráti spolu tady s KDU-ČSL, s lidovci, kteří nám tady zablokovali v minulém volební období návrh zákona SPD na ukončení zneužívání dávek nepřizpůsobivými. Takže KDU-ČSL a Piráti, to jsou ti, kteří tady v prvé řadě podporují nepřizpůsobivé. No, byla to konkrétně tady paní Richterová z Pirátů a pan Čižinský, poslanec KDU-ČSL to byl. No, a my jsme ten návrh... takže to v minulém volební období těsně neprošlo, ten návrh, už jsme to protlačili do třetího čtení, takže dál tady sosají dávky nepřizpůsobiví. Přitom kdyby ten náš návrh zákona tady už platil, tak se ušetří cirka miliarda. Už jsem o tom hovořil několikrát, máme to prokalkulované. Ale vy radši dáte nepřizpůsobivým, vydáte radši cizincům, ale českého občana, jak jsem říkal, totálně sdíráte z kůže. Takže ministr pro místní rozvoj Bartoš, ten má na starosti, aby řešil dostupné bydlení. Už jste skoro dva roky ve vládě neudělal vůbec nic a je to samozřejmě problém, jo? Oni tady hrají mrtvého brouka, přitom jsou to právě oni, kteří to mají v gesci a mají to řešit.

Pojďme dál. Migrace. To je samozřejmě obrovský problém, protože ten migrační pakt EU, který odsouhlasila Fialova vláda, tak to je samozřejmě, to je přímo, to je prostě zrada, to je prostě vlastizrádné jednání. A proč o tom chci znovu hovořit? Protože 25. 7. tento týden premiér Fiala, a na ten článek, ten nadpis se klidně můžete podívat rychle i vy, ostatně dal jsem to i na své sociální sítě, tak řekl na televizi Prima premiér Fiala, cituji, že migrační pakt je pro ČR výhodný. No, tak to je vrchol. To znamená Fialova vláda, premiér Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan za hnutí STAN odsouhlasili o nás bez nás bez jakéhokoliv projednání v Poslanecké sněmovně, odsouhlasili to, že buď bude... a jsou tam kvóty, samozřejmě. Upozornili na to Maďaři na tom jednání, i na to jednání, na tom jednání na to upozornili a migrační... Takže buď Fialova vláda odsouhlasila, že buď budeme - Česká republika - přijímat africké a islámské migranty, nebo budeme platit výpalné, jinak to nazvat nelze 20 000 EUR, v přepočtu 500 000 Kč za každého odmítnutého migranta. No, to je šílené. Polsko a Maďarsko se postavily proti. A opravdu bych byl rád, aby Fialova vláda už konečně přestala lhát, protože polský premiér Morawiecki to okomentoval, ten migrační pakt, zcela jasně. Němci, odpovědní za migraci, mají tu drzost vyzývat nás k solidaritě. To jsou Němci, že jo, které tady... Merkelová sem natahala prostě nepřizpůsobivé migranty do Evropy. A dál: Premiér Morawiecki, komisaři z Bruselu nebo Berlína nám nebudou diktovat, co máme dělat, jak máme chránit naše hranice. To není migrační pakt, to je diktát, jehož cílem je také kulturně změnit Evropu, konec citátu, polského premiéra Mateusze Morawieckého.

Co k tomu říká Viktor Orbán, premiér Maďarska? Cituji: Brusel zneužívá pravomoci, chtějí umístit migranty do Maďarska silou. To je nepřijatelné, chtějí nuceně z Maďarska udělat zemi migrantů. Konec citátu maďarského premiéra Viktora Orbána. Jsou to představitelé politických stran ve svých zemích, které mají poloviční podporu občanů, opakovaně, cca poloviční. A do toho nám tady tvrdí, do toho nám tady lže premiér Fiala, ministr vnitra Vít Rakušan z hnutí STAN, že je to jinak. A premiér Fiala říká tady 25. 7. 2023 na televizi Prima, to znamená včera, že migrační pakt je pro Českou republiku výhodný. Tak z vašeho pohledu evidentně ano, protože Fialova vláda považuje za výhodné, když sem budou přijímat africké a islámské migranty.***




Přihlásit/registrovat se do ISP