(16.00 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Takže to je opravdu špatně a samozřejmě v tomhletom hrají prim Piráti hlavně. To je jasné, protože ten náš zákon na ukončení zneužívání dávek nepřizpůsobivými - no, k tomu se ovšem také dostanu v návrhu, co se týče programu schůze, k tomu se ještě dostaneme, protože já jsem teprve u prvního bodu, kde navrhuji změnu. Ale těch bodů tady mám ještě hodně, takže je potřeba samozřejmě to všechno probrat a všechno zdůvodnit v souladu s jednacím řádem Sněmovny, proč a co navrhuji a proč a co navrhuje SPD. Tak samozřejmě k tomu se ještě jistě dostaneme.

Takže v každém případě tady v tom Braniborsku, tak tady říkají, že tedy referendum ohledně dávek sociálního zabezpečení že ne, ale tady ta realita je jiná a já si myslím, že Německo se asi již postupně přikloní k tomu, asi bych tak řekl možná, že také by na to to referendum mohlo být, protože máme zprávy z Německa od naší partnerské strany AfD, která už je dneska druhou nejsilnější stranou v Německu a ve východoněmeckých zemích je dokonce nejsilnější stranou, jsme společně v naší vlastenecké frakci v Evropském parlamentu, spolu ještě s Marine Le Pen a Matteem Salvinim a s dalšími mými kamarády a přáteli, tak samozřejmě oni už jsou na druhém místě. A už tady zase slyším paní Pekarovou, která by určitě v té chvíli říkala, paní Pekarová Adamová by řekla: to jsou extremisté. Takže ona šmahem 20, 40 % občanů ze zemí bývalého východního Německa označí za extremisty klidně. To je prostě úplně šílená arogance. Šílená arogance, co předvádí tahleta paní prostě. To prostě není moje předsedkyně Sněmovny. Není to předsedkyně Sněmovny všech lidí, jak tady lhala v úvodu. Není. To je prostě člověk, který uráží voliče úplně jedním šmahem. To je prostě úplně šílený. Jak si to vůbec může dovolit, takhle hovořit někdo o občanech prostě? Takže to tak není a já jenom doufám, že AfD uspěje a že prostě, protože ta bezpečnost v Německu, jako ta německá migrační politika, ta přímo ohrožuje i nás.

Mimochodem jsem o tom psal před dvěma dny, tak teď nevím, jestli to pořád platí, ale před dvěma dny to platilo, že ani po více než týdnu se policii nepodařilo zadržet toho černocha, který je podezřelý ze znásilnění, z brutálního znásilnění na pražské Letné. Takže - fotka je zveřejněná, samozřejmě, všichni jsme to viděli. No, jako tak - je to opravdu děsný, ale začínáme být evidentně světoví i v těchto parametrech. A na to my v SPD si prostě zvykat nebudeme, na tyhlety věci, do kterých nás zatáhla Fialova vláda. Na to my si prostě zvykat nechceme. Jsou prostě nepřizpůsobiví lidé, kteří tady znásilňují, je to evidentní, a prostě my tady nechceme mít víc nepřizpůsobivých lidí už. Já myslím, že už to stačí. Takže to, do čeho nás zatáhla Fialova vláda a chce nás zatáhnout i tím, že jste souhlasili s tím migračním paktem EU, s tou reformou té migrační politiky, kdy nám tady chcete natahat prostě nepřizpůsobivé migranty do České republiky. A říkám to tak, jak to je. Takhle to říkají přesně občané. Je to tak. Já s nimi souhlasím. Natahat k nám doslova nepřizpůsobivé migranty za afrických, arabských zemí. To je to, co vy jste odsouhlasili. Argument, že tady máme jiných migrantů dost, které jste sem také přijali vy, 300 000 a ještě víc možná, takže to je úplně neuvěřitelné. Neuvěřitelný, do čeho vy nás tady úplně už zamotáváte. To je děs. To je šílený úplně. Šílený! To znamená, je to prostě hrůza a jako děláte úplně nevratný kroky. Týká se to i téhleté česko-americké smlouvy o těch základnách v České republice, že tady mohou být ty základny, a týká se to prostě i těchto věcí. Takže opravdu ta situace je děsivá a jde to prostě opravdu jenom k horšímu s tou vaší vládou.

Pojďme zpátky k tomu mému návrhu bodu, ale ostatně o tom hovořím celou dobu, tady zdůvodňuji to, proč jako první bod dnešní schůze chci navrhnout předřazení našeho zákona o referendu. Takže pojďme k tomu Braniborsku. K přípustnosti lidové iniciativy tento zákon (nesrozumitelné) jako ten německý v tom Braniborsku, že nepřípustná je iniciativa ohledně věci, o které se již v uplynulých 12 měsících neúspěšně konalo lidové rozhodnutí. Lidová iniciativa, tedy to referendum, musí obsahovat odůvodněné znění návrhu zákona nebo jiného návrhu. K jejímu vzniku je třeba 20 000 přezkoumatelných osobních neověřených podpisů oprávněných osob s uvedeným jménem, datem narození a bydlištěm. Lidová iniciativa se předkládá zemskému sněmu. Tady je samozřejmě zajímavé, že oni to mají vlastně pojato v podstatě tak demokraticky, což je určitě dobře, že oni tam nepíšou třeba číslo občanského průkazu nebo rodné číslo. Oni tam nepíšou číslo občanského průkazu, nepíšou tam rodné číslo. Vlastně proto, aby bylo možné vyvolat to referendum, tak v podstatě stačí, aby na tom petičním archu, na té listině, bylo uvedeno v podstatě jenom jméno, datum narození, bydliště a podpis. Neověřený podpis. Neověřený. Takže skutečně je na tom sympatické to, že v tom Braniborsku se snaží, aby to referendum prostě proběhlo, aby prostě občané měli možnost se vyjádřit v referendu. Takže je to přesně něco úplně opačného. Je to přesně něco opačného, než se snaží Fialova vláda.

Takže vy jezdíte na setkání sudetoněmeckého landsmanšaftu, takže vy se tam bratříčkujete se sudetoněmeckým landsmanšaftem, který zakládali kovaní nacisté a fašisté, dokonce tací lidé, kteří se podíleli na střílení českých vlastenců na Kobyliské střelnici během druhé světové války, takže tam jezdí exponenti TOP 09, ČSSD, ODS. Ne, ODS, to bylo jinak. ODS, ten se fotil - Petr Fiala se fotil s Berndem Posseltem, ano. To je ta legendární fotka, jak se bratříčkujou a kamarádí. Ale jezdí tam KDU-ČSL, tam jezdí pravidelně, tam se klaníte landsmanšaftu. Pak tam jezdí TOP 09. Ano, pamatuji, poslanec Korte například tam byl, Daniel Korte. Pak tam jezdí ČSSD, paní Marksová Tominová a další a tak dále. Takže samozřejmě člověk by čekal, že se tam také zároveň přiučíte o demokracii. Ale to vás nezajímá, vás tam zajímá pouze landsmanšaft, který zpochybňuje Benešovy dekrety. No a to je samozřejmě pro nás také červená hranice, protože my rozhodně zpochybňovat Benešovy dekrety nebudeme. To můžou udělat jenom kolaboranti.

No ale pojďme k tomu Braniborsku. Pokud zemský sněm do čtyř měsíců přijme nezměněné znění lidové iniciativy, nepřistoupí se k lidové žádosti. Pokud ji přijme, koná se lidová žádost na pořádání zástupců lidové iniciativy. Žádost je zveřejněna spolu se jmény a adresami zástupců lidové iniciativy a je určena šestiměsíční lhůta k jejímu podepisování. To může být provedeno dvěma způsoby: buď na určeném místě, nebo korespondenčně. Při podpisu na určeném místě se musí osoba dostatečně prokázat. Pro korespondenční hlasování se obdrží formulář a obálka a hlasující na formuláři místopřísežně prohlásí, že se jedná o jeho osobní rozhodnutí, a podpis nemusí být opět ověřený. Podporu žádosti je navíc možné učinit i před starostou, notářem nebo jiným zmocněným místem. K platnosti lidové žádosti je třeba 80 000 podpisů oprávněných osob. Takže vidíme, že tady to kvorum je 80 000 podpisů. V každém případě tak jako tak se to pohybuje ve spíše nižších počtech, nižších počtech tak, aby občané mohli referendum realizovat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP