(17.30 hodin)
(pokračuje Tomio Okamura)

Pojďme k pojmům vázajícím se k důchodovému systému. Pro správné pochopení důchodového pojištění a následný správný výpočet výše důchodů je třeba objasnit si základní pojmy důchodového systému.

"Pojištěné osoby. V důchodovém pojištění rozlišujeme dva okruhy pojištěných osob: povinně pojištěné osoby a dobrovolně pojištěné osoby. Důchodového pojištění se účastní fyzické osoby uvedené v § 5 a 6 zákona č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění."

Tak teď se pojďme tedy podívat trošku podrobněji na ty pojištěné osoby. Takže nejprve povinně pojištěné osoby. "Povinně pojištěné osoby dělíme do dvou skupin. 1. Pro první skupinu platí, že pokud se osoba účastní nemocenského pojištění, je účastněna i důchodového pojištění. To neplatilo v letech 2009 až 2011, kdy zákon vyjmenovával osoby, které byly účastněny pouze důchodového pojištění. V těchto letech platily osoby důchodové pojištění pouze, pokud výše jejich příjmu dosahovala zákonem stanovený rozhodný příjem. Ten byl v roce 2009 5 900 korun, v roce 2010 byl 6 000 korun, v roce 2011 byl 6 200 korun. Jednalo se hlavně například o společníky, kteří mimo svůj hlavní pracovní poměr vykonávali činnost pro tyto společnosti za odměnu. 2. Druhou skupinu tvoří pojištěnci, za které hradí pojištění stát, například invalidé, kteří pobírají invalidní důchod pro invaliditu třetího stupně, studenti středních nebo vysokých škol po dobu šesti let tohoto studia po dosažení 18 let věku."

Mimochodem, teď jsem dostal právě, jak jsem se zmiňoval o té kauze, co je teď v Plzni, tak hned jsem dostal tady od našich lidí podrobnější informace, protože já jsem to samozřejmě četl. Tu ukrajinskou diskotéku, co si udělali v Plzni, oni nazvali přímo Bandera Party. To znamená, Ukrajinci, kteří sem přišli do České republiky, organizátoři z řad mladých Ukrajinců, v plzeňském klubu Aréna přímo nazvali svoji diskotéku Bandera Party. Odkazují přitom na vůdce ukrajinských nacionalistů - víme, o kom mluvíme - Stepana Banderu, který vyvražďoval volyňské Čechy. To je chování! To je neuvěřitelné, co se tady děje. Já jsem říkal, že jsme si minimálně v některých případech nasadili vši do kožichu, a říkám to úplně na rovinu. Budou s tím problémy a za všechno může vláda Petra Fialy, která to udělala. Za všechno můžete vy, protože jste tady úplně nekriticky otevřeli dveře. Jak můžeme tohle tolerovat v České republice, jak můžou mít povolení k pobytu? Ministr vnitra Rakušan k tomu mlčí, ten zase dělá, že se ho to netýká, protože on je tím strůjcem, stejně jako premiér Fiala, tohoto neřízeného migračního toku do České republiky. Jak tady může legálně někdo pobývat - ano, za Fialovy vlády je všechno možné, to vím - kdo tady organizuje, normálně si mladí Ukrajinci organizují Bandera Party, přičemž banderovci vyvražďovali volyňské Čechy. Vy jste se úplně zbláznili v té vaší vládě. Je potřeba okamžitě těmto lidem ukončit povolení k pobytu a vyhostit je na Ukrajinu. Tam je Bandera legalizovaný, tam ať si oslavují, tady nemají co dělat tihle lidi. Jsou to nebezpeční lidé podle mého názoru a nemají v České republice co dělat. Jestli se jim líbí Bandera, který vyvražďoval volyňské Čechy, ať jdou pryč. Vyzývám tímto i ministra vnitra Víta Rakušana, předsedu STAN, ať tímto způsobem reaguje. Ale to těžko můžeme od STAN čekat, protože STAN je naopak strana, která je tvrdě proimigrační, která naopak podporuje neomezenou neřízenou migraci do České republiky.

Vy jste to tady ostatně už předvedli. Vy podporujete ukrajinizaci České republiky. Nikdo nemá nic proti slušné pracovní síle. Chybí nám tady lidi třeba, kteří uklízí v restauracích, umývají nádobí, na stavbách a podobně, nic proti nim nemám. Tam, kde je nedostatek pracovních sil, ať tady máme pracovní sílu na nedostatkové pozice, na které prokazatelně nejsou k dispozici čeští občané, to jsem říkal od začátku. V případě, že by na ta místa byli čeští občané, samozřejmě je potřeba ukončit těmto cizincům povolení k pobytu a dát přednost českým občanům. To je názor SPD. Takže nic nemám proti Ukrajincům jako takovým, plošně nemám nic proti nikomu, ale nelze dělat tyto věci na úkor bezpečnosti, a hlavně sociálního smíru v České republice. Takže to jsem chtěl říct zcela jasně, že nic nemám proti Ukrajincům jako takovým, ale rozhodně mám toho hodně proti lidem, kteří opěvují Banderu, který vyvražďoval volyňské Čechy. To je například ten velvyslanec Perebyjnis, bývalý velvyslanec v České republice, který psal dopis dokonce na Českou televizi v tomto smyslu, a tady mladí Ukrajinci si dělají Bandera Party! To je přece úplně šílené! A představte si, že ta akce se v Plzni uskutečnila již několikrát, a nic se neděje. Uskutečnila se loni v listopadu, v lednu, v únoru. Organizátoři z řad mladých Ukrajinců ji označují jako charitativní akci na podporu ukrajinských bojovníků. Jako banderovců, kteří vyvražďovali volyňské Čechy? Co dělá vláda Petra Fialy, co dělá ministr vnitra? No nic, samozřejmě, my víme, že nic. On to naopak podporuje ještě, jemu je to úplně jedno. Takže to je úplně a absolutně neuvěřitelné, co se tady děje.

Já samozřejmě plně stojím za občany - protože se to tady přesně píše, že to pobouřilo veřejnost - a já stojím za českými občany, které to pobouřilo. To je přece úplně nechutná záležitost, co se tady děje. Takže to je absolutně nechutná záležitost. Samozřejmě zmíním i to, že vyvražďoval nejenom volyňské Čechy, ale i například Židy vyvražďoval. To znamená, že je to samozřejmě absolutně nepřijatelná věc. To znamená, my jsme samozřejmě proti. Vůbec nechápu, proč ministr vnitra Vít Rakušan - já to chápu, protože já ho znám - on naopak to podporuje. Já si myslím, že je to absolutně nepřijatelná záležitost, co se tady děje. Dokonce tady Ukrajinka žijící v Česku, nějaká Ljuba Cao - píše se to normálně na iDNESu, takže to není tady, že bych někoho měl jmenovat - která žije v České republice už dvacet pět let, říká, že Bandera udělal pro Ukrajinu hodně. To je vděk, co, to je přístup! Takže to, že někdo vyvražďoval volyňské Čechy, to je jedno. Takovíto lidé tady žijí v České republice - místo toho, aby byli vděční za to, že tady mají lepší život než u nich na Ukrajině... Já jsem na Ukrajině byl a viděl jsem to tam, to je samozřejmě rozkradená země, která je v rozkladu, to znamená ale, že to je samozřejmě jejich věc, oni si to tam dopustili takhle. My za to nemůžeme, my tady nemáme kapacitu se postarat o chudé z celého světa, kteří si to ještě tam dělají sami. To znamená, že tohle je samozřejmě velký problém.

Takže já jsem jenom malinko odbočil v tom smyslu, abych tedy ještě ohledně téhle věci to tady pojmenoval, tyhle otřesné věci, co se tady dokonce dějí. Já to tady prostě nechci, takovéhle lidi a takovéhle chování, nějaká Bandera party. Umím si představit, umím si živě představit, co by se dělo, kdyby v opačném gardu, to, co se stalo na Ukrajině, si myslím, že v lepším případě bude mít už někdo asi od místních lidí... no, možná to ani nepřežije, protože tam ty manýry jsou ještě trošku jiné. Takže pojďme dál. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP