(9.40 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Pět dní loňskými volbami rozehrál kartel další kauzu. Pandora Papers, pět dní, zahraniční vliv, paní Holcová. A kde je těch tři sta jmen, co slibovala paní Holcová, která byla tak aktivní na Slovensku? Kdo si to tady objednal pět dní před volbami? Proč to FAÚ hned neřekl, že je to v pořádku? A mě nařkli, že jsem měl prát peníze na nákup nemovitostí ve Francii! A ta paní slavná redaktorka ve finální debatě před volbami v České televizi mi dokonce řekla v přímém přenosu - ano, provládní Česká televize, ta nejvíc pomáhala pětikoalici a dělá to i dneska - že jsem už v roce 2009 věděl, že budu politik - to je neuvěřitelné, neuvěřitelné, ona říká, že jsem to věděl, ad absurdum - a že jsem měl prát peníze. Samozřejmě je to nesmysl. Samozřejmě je to nesmysl a ty peníze, které jsem tam poskytl jako půjčku, protože šlo o čas, aby se získal potom úvěr, mi samozřejmě vrátili. Ale TOP 09 řekla, že sněmovní výbor na dozor FAÚ nebude, takže až po volbách bylo jasné, že z hlediska původu peněz není žádný problém. A ta jména politiků nebo i některých komentátorů - vzpomeňme si na Panama Papers, ne na Pandora Papers, kolik je tam těch hejtrů z Twitteru, na Seznamu, ale o tom se nemluví. Takže samozřejmě nic se nezveřejnilo, zahrálo se to do autu, protože se Babiše podařilo z vlády odstavit. A to, že kauzu znovu minulý měsíc oživila média kvůli zprávám ve francouzském tisku - to je zajímavé, že zveřejnili, že v únoru údajně se něco vyšetřuje. Ale to se tak dělá, víte, v médiích, že se udělá zase nějaká nová kauza, aby se přebilo co? No, organizovaný zločin Dozimetr. To bylo potřeba znovu dostat do systému, zámeček. Žádný zámeček to není a nikdy nebyl, ono se to jmenuje chateau, to je zámek, ale nebyl to zámeček. Takže o tom to je a to byla zase jenom zoufalá snaha odvrátit pozornost od skandálů současné vládní koalice.

Všechny tyto vykonstruované kauzy, udání a trestní oznámení byly doprovázeny systematickým tlakem od různých spolků, které dodnes fungují jako prodloužená ruka tradičních stran. Kromě Transparency International hlavně aktivisté z Milionu chvilek, já říkám Milionu chvilek nenávisti. Když jsme byli ve Vodňanech, přišel pan Minář, už se zase oklepal, ty 4 miliony, které tam zmizely, asi teď dostává zase nějaké dary, a v pondělí na soudě budou křičet, že Babiš patří do vězení. Milion chvilek nenávisti, to bude velká událost, tam přijdou všichni novináři z celého světa. A když si Babiš dá inzerát na Čau lidi!, levicový loajální The Guardian zase napsal, že ten Babiš je divnej a proč si dal inzerát. No, Babiš si dal inzerát na Čau lidi! Co je na tom, že tam bylo napsáno Věříte médiím? To je otázka. To je otázka, jestli věří lidi, to není nic proti tomu. Je potřeba podporovat média, inzeráty, ne? Budou volby, tak teď budou mít žně. Co je na tom špatného? To, že to provládní Blesk odmítl nebo deník, samozřejmě to je jejich strategie. Takže samozřejmě tito aktivisté, kteří se oklepali, teď chodili na naše mítinky. Pan Minář ve Vodňanech přišel s nějakou buchtou nebo koblihou, chtěl se fotit se mnou. Asi už nemá co dělat. Takže oni se vždycky zaklínají strachem o demokracii, když jde samozřejmě o pětikoalici, ale ani organizovaný zločin ve vládě jim nevadí, to je evidentní. Tito aktivisté proti mě zorganizovali přes třicet demonstrací, dokonce je organizují i teď, když jsem v opozici, ale kvůli skandálům pětikoalice ani jednou.

Stejně jako aktivisté doma, tak europoslanci, ta pátá kolona tradičních stran, proti mně v Bruselu vyvíjeli nátlak a mě i Českou republiku mediálně poškozovali v zahraničí. Naši tam udávali Babiše, aby to potom zahraniční tisk mohl zveřejnit a aby to český tisk zase zveřejnil. Jedna parta! To samozřejmě vyhovovalo mým kritikům v Bruselu, já jsem jim samozřejmě vadil, protože jsem vystupoval jako hrdý, svrchovaný český premiér, který bojuje za zájmy České republiky - ano, to je to místo, Evropská rada, tam, kde pan premiér si vzal nějakého ministra, Beka, nevím na co. Tam má mluvit, tam má bojovat. Proč už dávno nesvolal mimořádnou Evropskou radu na zrušení emisních povolenek a další věci? Proč si necháme líbit, že nějací úředníci - a Ursula von den Leyen je úředník, Evropská komise jsou úředníci, je nikdo nevolil - a vždycky jsme na Evropské radě říkali, že prezidenti a premiéři mají rozhodovat o Evropě, ne předsedkyně Evropské komise. Když řekne polský premiér, že emisní povolenky je potřeba zrušit, tak já jsem to řekl x-krát a napsal k tomu, tak paní Ursula - já ji mám rád, ona je fajn - řekne: Co to povídá, my s tím nesouhlasíme. Tak kdo šéfuje Evropě? No, jasně, ono tak vypadá, že šéfují ti, kteří mají peníze, a potom vydírají i některé vlády. I některé vlády. Zajímavé, že Polsko už není černá ovce Evropy, jsou lídři. To se také změnilo a dobře víte, proč.

Co bylo v tom Bruselu, tam získali tu paní Hohlmeier, celá její kariéra je provázena korupčními skandály. Neuvěřitelné! Ještě i za covidu tam dělali nějaký kšeft na nějaké zdravotnické pomůcky, kdy někdo zkásl miliony eur provize. Ta paní sem chodila, dávala interview médiím protibabišovským, a teď samozřejmě, že jim to vyhovovalo, a já v Bruselu samozřejmě jsem je tam štval, ilegální migrace. Ano, Viktor Orbán postavil plot, Rakušan říká, i když máme stovky Syřanů, kteří chodí po Zlínském kraji a tranzitují do Německa, a Němci říkají. Prosím vás, zastavte to - tak jemu je to jedno. On říká: Ne, mně to nevadí, ilegální migranti. My jsme bojovali proti ilegální migraci. To nejsou Ukrajinci, to jsou migranti, kteří platí tisíce eur svým převaděčům. Já jsem byl na maďarské hranici, my jsme tam poslali 50 našich policistů, kteří zadrželi až 6 000 ilegálních migrantů, desítky tisíc jich bylo. A na druhé straně čekali převaděči v autech, espézetky německé, rakouské i české. Vrchol všeho bylo, když mi říkal náš policista, že zadržel pašeráka - Čecha z vlastní obce! Neuvěřitelný příběh. Ano, to je ta ilegální migrace a knížka Sdílejte, než to zakážou, začíná větou: 28. 6. 2018 ve čtyři ráno jsme to s Viktorem Orbánem a s Vé čtyřkou zastavili. Zastavili.

No, takže Evropský parlament - teď se soustřeďte, to je neuvěřitelné - to, že jsem vadil, jádro a nízkoemisní zdroj, to byly hodiny boje za nízkoemisní zdroj. Pan premiér to dneska vykazuje jako svoji práci, samozřejmě to není pravda. Takže co říká Evropský parlament? Evropský parlament přijal usnesení, a teď dobře poslouchejte, kde se píše, že vítá obnovení vyšetřování českého premiéra v souvislosti s jeho účastí na projektu Čapí hnízdo. Chápete to? Evropský parlament, mimochodem který nás stojí 2 miliardy eur, který sídlí na třech místech úplně zbytečně, stále se stěhují někam - Lucemburk, Štrasburk, Brusel - 2 miliardy eur nás stojí, to je 50 miliard korun, říká, že vítá obnovení vyšetřování českého premiéra! A to je práce naší... těch poslanců, kteří stále žvaní - nebudu ho ani jmenovat, toho zoufalce, který kdysi bojoval a zastupoval šmejdy, ty, kteří okrádali lidi, ten člověk, který prezentoval Okamurovi nějaký byznys plán, stačí se podívat na ta videa, dá se všechno dohledat - tak tihle v Evropském parlamentu zařídili, že Evropský parlament vítá vyšetřování českého premiéra. Neuvěřitelné! Neuvěřitelné! ***




Přihlásit/registrovat se do ISP