(9.30 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Stávající garnitura v tom - jak bych to řekl - v té atmosféře nenávisti vůči Babišovi jde proti vlastní zemi. Česká republika v minulosti úspěšně žalovala Evropskou komisi, protože Evropská komise - co dělá? Hledá jenom chybičky, aby nemusela České republice dát peníze, a opakovaně Ministerstvo zahraničních věcí vyhrálo soudy. Vyhrálo takovým způsobem, že soud rozhodl, že Evropská komise nemá pravdu. A teď se to nedělá, protože nějakých 80 milionů nějakých dotací zpochybněných na zemědělství, kde Agrofert má milion, tak pan ministr zemědělství se rozhodl, že nebude bojovat za české zájmy, že se nepokusí vysoudit ty peníze, i když samozřejmě úředníci by mu určitě řekli, že bychom byli úspěšní.

Celý můj údajný střet zájmů roky pak vytrvale živila politická neziskovka, já říkám, zkorumpovaná neziskovka, Transparency International, která samozřejmě své principy ohýbá podle toho, kdo ji zrovna sponzoruje. Dokonce na mě podala oznámení z podezření ze spáchání přestupku na městský úřad do Černošic, tam je ten... tam to ovládá polistopadový kartel, prý proto, že jsem ve střetu zájmů a nadále ovládám Agrofert a Mafru. Jo, to jsem viděl, jak ji ovládám. Komentář minulou sobotu pana Koláře, taky napadl paní Vildumetzovou. Po třech letech neustálého odvolávání bylo obvinění těchto umanutých aktivistů loni v prosinci definitivně zamítnuto.

A potom přišla aféra Julius Šuman, kde jsem byl obviněn z údajného ovlivňování Finanční správy a FAÚ. To je zajímavé, že jsem byl první ministr financí, který neměl problém s tím a souhlasil jsem, aby FAÚ kontrolovala Sněmovna. Za mě byl založen ten výbor. Předtím jeden nejmenovaný ministr financí tam chodil a říkal, koho FAÚ má řešit. Nebudu říkat jména, ale ty dvě strany jsou v dnešní koalici. Určitě někteří vědí, o čem mluvím. Takže si vymysleli, že zaklekávám na konkurenci. Totální nesmysl. Finanční správa kontrolovala jenom firmy, co stát okrádaly na daních, a vždycky to byly pohonné hmoty. Vždycky.

Kontrolní hlášení, kterým jsme v podstatě získali do rozpočtu desítky, možná stovky miliard, ano, to všechny naštvalo. Média se ani nepozastavila nad tím, že proti ministrovi vlády České republiky někdo nasadil profesionální odposlouchávací techniku, a pravděpodobně zneužil tajné služby. Naopak si libovala v citování každé z kontextu vytržené věty. Ta paní redaktorka, ta slavná redaktorka, provládní redaktorka, nevím, pro koho je teď, mi ty nesmysly ještě pouštěla, ano, věty vytržené z kontextu, a citovali. Ale když unikly na veřejnost maily pana premiéra Sobotky, kde jsme se dočetli, jak to funguje v ČSSD, tak to bylo: To ne, to se nepíše, o tom se nemluví. To všichni mlčeli.

Tři čtvrtě roku před sněmovními volbami 2017 na mě kartel ušil kauzu korunových dluhopisů. Zákon, který prosadil jako ministr financí Kalousek, pro který hlasoval pan Sobotka a jehož využily tisíce společností včetně třeba - podle tisku - České televize. Nejdřív novináři přišli s tím, že jsem možná krátil daň. A když jsem dluhopisy zdůvodnil, tak mě obvinili, že jsem na jejich koupi neměl dost peněz. Já jsem jediný politik v této zemi, který zveřejnil všechna svá daňová přiznání od roku 1996 do roku 2016, ano, dvacet let. Všechna jsem zveřejnil. Tak nevím proč... Například vláda by to neudělala nebo politici. Někteří ani nedali svoje majetkové přiznání. A co se stalo? Následovalo trestní oznámení, samozřejmě anonymní, jak jinak. Moje vysvětlení nestačilo, dluhopisy za 6 %, vzpomeňme si na nejhoršího guvernéra v historii této země, pana Rusnoka, základní sazba 7,5 %. On tady ničí mladé rodiny a domácnosti, hypotéky. A kde je ta jeho inflace, jak za ni zabojoval? No, samozřejmě je to blbost a nefunguje to. To není poptávková inflace, jak se to stále snaží opakovat i pan premiér. Takto to bylo. Sobotka mě vyhodil z vlády a jaký je výsledek? V říjnu 2018 policie případ odložila, protože nešlo o podezření z trestného činu. Navíc začali zpochybňovat ty příjmy. Přitom jsem předložil dvě auditorské zprávy, které certifikovaly to, že skutečně jsem měl také příjmy.

Potom vznikla aféra (nesrozumitelné), další věci, další trestní oznámení. Sobotka se mě tehdy konečně zbavil, ale rostoucí preference ANO polistopadový kartel zkusil ještě tři týdny před volbami do Sněmovny, tedy v září 2017, a o tom jsem mluvil, oslabit pečlivě načasovaným trestním stíháním kvůli Čapímu hnízdu, k tomu se ještě dostanu. Ano, přesně, přesně. Policie dobře věděla, že po volbách budu znovu poslancem, ale to obvinění přišlo tři týdny před volbami, protože si mysleli, že to nějak zásadně ovlivní volby. Neudělali žádné úkony, takže to bylo jasně politické rozhodnutí, protože praktické a pragmatické rozhodnutí by bylo počkat po volbách a potom to řešit.

Útoky neustávaly, ani když hnutí ANO sestavilo vládu. V listopadu 2018 dva mafiánští novináři nezákonně pronikli do soukromého bytového domu v Ženevě ve Švýcarsku, porušili švýcarské zákony a tajně natáčeli mého syna Andreje. I když dobře věděli o jeho zdravotním stavu, tak ho utvrzovali v jeho konspiračních představách o údajném únosu na Krym. Po více než třech letech, a stále to někdo opakuje, v lednu 2022 státní zástupci a policisté případ odložili s tím, že k únosu nedošlo.

Mého syna se loni před volbami neštítil zneužít provládní server, ta největší žumpa, novinářská žumpa, která existuje v této zemi, Forum24, ten psychopat, který dokonce dával peníze mému synovi, aby šel proti mě. Toho zneužili ještě před volbami na našem mítinku. Takovéhle hyeny to jsou, takovéhle hyeny! A představte si, že u této žumpy Forum24 TOP 09 má zlevněné předplatné. Můžou si objednat levně, ty lži. Bylo by zajímavé vědět, od koho má Forum24 peníze a z čeho žije, ne? Asi si to umíme představit, takže hlásná trouba pětikoalice. A samozřejmě i vládní politici se neštítili zneužít mého syna - já bych to nikomu nepřál, pokud máte děti, co to znamená.

Tento polistopadový kartel zničil život i Protopopové. Ta měla tu smůlu, že měla službu, když přivezli mého syna do NUDZ. Tu taky zničili, i když měla skvělou reformu psychiatrické péče, aby lidi nebyli v Bohnicích, ale abychom se o lidi, kteří mají psychické problémy, postarali v terénu. Tu taky zlikvidovali, stejně jako Nagyovou, která je hlavní obviněná, protože nic neudělala. Nic neudělala a děti se jí ptají. Maminko, proč budeš před soudem? Rozvedla se samozřejmě, a všechno kolem. Neštítí se ničeho. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP