(9.20 hodin)
(pokračuje Andrej Babiš)

Tradiční politici dodnes nedokážou pochopit, že jsem nešel do politiky kvůli penězům, ale abych pomohl naší zemi a občanům, kteří neměli v životě takové štěstí jako já. Mimochodem, lidem jsem pomáhal dávno před svým vstupem do politiky, a to hlavně prostřednictvím nadace Agrofertu, která za deset let pomohla potřebným sumou 700 milionů a která právě teď pomáhá nejvíc, protože zoufalí lidé v situaci, kdy tato vláda nedělá pro ně nic, telefonují, telefonují a potřebují pomoc.

Takže já nedělám politiku proto, abych se měl dobře, na rozdíl od těch, kteří mě chtějí zničit. Pro ně je to totiž jediný způsob, jak dosáhnout na velké peníze, které by si jinak nevydělali. Tradiční politici žijí ve světě svých zájmů. Oni si mysleli, že se budu chovat stejně. Tak si pamatuji, když jsem kritizoval tendr na Leteckou záchrannou službu, tak se mě pan bývalý premiér Sobotka ptal, proč se o to starám, že prý máme Kapsch. A já říkám, prosím? My máme Kapsch, co to znamená? To je neuvěřitelný skandál. Ano, přerušili jsme vládu, protože jsme na sebe křičeli. Já jsem křičel na něj, protože tak to bylo, tak to je. Vzpomeňte si na oposmlouvu. Dělali spolu kšefty, a já když jsem řekl, že my skutečně Kapsch neřešíme, že Kapsch to dostal nějakým způsobem, a pokud se tam nakrmily nějaké strany, tak o tom nic nevím, ale že my samozřejmě se takhle chovat nebudeme a že nebudeme chtít žádné výhody od firmy, která údajně netransparentně vyhrála tendr - a mimochodem, když jsme to retendrovali, tak jsme ušetřili myslím miliardu ročně, takže asi na tom něco bylo.

Tehdy polistopadový kartel pochopil, že na jejich systému se nikdy nebudu podílet a naopak se ho budu snažit rozbít, tak ze mě udělal veřejného nepřítele číslo jedna. Jelikož se z doby mého politického angažmá moji oponenti logicky nemohli ničeho chytit, tak v roce 2016 přišli se střetem zájmů a vymysleli na mě lex Babiš, pro který zvedly ruku všechny strany ve Sněmovně, a mysleli si, že mě tím donutí odejít z politiky. A kdyby to nevyšlo, tak si ještě objednali účelové trestní stíhání v kauze Čapí hnízdo, k tomu se samozřejmě ještě vrátím. Tak co je to lex Babiš? No, to je přesně šité na Babiše. To je zajímavé, že střet zájmů tady nikdo nikdy neřešil. Poslanci, senátoři a dneska i ministři ve vládě podnikají nebo převedli firmy na manželky a nikomu to nevadí. Takže to bylo samozřejmě přesně na Babiše.

A mezitím rozehráli spoustu dalších kauz, které vyšuměly do ztracena, například zaklekávání firem finanční správou. Totální výmysl. Pamatujete si na LTO ještě tady? Ty stovky ukradených miliard, Krvavé oleje od Lorencové, ty vraždy, vybuchovala auta? Ano, vždycky se kradlo na daních v pohonných hmotách, ano, a Finanční správa plnila jenom svoji povinnost, že šla po firmách, které nechtějí platit daně. Jako ministr financí jsem udělal zásadní opatření proti rozkrádání daní. Tak si vymysleli, že jsme je zaklekávali, což je nesmysl. Nesmysl!

Korunové dluhopisy - korunové dluhopisy, samozřejmě to je věc, kterou vlastně předložil pan ministr Kalousek, schvaloval to Sobotka, ten, který potom na mě zaútočil kvůli korunovým dluhopisům. Potom že jsem měl nějaké tajné složky, že jsem údajně nějaké měl - to je nesmysl. Když člověk jde na jednání, tak si dělá monitoring, co je v médiích, a podle toho má člověk nějaké informace.

Že jsem byl agentem StB - stokrát, tisíckrát opakovaná lež, a já to tady ještě jednou přečtu, co jsem dal na Facebook: Sprostá opakovaná lež. My, bývalí pracovníci podniků zahraničního obchodu, jsme byli terorizováni estébáky. Nás vyšetřovali. Nás vyšetřovali! Ale někdo to potřeboval, znovu to připomínají, ano. Když chodím mezi lidi, tak samozřejmě vyslanci pětikoalice tam na mě křičí, že jsem estébák. Sprostá lež! Třikrát jsem vyhrál soud. A to je zajímavé, že deset let praxe všech, kteří jsou neoprávněně evidováni, byla devět dní před volbami do Sněmovny změněna. Takže deset let soudy to akceptovaly, a najednou devět dní před volbami slovenský Ústavní soud rozhodl, že všichni, kteří deset let žalovali Ústav paměti národa, žalovali blbě, respektive tu instituci, že měli žalovat někoho jiného, ale neřekli koho. Takže taková náhodička. Nechci spekulovat, kdo a jak to zařídil, protože o tom nemám důkazy, ale samozřejmě, Praha je malá.

Potom že jsem údajně nechal unést syna na Krym. Neuvěřitelná prasárna! A že jsem vynášel informace kolem prodeje bulharské části ČEZ, to taky jela média. A že ovládám média, to udali zase do Černošic, kde to ovládá polistopadový kartel. A potom že jsem před loňskými volbami - tady pan Gazdík tvrdil, že můžu za otravu ryb v Bečvě nebo že jsem pral peníze kvůli nákupu nemovitostí ve Francii. Další nesmysl. To je zajímavé, že pan předseda komise pro dohled nad Finančním analytickým úřadem nechtěl svolat tu komisi před volbami, protože FAO potvrdilo, že ty peníze byly moje, že byly zdaněné a že jsem žádné peníze nepral. Takže další lež.

A potom samozřejmě dnes naši oponenti, nebo moji oponenti si vymýšlejí, že naše vláda prohloubila energetickou závislost na Rusku, to stále opakují. Neuvěřitelné, přitom je úplně evidentní, že to je nepravda, a teď že můžu za drahé potraviny. To je taky nějaký návod té poradenské firmy, která kdysi řídila svého Sobotku a Chovance, a teď jsou zase nazpátek tyto struktury, které se zasloužily o to, že OKD byla totálně podvodná privatizace, a potom ten pán, který to koupil, z toho vyvedl 130 miliard korun a zapomněl horníkům prodat byty za 40 000 a dneska jim je pronajímají za 12 000 měsíčně. Takže to je ten - to jsou všechno ty lži. Někteří ministři lžou, že znám Radovana Krejčíře. V životě jsem ho neviděl. A ještě k tomu Rusku. Za naší vlády jsme se stali druhou nejvíc nepřátelskou zemí Ruska po Spojených státech. Ano, my jsme tady vyhostili sto ruských diplomatů, ale samozřejmě, jakákoli lež je dobrá, jakákoli záminka, jakákoli absurdita.

Tradiční strany vždy dokázaly spolupracovat, když šlo o jejich společné kšefty a zájmy, vzpomeňme si na opoziční smlouvu. Takže není divu, že našly společnou řeč v roce 2016, kdy ČSSD a TOP 09 přišly se zákonem o střetu zájmů nebo lex Babiš. Předtím ten střet neřešily a samozřejmě ho ušily na míru takovým způsobem, že nad tím kroutili hlavou i ústavní právníci. A když jsem splnil veškeré podniky nového českého zákona, přenesli tenhle výmysl o střetu zájmů do Bruselu. Neustále mě udávali, v tom samozřejmě vedli Piráti, protože tam mají jednoho psychopata, který udává celý život všechny své zaměstnavatele a udával i Českou republiku. Proto jsme přišli o 800 milionů. A potom přišli ti spříznění auditoři, protože ten pán tam měl dobré kontakty, a začali vykládat naše zákony účelově a v rozporu s českou judikaturou. Takže ta toastová linka, když přišli - a byli mezi těmi auditory i Češi - tak řekli: to je střet zájmů. A když jim úředníci vysvětlili, že to nesedí datumově, tak řekli: To nevadí, tak to není inovace. Samozřejmě, všechno účelové věci. A potom donutili české úředníky obrátit o 180 stupňů a vykládat dosavadní praxi proti zájmům vlastní země, ano. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP