(17.00 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, děkuji.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s navrženým složením zemědělského výboru, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 26, přihlášeno 186 poslanců, pro 174, proti nikdo. Konstatuji, že jsme zemědělský výbor ustavili.

 

Tímto mohu zkonstatovat, že jsme ustavili všechny výbory Poslanecké sněmovny.

Končím projednávání tohoto bodu.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, otevírám další bod, a to je

 

4.
Návrh na potvrzení platnosti usnesení, kterými Poslanecká sněmovna
upravila své vnitřní poměry a podrobnější pravidla jednání
v letech 1996 až 2021 (2. až 8. volební období)
/sněmovní dokument 61/

Na začátku tohoto volebního období dne 12. října 2021 vám byl k seznámení a k předběžnému posouzení doručen na jednotlivé poslanecké kluby pracovní návrh. Dále vám byl doručen sněmovní dokument 61, který obsahuje návrh usnesení Poslanecké sněmovny a přehled všech usnesení, kterými Poslanecká sněmovna upravila své vnitřní poměry ve 2. až 8. volebním období.

Proto se tedy nyní táži zástupců jednotlivých poslaneckých klubů, zda mají nějaké návrhy? Nikoho nevidím, že by se hlásil za poslanecké kluby.

Je-li tomu tak, zahajuji všeobecnou rozpravu a táži se, zda se k tomuto bodu někdo hlásí do všeobecné rozpravy? Nevidím žádného přihlášeného, v tom případě rozpravu končím.

Vzhledem k tomu, že nebyly předneseny žádné návrhy, přistoupíme k rozpravě podrobné. Ani zde nevidím nikoho, že se hlásí. V tom případě bych odkázal na usnesení, které vám bylo zasláno. Pro pořádek ho přečtu, protože jsme v podrobné rozpravě: "Poslanecká sněmovna stanoví, že usnesení, kterými Poslanecká sněmovna upravila své vnitřní poměry a podrobnější pravidla jednání v letech 1996 až 2021, 2. až 8. volební období, jejichž závazné znění je uvedeno v příloze, ve znění pozdějších usnesení, zůstávají v platnosti i v 9. volebním období."

Táži se, zda se v podrobné rozpravě ještě někdo hlásí? Nevidím, končím podrobnou rozpravu. Vzhledem k tomu, že v podrobné rozpravě byl načten pouze návrh, který byl součástí usnesení, tak bych dal hlasovat pouze o něm.

 

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro návrh, jak byl přečten v podrobné rozpravě? Prosím, zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji vám.

Je to hlasování číslo 27, přihlášeno je 186 poslankyň a poslanců, pro návrh 174, proti nikdo. Konstatuji, že návrh usnesení byl přijat.

Končím projednávání tohoto bodu.

 

Otevírám další bod, a to je

 

5.
Návrh na zřízení stálých komisí Poslanecké sněmovny,
stanovení počtu členů a způsobu jejich ustavení nebo volby

Konstatuji, že v minulém volebním období zřídila Poslanecká sněmovna tyto stálé komise: stálou komisi Poslanecké sněmovny pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny - komise byla ustavena podle zásady poměrného zastoupení, dále stálou komisi Poslanecké sněmovny pro rodinu, rovné příležitosti a národnostní menšiny - i tato komise byla ustavena podle zásady poměrného zastoupení, dále stálou komisi Poslanecké sněmovny pro Ústavu České republiky - členové komise byli v tomto případě voleni většinovým způsobem, a stálou komisi Poslanecké sněmovny pro hybridní hrozby - tato komise byla ustavena na základě parity.

Nyní tedy zahajuji všeobecnou rozpravu a upozorňuji, že by v podrobné rozpravě mělo zaznít, jaké komise zřídíme, kolik budou mít členů a jakým způsobem budou naplněny. Táži se, kdo se hlásí do této rozpravy? Nikoho nevidím. Vzhledem k tomu, že v obecné rozpravě se nikdo nehlásí, obecnou rozpravu končím a přistoupíme k rozpravě podrobné.

Nyní připomínám, že nyní by mělo zaznít, jaké komise zřídíme, kolik budou mít členů, jakým způsobem budou naplněny A o nich potom dáme hlasovat. Ptám se, kdo se hlásí do podrobné rozpravy? O slovo se hlásí pan předseda Výborný. Prosím tedy, ujměte se slova. Poprosím o chvilku strpení, než se doladí detaily. (Poslanec Výborný nejprve konzultuje s organizačním odborem, poté s panem poslancem Bendou.)

Vzhledem k tomu, že probíhá diskuse, přerušuji jednání Poslanecké sněmovny na deset minut do 17.17 hodin. Přerušuji jednání v podrobné rozpravě. Děkuji.

 

(Jednání přerušeno v 17.07 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP