(16.50 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s navrženým složením volebního výboru, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 14, přihlášeno 185 poslanců, pro 176, proti nikdo. Konstatuji, že jsme ustavili volební výbor.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nyní prosím hlasování o ustavení výboru pro evropské záležitosti. Tento je navržen a také naplněn v počtu 20 členů.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s navrženým složením výboru pro evropské záležitosti? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 15, přihlášeno 185 poslanců, pro 175, proti nikdo. Konstatuji, že jsme výbor pro evropské záležitosti ustavili. Pane předsedo, prosím pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Další, sedmý v pořadí je výbor, který je z těch velkých nebo největších co do počtu členů, je to hospodářský výbor, a je navržen k ustavení v počtu 25 členů.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s navrženým složením hospodářského výboru? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 16, přihlášeno 185 poslanců, pro 173, proti nikdo. Konstatuji, že jsme hospodářský výbor ustavili. Pane předsedo, prosím pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dále ústavně-právní výbor. Zde prosím hlasovat a je navržen v počtu 20 členů.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s navrženým složením ústavně-právního výboru? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 17, přihlášeno 185 poslanců, pro 175, proti nikdo. Konstatuji, že jsme ústavně-právní výbor ustavili. Pane předsedo, prosím pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Devátý v pořadí je výbor pro bezpečnost. Jak jsem řekl, je Sněmovnou navržen, odsouhlasen jako 16členný. V tuto chvíli prozatím bude naplněn v počtu 15 členů.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s navrženým složením výboru pro bezpečnost? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 18, přihlášeno 185 poslanců, pro 173, proti nikdo. Konstatuji, že jsme výbor pro bezpečnost ustavili. Pane předsedo, prosím, pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dále výbor pro obranu, ten má také 16 členů.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s navrženým složením výboru pro obranu? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 19, přihlášeno 185 poslanců, pro 176, proti nikdo. Konstatuji, že jsme výbor pro obranu ustavili. Pane předsedo, prosím pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Jedenáctý v pořadí je výbor pro sociální politiku, ten ustavujeme v počtu 20 členů.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s navrženým složením výboru pro sociální politiku? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 20, přihlášeno 185 poslanců, pro 173, proti nikdo. Konstatuji, že jsme výbor pro sociální politiku ustavili. Pane předsedo, prosím pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nyní je dvanáctý v pořadí výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, takzvaný školský výbor. Ten navrhujeme ustavit v počtu 25 členů.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s navrženým složením výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 21, přihlášeno 185, pro 176, proti nikdo. Konstatuji, že jsme výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu ustavili. Pane předsedo, prosím pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Dále prosím hlasování o výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj. Ten je navržen v počtu 20 členů.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s navrženým složením výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 22, přihlášeno 185 poslanců, pro 175, proti nikdo. Konstatuji, že jsme výbor pro veřejnou správu a regionální rozvoj ustavili. Pane předsedo, prosím pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nyní budeme hlasovat o výboru pro zdravotnictví. Ten je čtrnáctý v pořadí, má počet 25 členů. Tady ještě doplním jednu nestandardní věc nebo jednu drobnou informaci. Paní poslankyně Renáta Zajíčková je v tomto výboru za koalici SPOLU, ale je nominována druhou koalicí Piráti a Starostové. I toto je po vzájemné dohodě s kolegy. Mohu to nazvat jakousi křížovou výměnou, že si to jedno místo poskytli navzájem proti sobě, protože stejně tak k tomu došlo ve volebním výboru, kde opačně pan poslanec Tomáš Dubský z Piráti a Starostové byl nominován SPOLU. Říkám to spíše pro doplnění, kdyby vás to zaujalo na kandidátce nebo v usnesení. Každopádně platí to, co jsme řekli na úvod, to znamená dodržet počet 25 členů, a jsou dodržena i kvora podle poměrného zastoupení pro všechny nominující politické subjekty. Takže výbor pro zdravotnictví 25 členů.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s navrženým složením výboru pro zdravotnictví? Ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 23, přihlášeno 185 poslanců, pro 174, proti nikdo. Konstatuji, že jsme výbor pro zdravotnictví ustavili. Pane předsedo, prosím pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Nyní ustavíme výbor pro životní prostředí. Ten má 20 členů.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s navrženým složením výboru pro zdravotnictví, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. (Hlasy ze sálu. Poslanec Kolovratník: Je to výbor pro životní prostředí.) Omlouvám se, děkuji za upozornění, samozřejmě je to výbor pro životní prostředí.

Hlasování číslo 24, přihlášeno 185, pro 167, proti nikdo. Konstatuji, že jsme výbor pro životní prostředí ustavili.

 

Děkuji za podporu a opravu. A pane předsedo, vás prosím, abyste pokračoval.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Čekají nás poslední dvě hlasování. Pořadové číslo 16 je zahraniční výbor v počtu 20 členů.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s navrženým složením zahraničního výboru, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 25, přihlášeno 185 poslanců, pro 173, proti nikdo. Konstatuji, že jsme zahraniční výbor ustavili.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Poslední je zemědělský výbor, který je navržen k naplnění v počtu 16 členů. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP