(13.00 hodin)
(pokračuje Pikal)

V tuto chvíli je pořadí následující: Mám zde s faktickou poznámkou pana poslance Nachera, poté s faktickou poznámkou pana ministra Brabce, poté bychom se vrátili do rozpravy k přednostním právům, kde je pořadí pan poslanec Strýček, poté pan poslanec Blaha, poté pan poslanec Benešík. Poté bych rád dal slovo panu řediteli, když jsme si odhlasovali jeho přítomnost, a pak bychom se posunuli k řádným poslaneckým právům, kde jsou jednak ti tři, co svítí na obrazovce, a pak zde mám přihlášku pana poslance Nachera, která byla doručena v 9.20. Bohužel nevím, kam zapadá do toho pořadí, ale jsem si naprosto jist, že byla před panem poslancem Podalem.

Pokud je vůle, tak bych nyní nechal zaznít faktické poznámky, ale pokud si to řečníci nepřejí, tak to přerušíme v tuto chvíli. Takže se zeptám pana poslance Nachera, jestli chce přednést svoji faktickou poznámku teď, nebo jestli počkáme po skončení 120. schůze. Pan poslanec Nacher, má zájem vystoupit teď, nebo to přerušíme? (Z pléna zní zájem o pauzu.) Pauza bude, ale necháme zaznít faktické poznámky tak, aby byly v kontextu. Takže, prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Patrik Nacher: Chci trochu zvýšit politickou kulturu. Nebudu tady narušovat, jestli je tady dohoda, že je pauza - já bych ji nedělal, ale pokud je dohoda, je 13.01, tak já na tu faktickou nemám nárok a nechám si ji na potom. Ale pokud se jede kontinuálně, tak ji rád tady sdělím. Tak mi řekněte, v jakém jsme režimu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Pan místopředseda Okamura mi sděluje... Pane poslanče, já tady můžu sedět, jak dlouho budu chtít. Obědová pauza je čistě zvykové právo, takže pokud máte zájem, budeme pokračovat teď, je to čistě o vaší vůli.

 

Poslanec Patrik Nacher: Ne, O. K., je dohoda předsedů, co jsem slyšel, že je pauza, takže já tam budu mít jednu faktickou svoji, doufám, že ji nezapomenu, nebo určitě ji nezapomenu. A pak jsem tam přihlášen z rána písemně. Takže jsem ještě před těmi poslanci, kteří jsou tady přihlášeni na obrazovce.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Dobře, děkuji. Takže v tom případě to chápu tak, že je vůle v tuhle chvíli přerušit, takže přerušíme. Ještě jednou zopakuji, jaké je to pořadí: pan poslanec Nacher s faktickou poznámkou, pan ministr Brabec s faktickou poznámkou, poté přednostní práva v pořadí pan poslanec Strýček, pan poslanec Blaha, pan poslanec Benešík. Poté pan ředitel Geuss a poté bychom se dostali k obecné rozpravě bez přednostních práv. Já vám přeji dobrou chuť.

 

(Ve 13.04 předsedající zopakoval, aby to ještě jednou jasně zaznělo, že tato 119. schůze je nyní přerušena a bude pokračovat po skončení 120. schůze.)

 

(Schůze přerušena ve 13.04 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP