(10.50 hodin)
(pokračuje Volný)

(Poslanec Luzar přichází k řečnickému pultu a ptá se, zdali budou moci vystoupit také ostatní poslanci.) No a ještě považuji tu poznámku pana kolegy Luzara - nezlobte se, ale troufnu si zareagovat prostřednictvím pana předsedajícího - za drzou, protože si myslím, že tohle by asi panu Stanjurovi ve třetí hodině jeho projevu říct nešel. Takže řekl bych, že když využívám stejného ustanovení paragrafu jednacího řádu Poslanecké sněmovny jako všichni mí ostatní kolegové, tak chodit mě napadat ke stolku je opravdu pokrytecké a zbytečné a upozorňuji vás, že neefektivní, řekl bych, že kontraproduktivní. Ono to takzvaně lidově řečeno přitápí pod kotlem. Protože pokud tady nebudeme mít tu skutečnou diskusi - ona tady zatím není a nevypadá to, že ta komise by ji chtěla vést - o tom, jestli už jsme ve fázi apartheidu, nebo nejsme, tak to napětí ve společnosti jenom poroste. Jenom otevřený oboustranný dialog sympatizantů a odpůrců vakcinace na půdě této komise může vést k tomu, že se přijme nějaké oboustranně přijatelné stanovisko.

Pokud tahle komise nenabídne občanům, kteří se kriticky rozhodli, že se nechtějí účastnit žádného mRNA experimentu, že nechtějí si nechat nic vnikat do svého těla, uvolňovat tam genetický materiál, protože nechtějí být znásilněni, tak tato komise, kde jsou strany, které opravdu tu definici znásilnění mají velice extrémně sofistikovaně vypilovaně jemnou - jako jsou Piráti, TOP 09 - tak ti by měli jako první bojovat proti tomu, aby do sebe někdo musel nechat něco vnikat a uvolňovat genetický materiál.

Takže bude ta komise zkoumat z legislativního hlediska, jestli současný postup vlády už přesáhl hranice trestného činu nátlaku nebo vydírání? Nebo jestli je u nás opravdu vakcinace stoprocentně dobrovolná, když už se bez vakcíny nebo nějakého jiného dokumentu nepodíváte skoro nikam? A když se už vypouští balónky - jako ČT Nova vypustila balónek, že až 38 % občanů České republiky si přeje povinnou vakcinaci, což je pochopitelně blábol - ale tyhle balónky už se vypouštějí.

Lidé potřebují vědět, v jaké legislativní situaci se dnes nacházejí a jaký je skutečný stav jejich práv, jestli zaměstnavatel může na ně tlačit výroky, že když se nenavakcinují, budou platit ušlé zakázky, a v případě, že se objeví covid v zaměstnání, tak že jim nechá strhávat z platu náhradu škody za lidi, kteří budou doma na nemocenské. Protože tohle se stalo ve veřejném prostoru, takoví podnikatelé existují a oni to veřejně oznámili.

A já jsem neslyšel křik ani ze strany opozice, ani ze strany ČSSD - jedné strany práce - a už ani ne ze strany KSČM - druhé strany práce, které by se vehementně zastaly těchto zaměstnanců a řekly, že tento přístup nejen že je neetický, ale je nelegální, a podaly třeba trestní oznámení, aby chránily ty zaměstnance, které jejich zaměstnavatelé veřejně vydírají, že pokud se nenechají navakcinovat, tak je budou nelegálně finančně trestat. Ani jeden poslanec KSČM ani jeden poslanec ČSSD se těchto lidí práce nezastal.

Takže ať už bude členem té vyšetřovací komise kdokoliv, ať už se bude tvářit jako levičák, nebo pravičák, ať už bude tvrdit, že je pro Evropskou unii nebo proti Evropské unii, tak předpokládám, že zhodnotíte ten legislativní stav, protože tady už vycházejí články, kde nadpis je komentář: "Vytahovat bič na neočkované, na to je brzy." Každý, kdo je nadán jenom zbytečkem kritického uvažování, ten nadpis pochopí jednoduše. My přinutíme co největší počet lidí, který se nechá přinutit tímto nátlakem, a na zbytek potom vytáhneme bič.

Jaká bude role vyšetřovací komise, která si klade jako ambice - jak řekl tady pan předseda Michálek - aby se ty chyby nezopakovaly, tak jaká bude role této vyšetřovací komise v tom, aby nedošlo k tomu, aby si nějaký fašista mohl dovolit vytáhnout bič na lidi, kteří se nechtějí nechat otrávit experimentální mRNA infuzí, o které tady nemůže vůbec žádný lékař a vůbec žádný vědec říct, co to s nimi udělá za rok, za dva, za tři, za pět? Jaká role té vyšetřovací komise tady v tomto bude? Bude vůbec nějaká, pane předsedo Michálku, prostřednictvím předsedajícího?

Dozvím se odpověď alespoň na jednu z těch otázek? Mám je ještě pro jistotu zopakovat? Nevšiml jsem si, jestli jste si, pane Michálku, dělal poznámky, takže mám pocit, že bych je zopakovat měl. Pan předseda Michálek má poznámky, což je úplně úžasné. Téměř by mi to umožňovalo skončit, ale já cítím, že čas na to, abych skončil, ještě úplně nepřišel, protože ten můj pocit, že jsem neřekl úplně všechno, je takový všeobjímající.

Vyšetřovací komise, která má na svoji činnost tři měsíce a ve svém programu nemá zodpovězení ani na jednu jedinou otázku, která by už v současné době nekolovala veřejným prostorem a veřejnost na ni neměla učiněný jednoznačný názor... To znamená, že ti, kteří volí pana Babiše, tak ty nikdo nepřesvědčí, že pan Babiš krade, nikdo. I kdyby pan premiér v přímém přenosu ukradl české korunovační klenoty, tak z jeho voličů tomu nikdo neuvěří. Všichni víme, že tuto pozici má.

Kdybychom zjistili, že Piráti se chystají zavést covidový apartheid, protože jediným problémem, který oni vidí na činnosti vlády z profylaktického hlediska, je to, že vláda dvakrát rozvolnila, tak můžete přesvědčeným voličům Pirátů vykládat cokoliv a oni vám to stejně neuvěří, dokud to Piráti případně ve vládě neprovedou.

Všechny ostatní body tak, jak byly navrženy nebo tady přečteny panem Michálkem, prostřednictvím pana předsedajícího, jsou body, které jsou navnímány veřejností a které jsou všeobecně známy. Ale ty body, které by skutečně objasnily, co se tady v České republice skutečně stalo za poslední rok a půl, tak z těch tam není ani jeden. A já bych opravdu chtěl znát odpověď na otázku, jestli tato vyšetřovací komise bude zkoumat původ viru, bude zkoumat způsob jeho šíření po České republice.

Protože jsem zapomněl ještě zmínit práce pana profesora - teď si nevzpomenu - nicméně testovali snad dvacet povrchů včetně vzduchu na Hlavní poště v Brně, kde prošlo minimálně 2 000 lidí, a v obchodním centru Šantovka, kde prošlo 6 000 lidí. Zkoumali je stejnou PCR metodou, jakou se zkoumají lidé, jestli jsou, nebo nejsou infekční. Předpokládám, že víte, že ten výsledek byl takový, že covid se v uzavřených prostorách nešíří. Nebyl na žádném povrchu, nebyl na rukou zaměstnanců, nebyl na rukou zákazníků, nebyl na dotykových displejích samoobslužných prodejen, ale nebyl ani ve vzduchotechnice.

To znamená, že to nebylo tak, že by čistě náhodou tam ten den přišlo 6 000 lidí, kteří všichni měli čerstvý respirátor, dodržovali opatření, nebyli infekční. Ten PCR test dokáže najít ten virus, který je starý tři týdny, možná i měsíc. A tím, že byla prozkoumána i ta vzduchotechnika v obou případech, to je jasný vědecký důkaz toho, že covid se v uzavřených prostorách nešíří, protože to byl pokus provedený za stejných podmínek opakovaně se stejným výsledkem. Přesto hlavní součástí vládní strategie bylo omezování lidí v uzavřených prostorách. V uzavřených prostorách, kde je vydýchaný vzduch, jsme si ještě nasadili na ústa respirátory nebo roušky. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP