(10.20 hodin)
(pokračuje Volný)

Protože další věc, kterou byste museli zjišťovat, je to, proč nikdo nevyslechl názory odborníků z praxe s preventivní léčbou a s léčbou primární. A součástí toho, co tady psal nebo říkal, prostřednictvím pana předsedajícího, pan Michálek, by musel být i nějaký bod revize preventivní a primární péče o pacienty s COVID-19, a to tam není. Nebo já bych se rád zeptal pana Michálka, prostřednictvím pana předsedajícího - on tu není, ale já jsem to nezaslechl, a jestli to někdo zaslechl, tak na mě mávněte - ale podle mě v tom, co pan Michálek četl, prostřednictvím pana předsedajícího, nebylo o revizi preventivní a primární péče pacientů s COVID-19 ani slovo, a přitom ty zkušenosti jsou opravdu tragické - lékaři prostě neordinovali. Lékaři se zamkli, ordinovali přes telefon, a když někdo měl potvrzený COVID-19, tak mu řekli, ať je doma, chová se, jako by měl chřipku, a až bude mít velké potíže, ať si zavolá sanitku. A do nemocnice se jezdilo umírat, bohužel. Na jednotkách intenzivní péče osm z deseti. Můžete mě opravit, pokud tady někdo dosáhl lepších výsledků.

A my tady máme informace z praxe od lékařů, kteří na malém vzorku, pochopitelně, statisticky zřejmě pořád nevýznamném, ale prováděli nějakou preventivní primární, ale i tu akutní péči o pacienty, kteří by jinak byli odsouzeni zemřít, a dosahovali jiných - lepších - výsledků než na odděleních, které tuto léčbu neaplikovala. A lékařská komunita, politická komunita, vládní i opoziční, se zuby nehty brání tomu, aby se nějakým způsobem porovnávala účinnost té neléčby, která spočívala prakticky v ničem a potom v nasazení kyslíku, kdy lidé masově umírali, a potom naopak té léčby něčím - a jak jsem řekl, těch léků teď v současné době je pět - a převedením těchto zkušeností do budoucnosti.

Teď jsme měli třeba podle mě ideální období, protože nám svítí sluníčko, lidé mají spoustu vitaminu D, virózy obecně ustupují v průběhu jara a léta, a tady už měla být dávno rozjetá státem hrazená studie účinnosti těch léků, která mohla být prováděna s informovaným souhlasem pacientů, kteří teď dostávají covid. V čem je to méně etické než aplikace infúzního roztoku mRNA, který je taky v experimentální fázi? Kdybyste se těch lidí zeptali, jestli by se zúčastnili studie, kdy jim bude podán lék, který je tak bezpečný, že je na seznamu základních léků Světové zdravotnické organizace a který má nejlepší bezpečnostní skóre ze všech léků obecně? V čem by toto bylo nebezpečné, když data ÚZIS hovoří o tom, že se prodalo loni na rodná čísla jenom u nás zhruba čtvrt milionu týdenních dávek Isoprinosine a nahlášeno bylo, tuším, šest podezření, šest podezření! na vedlejší účinky? Ty nebyly ani potvrzeny, že jsou z toho Isoprinosine, ale bylo tam podezření, protože ti pacienti současně brali léky na ředění krve, a to je prostě v kontraindikaci. Tak v čem je tento přístup méně etický než mnohamilionová kampaň a rozdávání tenisek k nějaké vakcíně, která z definice podle mnohých vakcinologů není vakcínou? Proto já se snažím o ní jako o vakcíně nemluvit a snažím se najít ten správný výraz, protože prostě podle názoru spousty lidí... Vy se mnou nesouhlasíte, pane doktore, ale ti lidé vystupují veřejně, jsou to odborníci v oboru, minimálně stejně jako vy, se stejnou praxí, a prostě podle nich to, co se vydává za vakcínu, neodpovídá definici vakcíny, protože to neobsahuje žádnou součást toho viru, ani oslabenou, ani nějak jinak vypěstovanou, tam z toho viru není prostě nic. Tak v čem je to méně etické? Bude tohle součástí zprávy vaší vyšetřovací komise?

Uvedete tam příklad pana profesora Berana, který jako první použil Isoprinosine v domově důchodců, kde bylo 180 klientů, polovina z nich byla nemocná, polovina z nich byla zdravá, ten domov pro seniory neumožňoval technicky oddělit nemocné od zdravých, takže ti nemocní brali třikrát denně dvě tablety Isoprinosine, tak jak je to napsáno v příbalovém letáku, a ti zdraví brali, tuším, dvakrát denně jednu. Nikdo z těch nakažených pacientů - a byli tam lidé 80 let plus - nezemřel, ani jeden jediný, a nikdo z těch pacientů, kteří měli negativní ty PCR testy, nebyl pozitivní. Nevím, jak se to povedlo, oni prostě v sobě neměli ten virus, ani mrtvý, prostě nebyli ani pozitivní.

Vyžádáte si v té komisi anonymizované materiály pana primáře tuším Rezka - doufám, že to nepletu - z nemocnice u svaté Anny? Vyžádáte si materiály pana doc. MUDr. Töröka, CSc., který léčí pacienty v nejtěžší fázi covidu pomocí Košického protokolu? Vyžádáte si anonymizované lékařské zprávy a statistické údaje od paní primářky z Košic, která léčí také pomocí Košického protokolu? Bude toto součástí vaší vyšetřovací komise?

Bude součástí vaší vyšetřovací komise role vitaminu D v prevenci onemocnění COVID-19? Protože na toto téma existují v dnešní době už stovky výzkumných prací a ukazuje se, že lidé, kteří opravdu měli těžký průběh nebo zemřeli na COVID-19, měli extrémně nízkou hladinu vitaminu D. I proto jsme začali s Volným blokem a s Marianem díky činnosti našich sponzorů objíždět naše domovy seniorů a my tam suplujeme roli vlády, my jako Volný blok rozdáváme vitaminy a minerály našim seniorům v domovech důchodců.

Bude součástí té vaší zprávy zhodnocení péče o tu nejvíce ohroženou skupinu, to znamená, o naše seniory? Budete se tam zabývat příklady ze zahraničí, kde kupodivu hlavně v těch rozvojových zemích stát na své útraty posílal příslušníkům ohrožených skupin, tedy seniorům, vitaminové balíčky, kde byl vitamin C, vitamin D a další minerály, u kterých se předpokládá, že posilují imunitu?

Budete se tázat předsedy vlády na vaší vyšetřovací komisi, kam on určitě vždycky přijde, když si ho zavoláte: Hele, pane premiére, pojďte sem, my vás chceme dneska vyslechnout, zítra vyslechnout a popozítří vyslechnout, protože to potřebujeme stihnout nejpozději do září. On vám tam určitě přijde s radostí, abyste ho tam grilovali a aby vám tam proti sobě poskytoval nějaký materiál. Jak hodláte vůbec zajistit součinnost všech těch lidí, které chcete vyšetřovat, když na to máte opravdu tři měsíce a ti lidé tam prostě nemusí chodit? Ti tam prostě nemusí chodit! Anebo tam přijdou a řeknou, že odmítají vypovídat, a je konec a vy s nimi nic neuděláte.

Takže nevím, koho se zeptáte, proč Česká republika nechala své seniory napospas covidu a vůbec jim za celou dobu covidové krize neposiluje imunitu ani vitaminovou a minerálovou suplementací, ale ani tím, že by jim umožnila mít alespoň částečně dobrou náladu. Naopak je zatkne, doslova a do písmene zatkne v jejich domovech pro seniory a nechá je tam utrápit k smrti. Jak vláda, tak opozice. Jak vláda svými aktivními opatřeními, nezákonnými, tak opozice svou pasivitou, neaktivitou a neochotou bojovat za své voliče. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP