(21.10 hodin)
(pokračuje Pikal)

Pro ty, kteří dorazili až teď, opakuji, že hlasujeme o schválení senátní verze.

Zahajuji hlasování číslo 153. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Já vám děkuji.

Hlasování číslo 153, je přihlášeno 158 poslanců a poslankyň, pro 71, proti 17. Návrh nebyl přijat, budeme tedy pokračovat. Konstatuji, že návrh zákona ve znění schváleném Senátem jsme nepřijali.

 

Nyní tedy budeme hlasovat znovu, a to podle § 97 odstavce 5 jednacího řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí tohoto usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny všech poslanců.

Pan předseda s přednostním právem. Prosím.

 

Poslanec Marian Jurečka: Já se přiznám, že nerozumím u toho hlasování postoji poslanců vládní koalice, když nám všem poslankyním a poslancům napíší tři členové vlády, z toho vicepremiérka a vicepremiér a ministr zdravotnictví, apelují na nás, jak je senátní vratka výrazně lepší varianta než původní sněmovní tisk, a vy teď tady tu senátní vratku navzdory svým vládním představitelům potopíte. Tomu fakt nerozumím. Tak nedělejte z těch vašich členů vlády potom pitomce. Řekněte to dopředu, my pro to hlasovat nebudeme, nepište nám žádné dopisy, protože fakt potom paní vicepremiérka Schillerová, vicepremiér Hamáček a ministr Vojtěch trošku vypadají za pitomce teď.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Já bych si dovolil přece jenom trošku volat k pořádku a nyní tedy budeme hlasovat o původní sněmovní verzi.

 

Ještě přečtu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna schvaluje návrh zákona, kterým se mění zákon č. 326/99 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony, ve znění, ve kterém byl postoupen Senátu, podle sněmovního tisku 1091/5."

Zahajuji hlasování, hlasujeme tedy o schválení sněmovní verze. Kdo je pro? Kdo je proti? Já vám děkuji.

hlasování číslo 154 je přihlášeno 160 poslanců a poslankyň, pro 108, proti 42. Konstatuji, že návrh byl přijat. Zákon jsme tedy schválili v původní sněmovní verzi.

 

Pan předseda Bartošek.

 

Poslanec Jan Bartošek: Za mě jenom, kolegyně, kolegové, krátký závěr. Já jsem si myslel, že největším překvapením dnešního dne bude komunistická strana, ale mýlil jsem se. Největším překvapením pro mě dneska je hnutí ANO. Naprosto nepředvídatelné. Lžete stejně jako komunisti! (Zvýšeným hlasem.) Ministryně financí posílá dopis a doporučuje hlasování. Vlastní klub hlasuje proti ní. A jediné, co jste udělali, že jste udělali loupež za bílého dne! Schválili jste monopol VZP! Tohle jsou ty vaše kšefty! Tohle je ta vaše lumpárna! S tímhle jdete do voleb! Jste stejní jako komunisti, tak to je. (Potlesk v sále.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Pane poslanče, zavírám bod 9 a v souladu se všemi schválenými usneseními budeme pokračovat, pokud mě někdo nezastaví. (Ruch v sále. Hlasy z pléna.) Potřebuji nějak, aby mě někdo zastavil nějakým oficiálnějším způsobem, než že na mě zamává. Pan předseda Bartošek.

 

Poslanec Jan Bartošek: Mám dvě věci.

První. Ti z kolegů v rámci hnutí ANO, kteří pro to nehlasovali, jak jsem byl upozorněn, tak se jim omlouvám, abych byl spravedlivý.

A druhá věc. Na základě dohody předsedů poslaneckých klubů bylo domluveno, že dnes tímto bodem končí jednání. O to vás chci požádat, pane místopředsedo.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Ano, děkuji. To je nějaký návrh, se kterým můžu pracovat. Takže pokud nemá nikdo nic proti tomu, budeme respektovat dohodu předsedů poslaneckých klubů a také vzhledem k situaci v sále dnes jednání přerušíme a budeme pokračovat zítra, to znamená ve středu, kde jsou na začátku v bloku třetích čtení zařazeny body 340 a 339, tedy energetický zákon. (Ruch v sále, poslanci postupně opouštějí jednací sál.) Dále 342, což je zákon o dráhách, 347, pozemní komunikace, a 341, sociálně-právní ochrana dětí. Pak bychom pokračovali případně dalšími body z bloku třetích čtení.

Přeji příjemnou cestu domů a na shledanou zítra.

 

(Jednání skončilo ve 21.15 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP