(19.20 hodin)
(pokračuje Holomčík)

Takže bych chtěl velmi, velmi apelovat na to, abychom se tady netvářili, že je všechno v pořádku, že tato novela, která přichází pár týdnů nebo měsíců před volbami, posune ten stav. A já tady v tomto velmi, velmi souhlasím s tím, co tady říkal pan poslanec Birke, že současný stav je špatný. To rozhodně nepopírám a myslím si, že snad ani není ve Sněmovně někdo, kdo by minimálně neříkal, že je potřeba ten stav spravit, ale prostě tohleto není cesta, a vzhledem k řadě problémů - a nejsou to jenom ty problémy, protože já jsem se zaměřil v tom výčtu na specifickou část problémů životního prostředí, těch problémů je samozřejmě víc - prostě tohleto neřeší. Prosím, mějme to v patrnosti, když budeme hlasovat, a respektujme ten drtivě většinový postoj Senátu. Já si myslím, že takhle unikátní symbol a signál, že je něco špatně, jsme snad v tomto volebním období ještě nedostali. Já vám děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní vystoupí pan poslanec Mikuláš Ferjenčík a já vám stopnu 30... Pardon, tak s přednostním právem ještě pan místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Pane předsedající, já bych chtěl požádat o pauzu 20 minut na poradu našeho klubu.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Jasně, ale to by měl vznést předseda klubu nebo místopředseda klubu. Tak prosím, pane místopředsedo klubu Pirátů.

 

Poslanec Lukáš Černohorský: Děkuji za slovo. Já bych požádal pro poslanecký klub Pirátů o 20minutovou přestávku. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Dobře, takže na žádost Pirátů pauza 20 minut, takže se tady sejdeme v 19.42.

Přihlášený je v podstatě v tuto chvíli už jenom Mikuláš Ferjenčík, pan poslanec Navrkal, každý má 30 minut. Může být dvakrát 30 minut, takže to je asi tak současný stav.

Ještě přečtu dvě omluvy, byť už jsem vyhlásil pauzu, ta běží, ale snad to nebude vadit, ať to máme z krku. Pan ministr kultury Lubomír Zaorálek se z pracovních důvodů omlouvá dnes od 19 hodin do konce jednacího dne a pan poslanec Jiří Běhounek se omlouvá od 19 hodin do konce jednacího dne z pracovních důvodů. Takže 19.42.

 

(Jednání přerušeno v 19.23 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP