(15.00 hodin)

 

Poslanec Jakub Michálek: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, já jsem chtěl tedy poprosit pana předsedu Faltýnka, aby nám zdůvodnil, proč vetují zařazení vyšetřovací komise, protože moc dobře ví, že pokud se to nestihne projednat dnes a bude zřízena teprve ve čtvrtek, tak hrozí, že ta komise, že do ní nestihneme navolit lidi, nestihneme navolit jejího předsedu, nebude moci konat a dělat svoji práci. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Děkuji. (Gong.) A budeme teď hlasovat o jednotlivých návrzích. Jak jsem už avizoval, tady padlo několik návrhů na různé body, aby se jimi začínalo dnes. Já se tím nedokážu nějak logicky vypořádat, že bychom to označili za protinávrhy, a budeme tedy hlasovat postupně. Když bude některý úspěšnější, tak se zařadí na první místo. Nejprve je tady návrh pana předsedy Faltýnka body 7, 8, 9 zařadit na začátek.

 

Pardon... nejdřív grémium.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro návrh z grémia? Kdo je proti?

Hlasování číslo 113, přihlášeno je 190, pro 183, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Teď jsou tady návrhy na zařazení v rámci bloku zákonů vrácených či zamítnutých Senátem.

 

Asi bych zároveň hlasoval návrh stavební a stavební související, to nemá cenu hlasovat zvlášť. Je s tím...? Pan Faltýnek navrhl, aby to jako první dnes a druhý.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Poté, co jsme zařadili ten gremiální technický bod, takže... druhý a třetí, abych byl naprosto přesný. Kdo je proti?

Hlasování číslo 114, 191 přihlášených, 108 pro, 68 proti. Návrh byl přijat.

 

Pak je tu návrh, aby za tyto dva body, tedy čtvrtý celkově, byl zařazen bod číslo 9, 1091, zkráceně o pobytu cizinců.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování 115, přihlášeno 192, pro 119, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Pan předseda Chvojka navrhl, abychom tisk... nebo o státní sociální podpoře zařadili dnes jako první, respektive druhý za technický v rámci tohoto.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 116, přihlášeno je 192, pro 103, proti 2. Návrh byl přijat. Takže je to v tuto chvíli druhý bod.

 

Teď budeme hlasovat o tisku 1091, o pobytu cizinců. Ten už do zařazen, ale protože to nešlo jinak, tak teď budeme znovu hlasovat, aby zařazen jako - v tuto chvíli by byl - třetí bod. Jestli je to... (Hlas z pléna.) Už prošel návrh pana Faltýnka, tady už to tedy prohlašuji za nehlasovatelné v tuto chvíli.

Pan předseda Stanjura.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Pane předsedo, váš výklad je absurdní, to bychom nemohli nikdy navrhnout jako první bod, protože bychom už první bod nějaký měli jasně. (Předsedající: Jasně...) Pokud projde, tak ty ostatní se prostě posunují dál, ne že to je nehlasovatelné. Takže...

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já jsem to tak původně říkal, jo? (Poslanec Stanjura: Právě proto to hlasujeme.) Já jsem to tak původně říkal. Zase teď, když se na to dívám, budeme hlasovat dvakrát stejný bod, nedá se nic dělat, no, takže jinak to nešlo.

 

Takže teď o pobytu cizinců další hlasování, že by to byl dneska druhý bod v rámci vratek.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 117, přihlášeno je 192, pro 77, proti 1. Tento návrh nebyl přijat.

 

A pak je tady ještě další návrh, a to pana předsedy Michálka a přidal se pan poslanec Výborný, abychom bod 6 o pedagogických pracovnících zařadili jako první v rámci vratek, tedy jako druhý bod.

Zahájil jsem hlasování, kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 118, přihlášeno je nás 192, pro 68, proti 1. Návrh nebyl přijat.

 

Další návrh pana Michálka byl vetován.

 

Pan předseda mandátového a imunitního výboru požádal, abychom bod 543, žádost o vyslovení souhlasu s vydáním pana poslance Volného k trestnímu stíhání, zařadili zítra, ve středu, jako první bod odpoledne. Máme tam tedy jeden zařazený, ale tento, kdyby prošel, má přednost.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 119, přihlášeno 191, pro 38, proti 21. Návrh nebyl přijat.

 

Paní poslankyně Richterová žádala při svém prvním vystoupení o přednostní zařazení tisku 944 týkajícího se transformace kojeneckých ústavů, pak vystoupila podruhé a požádala, aby byl v pátek bod zařazen za tisk o dětských skupinách, čtvrtý bod. A ty ostatní už nebudeme tedy hlasovat.

Takže zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování 120, přihlášeno 192, pro 52, proti nikdo. Návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Kolovratník navrhl nejprve nový bod, orgány nezávislé kontroly, ten byl vetován, a zbývá tedy jeho návrh, jestli je možné jedním hlasováním zařadit zítra, ve středu 14. 7. od 18 hodin blok volebních bodů. Je to dozorčí rada Vinařský fond, Rada pro rozhlasové televizní vysílání, Rada České televize.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 121, přihlášeno 192, pro 109, proti 33. Návrh byl přijat.

 

Paní poslankyně Golasowská navrhla zařadit 16. 7. v pátek jako třetí bod tisk týkající se poskytování služby péče o dítě v dětských skupinách. Takže jako třetí bod dětské skupiny v pátek.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 122, přihlášeno 192, pro 99, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Výborný navrhuje zařadit bod 292, tisk 1097, o státních svátcích, v režimu § 90, týkající se vyhlazených osad, a zařadit ho zítra pevně, za prvé, na 14.30 hodin je první hlasování.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 123, přihlášeno 192, pro 73, proti nikdo. Návrh nebyl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP