(13.00 hodin)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní vystoupí na svém druhém vystoupení poslanec Lubomír Volný v podrobné rozpravě. Prosím, máte slovo, vašich 15 minut.

 

Poslanec Lubomír Volný: Děkuji. Já už nevím, kde jsem skončil, takže bych začal úplně od začátku, ale nemůžu, takže jenom dočtu teď ty návrhy, které - opakuji - občanům České republiky, i kdyby prošlo zrušení pandemické pohotovosti, tak tento zákon...

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Já jsem chtěl opět poprosit techniky Sněmovny, protože já jsem měl čas 15 minut zapnutý, teď se mi tady vynuloval a teď to naskakuje. Tady nám to dneska zlobí. Paní poslankyně, správně jste mi připomněla. (K poslankyni Černochové.) Nicméně já jsem ho tady zapnutý měl a ubíhal mi, ale vůbec nevím, co se to dneska děje s tím displejem. Takže, prosím, pane poslanče, běží vám čas.

 

Poslanec Lubomír Volný: Děkuji paní kolegyni, že mě tak krásně udala, že mně neběží čas. To je opravdu skvělé v té Sněmovně, že to tady funguje, že se tady žaluje opravdu jako někde ve druhé nebo ve třetí třídě. Úžasné. (Hlasy z pravé strany sálu.) Dokonce se tady ozývá "debile". Výborně, to je úroveň, to je ta vaše liberálně demokratická úroveň. Ano, vy jste na úrovni, ale jenom dokud se někdo dívá, potom jste prostě ódeesáci.

Nicméně znovu musím zopakovat všem, kteří se dívají na tento přímý přenos, ať šíří tu informaci mezi všechny ostatní. V okamžiku, kdy neprojdou tyto pozměňovací návrhy, nebude zaručeno, že lidé, kteří nejsou naočkovaní, budou moci volit ve svých volebních okrscích, a není zaručeno, že lidé, kteří nejsou naočkovaní, budou moci do volebních komisí. Pokud to tato Sněmovna odmítne, tak je morální povinností SPD a KSČM toto jednání skutečně zablokovat. Proč? Protože, jak řekl pan Chvojka z vládní ČSSD, bude stačit špatná statistika v jednom jediném okrese, tento zákon bude opět aktivován, a jak už jsem říkal, zločinní hejtmani si vyberou tři lidi do komisí, zločinní hejtmani budou hlídat volební urny a vaše právo na volby prakticky přestane existovat, protože je vytvořená obrovská díra, je tady obrovská díra v síti, kudy mohou být ukradeny miliony hlasů. Ta možnost tady je, a pokud tady někdo z vás odmítá tu díru zacelit, tak aby tady ta možnost nebyla, tak za mě osobně jste členem organizované skupiny zločinců, kteří se chystají provést volební podvod v České republice. A pokud mu SPD a KSČM nezabrání schválením těchto pozměňovacích návrhů, tak se to dozví všichni jejich voliči, za to jim ručím, protože my tady zakazujeme vyžadovat jakýkoliv jiný dokument o zdravotním stavu pro voliče než je to čestné prohlášení o bezinfekčnosti. Žádné testy, žádné certifikáty - čestné prohlášení. Zároveň zakazujeme vyžadování jakýchkoliv jiných dokumentů než čestného prohlášení o bezinfekčnosti od jakéhokoliv člena volební komise. A pokud vy toto neschválíte a SPD a KSČM nechají projít tento zákon, tak jsou spolupachatelé. Potom píšeme, že není povinností nikoho z žádné komise vyžadovat po komkoliv toto prohlášení, prostě není.

Teď přečtu oficiální odůvodnění: "Díky nezákonným opatřením vlády ČR, která protiústavně v rozporu s právním řádem ČR a také dobrými mravy zavinila ekonomický úpadek tisíců malých a středních podnikatelů ve prospěch nadnárodních korporací a přímo či nepřímo způsobila zbytečnou smrt tisíců občanů v naší vlasti, vzhledem k výše uvedenému roste v nemalé části občanů České republiky podezření, že byly orgány veřejné moci ovládnuty organizovanými zločinnými skupinami. Členové těchto zločinných skupin mohou mít enormní zájem na tom, aby jejich činnost nebyla nikdy vyšetřena ani potrestána. K tomu potřebují možnost ovlivňovat politickou situaci nejen v ČR a ovlivňovat reálné výsledky voleb. Vzniká tak obava ze zneužití takzvaného pandemického zákona v návaznosti na úpravy volebních předpisů, které by posléze umožnily členům organizovaného zločinu ve vládních strukturách ČR vydat za využití falešně vyhlášeného epidemického stavu nebo pandemické nouze další nezákonné rozhodnutí omezující volební účast zdravých voličů jejich označením za infekční a přinucením milionu voličů volit jinak než v klasickém volebním okrsku, jak tomu až dosud zvykem. Vzhledem k provázanosti organizovaného zločinu se stranickou strukturou na všech úrovních veřejné moci včetně krajů, obcí a měst, kterou tady přece nikdo z těch antikorupčních stran nepopírá, vyvstává posléze enormní riziko úspěšných pokusů o trestné maření přípravy a průběhu voleb a ovlivnění voleb. Možnostem úspěšných pokusů o maření přípravy a průběhu voleb v České republice mohou účinně zabránit možnosti občanské kontroly přípravy průběhu voleb -" netuším, komu a proč by to mělo vadit - "které jsou předmětem těchto pozměňovacích návrhů poslanců Volného bloku. Využitím moderních monitorovacích prostředků metod 21. století v kombinaci s tradičními formami volebního dohledu a díky zapojení policie se posléze stanou případné volební podvody jen velmi těžce realizovatelnými."

Věc se má tak, že naše pozměňovací návrhy nikoho na ničem neomezují, naopak přidávají právo a sílu občanské společnosti, přidávají právo a sílu vám všem tady ve Sněmovně pohlídat si výsledek voleb a dávají občanům možnost, aby nabyli opět důvěru ve volební systém v České republice a v tuto Poslaneckou sněmovnu. Zamítnutí těchto pozměňovacích návrhů bude znamenat jedinou věc: odmítnete dát lidem více moci, odmítnete veřejně veřejnou kontrolu a vyšlete jasný signál, že se chystá volební podvod v České republice. A miliony lidí v této zemi ve finále už nikdy neuvěří výsledkům voleb, protože nikdo nebude vědět, jestli ty volby proběhly férově, anebo ne.

Naše návrhy nejsou vůbec kontroverzní, neobsahují vůbec nic, co by odporovalo dobrým mravům, neobsahují vůbec nic, co by odporovalo zvyklostem, pouze umožňují to, aby se volilo jako vždycky. Pouze umožňují to, co se děje na našich ulicích dnes. Umožňují pouze to, aby si člověk napsal čestné prohlášení a šel volit. Umožňují to, abych si podepsal čestné prohlášení, stal se členem komise, a zabraňují hejtmanům, kteří, to už přece všichni víte, porušili zákon, stejně jako tato vláda, aby ten zákon porušili znovu a aby manipulovali s výsledkem voleb. Není tam nic kontroverzního, není tam nic špatného, není tam nic nemorálního. Nemá to nic společného s genderovou vyrovnaností, neútočí to na práva žádné menšiny, naopak to využívá moderní technologie, posiluje to občanskou společnost a obecně to bude posilovat důvěru lidí v náš politický systém. Opravdu netuším, pokud se nechystáte tyto volby zmanipulovat a ukrást, proč by tyto návrhy neměly projít. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP