(13.10 hodin)
(pokračuje Volný)

Nicméně přesně vím, co budu dělat v okamžiku, kdy tyto návrhy zamítnete. SPD a KSČM umožní jejich schválení. Jsem rád, že napjatě posloucháte, protože v tom případě za sebe osobně aktivuji hlavu druhou, čl. 23 Listiny základních práv a svobod: "Občané mají právo postavit se na odpor každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny."

My už v této situaci jsme prakticky dnes po sedmnácti nezákonných návrzích vlády a já vám tady přísahám, že pokud tyto pozměňovací návrhy neprojdou, pokud SPD a KSČM umožní schválení tohoto zákona, a ta situace se bude vyvíjet tak, jak jsem ji popsal, tedy umělým vyvoláním pandemie a ve finále nezákonným omezením práv neočkovaných, tak se všemi, kteří budou chtít aktivovat článek 23 a aktivně fyzicky se postavit proti covidové mafii a fyzicky se aktivně postavit proti narušování ústavního pořádku České republiky, tak s radostí s nimi půjdu jako první do fyzického boje a jako poslední, pokud tam nezůstanu, z toho boje odejdu. Protože my vám nedovolíme bez boje unést tuto republiku a všechny nás dostat do covidového pekla. Tak přísahám a dopomáhej mi Bůh.

A většina z vás už ví, že když jsem vám něco v téhle Sněmovně slíbil, tak jsem to dodržel. Uvažujte správně a posilte práva občanů a jejich důvěru v tento systém, protože jestli to uděláte přesně naopak, tak my vám jednoho dne přijdeme domu vysvětlit - přesně podle toho článku 23 - že to byla chyba. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Nyní s přednostním právem poslanec Jakub Michálek.

Pardon, já jenom tady mám tři omluvy. Pan poslanec Pavel Šindelář se omlouvá z dnešního odpoledního jednání a po celý zítřejší jednací den z pracovních důvodů, dále poslanec Miroslav Grebeníček se omlouvá od 14.00 dnes a v pátek od 9.00 do konce jednací doby ze zdravotních důvodů a poslanec Jiří Mihola se omlouvá dnes 17. 6. celý den z pracovních důvodů.

Předseda klubu Pirátů Jakub Michálek. Prosím. (Předseda klubu Pirátů signalizuje.) Už není potřeba.

Takže já se tedy podívám, zdali někdo se hlásí do podrobné rozpravy. Nikoho nevidím, podrobnou rozpravu tedy končím.

Táži se, zdali je zájem i o závěrečná slova? Ministr? Zpravodaj? Není, končím tedy druhé čtení tohoto návrhu, a vyhlašuji tedy pauzu a interpelace budou pokračovat ve 14.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 13.12 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP