(12.40 hodin)
(pokračuje Volný)

A ještě horší je situace ve školách. Tady to vládní nařízení - včetně poslanců, kteří neustále nemají správně nasazenou masku a ani respirátor a asi si to ani nenasadí správně, tu masku ani respirátor, protože pokrytecky pochopitelně budou kritizovat každého, kdo svobodně projevuje svoji vůli, ale sami budou porušovat vlastní nařízení - tak v ještě horší situaci je vláda a ti, kteří tomu nezabránili, to znamená takzvaná opozice. Co jste vyvolali ve školství? Ve školství byly nelegálně zavřené školy. Vy jste dětem vzali ústavní právo na vzdělání a vy jako vládní poslanci ani vláda za to nebudete zodpovědní. Budou za to zodpovědní možná ředitelé škol. Potom jste přinutili učitele, aby dohlíželi na testování dětí nebezpečnými testy. Nebezpečnými testy, o kterých nevíte, kdo je vyrobil, z čeho je vyrobil, kdy je dovezl, jak je vyrobil. Nevíte o nich vůbec nic. Nikdo z vlády, žádný ministerský úředník, se nebyl podívat do té továrny, kde se vyrábějí, nezkontroloval technologický postup, nevydal žádný certifikát. Vy jste dovezli něco, co mohlo být opravdu vyrobeno někde v Bangladéši pomocí dezinfekce karcinogenními látkami a přinutili jste 2 800 000 žáků, aby toto používali.

A všechna tato zvěrstva se tady udála na základě pandemického zákona, který jste schválili. Ten covid, to je hrozné, že, pane kolego? (Reaguje na poslance Jana Volného, který kašle.) Takže tak to je. A teď ta kombinace pandemického zákona - moment ještě - tato vláda a Sněmovna by bez tlaku Volného bloku schválila covidpasy. Vy byste je prostě schválili! Jediný důvod, proč ty covidpasy nejsou schváleny, je ten, že v rámci našeho politického boje mezi Volným blokem a SPD jsme přinutili SPD, aby veřejně řeklo, že bude blokovat Sněmovnu, což neučinilo nikdy předtím. Neučinilo to ani u nouzových stavů, ani u pandemického zákona.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Pane poslanče, já vám jenom ocituji § 94: "Během podrobné rozpravy se předkládají k návrhu zákona pozměňovací, případně jiné návrhy." Ty pozměňovací a jiné návrhy přednesené v podrobné rozpravě musí být i odůvodněny. Proto byť víte, že jsem vás nikdy nepřerušoval a dával jsem vám tady maximální možnou volnost, přestože mi to jiní kolegové říkali nebo měli námitky, tak opravdu v podrobné rozpravě byste měl zdůvodnit váš pozměňovací návrh. Děkuji.

 

Poslanec Lubomír Volný: No, já se ho snažím, pane předsedající, zdůvodnit tím, že v této zemi je nestandardní situace, vládne nám tady vláda, která flagrantně a systematicky porušuje Ústavu a zákony této země a tento zákon tak, jak je navržen, umožňuje volební podvody. Protože pokud nebudou přijaty naše pozměňovací návrhy, tak se může stát, že vláda vyhlásí nelegální opatření ve smyslu, že pouze očkovaní mohou být ve volebních komisích a pouze očkovaní mohou volit v běžných volebních okrscích. Vyvolá k tomu mediální hysterii. Už se to zřejmě plánuje, protože se plánuje otestování PCR testy 2 800 000 dětí v této zemi a všichni víme, že pomocí PCR testů si můžete vyrobit výsledek, jaký chcete - můžete tu epidemii zastavit a můžete tu epidemii vymyslet.

Potom bude také stačit, aby se obecní lékaři zavřeli opět do svých ordinací, neordinovali a jenom vyhlašovali jakoukoliv virózu, nachlazení nebo cokoliv za covid a už tady máme opět mediální hysterii, a pokud bude třeba polovina národa provakcinovaná, a ta druhá nikoliv, tak si dovedu úplně v klidu představit, že ti provakcinovaní budou nenávidět ty nenavakcinované a budou rádi, že nemůžou do běžných volebních místností, protože ta nenávist už roste. Je to vidět na sociálních sítích a je to vidět i v jednotlivých situacích.

No a protože tady ve Sněmovně nikdy nebyla žádná politická síla - ani SPD, ani KSČM - která by v minulosti bojovala proti vládním nařízením tak, že by zablokovala Sněmovnu, a nikdy to neudělala tak, jako to udělali třeba tady poslanci takzvaného demokratického bloku, když nechtěli, aby prošla volba Rady České televize, a to si najednou vzpomněli všichni na to, že si můžou vzít až 12 hodin přestávek a můžou si obstruovat, jak chtějí. Tak navrhujeme tyto pozměňovací návrhy.

Prostě na podmínky členství ve sčítací komisi pro zástupce politických stran, politických hnutí a koalic, a tak dále, se použijí nikoliv "obdobně" - to je škrtnuto, ale použijí se ustanovení volebního zákona upravující podmínky členství v okrskové volební komisi. Takže nikoliv "obdobně", protože tady toto přesně určuje ten hejtman. On určí tři lidi podle toho návrhu zákona, který tam je. Takže tomu hejtmanovi - a každý hejtman tady je spoluzodpovědný minimálně za jedno protizákonné opatření vlády, každý jeden hejtman z ODS, TOP 09, z ostatních stran je spojen minimálně s jedním porušením zákona. Takže já nevěřím tomu, že tito hejtmani se nebudou chtít vyvázat ze své společenské i politické zodpovědnosti, když budou mít takovou obrovskou moc určit složení těchto komisí, a budou jenom a pouze oni dohlížet na to, co je v těch urnách.

Totéž ustanovení, hlava 1 § 7 se mění tak, že zapisovatel komise pro hlasování nemá právo vykázat zástupce politických stran a tak dále, politických hnutí... od výkonu volebního práva voliče ani mu omezovat vizuální kontrolu volební schránky nebo zvláštní přenosné schránky. Protože zapisovatel komise je jinak oprávněn vykázat kohokoliv z místa volby. A protože je to člověk dosazený zločinným hejtmanem - protože jiný než zločinný hejtman v současné době v České republice není - tak je třeba, aby lidé nominovaní Volným blokem nemohli být legálně vykázáni tímto zapisovatelem a aby měli neustále pod vizuální kontrolou tyto schránky. A měli byste si to přát vy všichni, prostě tak, aby nemohlo docházet k podvodům. Přece nikdo nechcete podvody.

Hlava 6 § 22 se upravuje takto: vkládá se odstavec 4, který zní. "Protože žijeme ve 21. století ­-" a myslím, že by se to strašně moc mělo líbit třeba Pirátům - že "krajský úřad zajistí nepřetržité veřejně dostupné on-line monitorování volebních schránek poté, kdy obdrží všechny volební schránky určené pro zvláštní způsob hlasování ve volebním kraji do úschovy, a umožní zástupcům politických stran, hnutí, koalic, a tak dále a tak dále... fyzickou přítomnost v místě úschovy volebních schránek pod dohledem policie." Nevím, kdo by tady proti tomu mohl cokoliv namítat, že policista bude aktivně hlídat volební urnu a bude hlídat ty zmocněnce politických stran a umožní monitorování vlastním zařízením umožňujícím online přenos.

Perfektní, moderní, dokonalé. Věřím tomu, že Piráti to podpoří včetně odst. 5, který se vkládá a který zní: "Místnost, ve které budou z rozhodnutí krajského úřadu uschovány všechny volební schránky určené pro zvláštní způsob hlasování, musí umožňovat internetové připojení prostřednictvím datových služeb mobilních operátorů." To je pojistka na to, aby ten hejtman, který už minimálně jednou v minulosti byl ochoten porušit zákon, neměl prostor k tomu, aby to umístil třeba někam do sklepa nebo do jaderného krytu, kde by ta občanská kontrola nemohla probíhat. Taky absolutně netuším, komu by tohle mělo vadit a proč by to mělo být špatně, když to v tom zákonu bude.

Pak se tam opět škrtá slovo "obdobně", to už jsme si vysvětlili. Prostě není důvod k tomu, aby tam bylo slovíčko "obdobně". Má to jet prostě toho volebního zákona. Když tam někdo chce to slovíčko "obdobně", tak si prostě připravuje oslí můstek k tomu, aby ten zákon mohl obcházet, protože řekne: Ano, nebylo to přesně podle volebního zákona, ale bylo to obdobně.

No a potom: přece nikdo tady, ani vy vakcinovaní - říkali jste to tisíckrát všichni - nechcete žít v rozdělené společnosti, kde lidé budou mít různá práva podle - ne podle svého zdravotního stavu, ne podle toho, jestli ten člověk je zdravý nebo nemocný - ale podle toho, jestli se podrobil nějakému zdravotnickému úkonu. To si představte, že další na řadě bude třeba slepé střevo. Kdo nemá slepé střevo, nemůže na bazén... nebo, kdo ho nemá operované, nemůže na bazén.

Další bude vakcinace, protože někde prostě proběhne epidemie žloutenky, tak se budeme všichni povinně vakcinovat na žloutenku, aby nadnárodní společnosti, které teď vydělaly desítky procent navíc, stovky miliard, tak aby měly ještě vyšší zisky. To přece nechcete, ani jeden z vás to nechce. Opakovaně jste říkali, že to nechcete, já vám to věřím. Přesvědčte o tom své voliče a prosím vás, hlasujte pro úpravu hlavy 10 § 28, kde se vkládá odstavec 16: "Zakazuje se vyžadování vakcinace proti COVID-19 pro účast voličů v jejich příslušných volebních okrscích v parlamentních volbách a referendech v roce 2021 anebo v jiných zvolených okrscích v případě, že jsou držiteli voličského průkazu v parlamentních volbách v roce 2021." ***




Přihlásit/registrovat se do ISP