(Jednání pokračovalo v 9.47 hodin.)

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, budeme pokračovat. Pro vaši informaci, nacházíme se po ukončené rozpravě a budeme hlasovat o potvrzení stavu legislativní nouze. (Gong.) Zavolám kolegy z předsálí. (Chvilku čeká.) S přednostním právem pan předseda Faltýnek.

 

Poslanec Jaroslav Faltýnek: Děkuji za slovo, pane předsedo. Dostala se ke mně informace, že dnes je sněmovní tisk 1231 v podstatě neprojednatelný, nemáme shodu na legislativním stavu nouze i na projednání tohoto bodu, takže já bych si dovolil stáhnout ten svůj návrh a pouze bych poprosil o podporu notářského řádu, dneska napevno ve 13.10. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Děkuji. Ve výsledku tedy nebudeme hlasovat usnesení, ale budeme hlasovat pouze část programu, kterou hlasovat můžeme. S přednostním právem pan místopředseda Okamura.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Vážené dámy a pánové, jsem rád, že na základě aktivity SPD se nám podařilo zablokovat dnešní projednávání zákona o ochraně veřejného zdraví. My jsme předem avizovali v úterý, že to tady budeme blokovat, i kdybyste to dali na program schůze. My jsme tady měli připraveno samozřejmě - a přiznávám to, my jsme měli tady připraveno - dá se říci stovky stran textů společně, abychom vám vysvětlili problematiku očkování, testování, omezování svobody.

Jsem rád, že se nám jako SPD podařilo, že vládní hnutí ANO a vláda stáhly dneska na základě našeho tlaku tento návrh zákona z projednávání. A já vám krátce řeknu důvody. Hnutí SPD odmítá diskriminaci lidí, kteří se nechtějí nechat očkovat a testovat. Jasně říkáme po celou dobu konzistentně, že očkování a testování má být dobrovolné, abychom nevzbuzovali plošnou řekl bych covid paniku. A všichni jsme věděli, že vláda, hnutí ANO a ČSSD spolu s ostatními stranami chce opakovaně zařadit na pořad stávající schůze Sněmovny novelu zákona o ochraně veřejného zdraví.

V tomto návrhu se v případě schválení zásadně omezují svobody a práva občanů a skrytě se v České republice zavádí mimo jiné takzvaný covidpas. Mám informaci, že vládní koalice se bude snažit - ale i ostatní strany, které jsou z opozice některé - tak se budou snažit zařadit opět tento návrh zákona na příští týden. Takže samozřejmě my opět uděláme všechno pro to, aby tento návrh neprošel, a tak, jak se nám to podařilo shodit ho ze stolu minulý týden a jak se nám to podařilo shodit i dneska. Jak říkám, hnutí SPD dlouhodobě odmítá povinné testování a očkování, uděláme opět maximum pro to a budeme dělat maximum pro to, aby se všechno v naší zemi vrátilo do stavu, jaký tady byl před touto pandemií.

Vy všichni se snažíte vytvořit dojem, že normální život a normální stav je to, co tady zavádí vláda a takzvaná pseudoopozice v současné době, tedy kontrola omezování, ale to není normální život. Z pohledu hnutí SPD normální život, do kterého bychom se měli vracet, je stav do loňského jara - aby lidé mohli svobodně jít ven, svobodně se navštěvovat, svobodně cestovat, svobodně jít do práce, svobodně jít do restaurace a aby je nikdo neomezoval, zvláště když víme, že ten covid drtivou většinu občanů - a je to jasně už dáno, už to jasně víme - drtivou většinu občanů neohrožuje na životě. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP