(9.20 hodin)
(pokračuje Filip)

Nyní budeme hlasovat o návrhu pana poslance Luzara a ten navrhuje zařazení bodu projednání situace v podniku Liberty. Jde o bod 524 a je to jako první bod po třetích čteních dneska. Musí to být tedy druhý bod, protože první bod je případně zařazen, pokud bude skončeno to třetí čtení před 14. hodinou, anebo 10 minut po skončení písemných interpelací.

 

Takže nejdřív budeme hlasovat, že to bude druhý bod po třetích čteních.

Zahájil jsem hlasování číslo 301. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 301, z přítomných 102 pro 54, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Čili bude to druhý bod po třetích čteních. V tom případě ta alternativa, aby to bylo 10 minut po písemných interpelacích, zbývá na zítra, protože je odhlasováno a musí být načtena znovu.

 

Další byl návrh pana kolegy Michálka, aby jako první bod třetích čtení dneska byl střet zájmů. To znamená po projednání nebo před projednáním stavebního zákona aby byl střet zájmů.

Rozhodneme v hlasování číslo 302, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 302, ze 102 přítomných pro 37, proti 5. Návrh nebyl přijat.

 

Budeme tedy hlasovat, protože paní kolegyně Valachová pouze podpořila návrh paní ministryně Dostálové, o návrhu, aby Liberty byla projednána dnes napevno ve 12.30. To je hlasovatelný návrh. Pardon, ještě odhlasujeme alternativy, protože to je kombinované hlasování.

Další návrh kolegy Michálka, když neprošel ten, aby to byl první bod třetích čtení, je, aby to bylo dnes v 17 hodin. To ale vyžaduje za prvé hlasování o tom, že to bude v jiné hodině, než předpokládá jednací řád, to bude první hlasování, a potom bychom o tom mohli hlasovat, že to je napevno v 17 hodin. Museli bychom v tom případě přerušovat 101. schůzi.

 

Čili první hlasování, že bychom třetí čtení střetu zájmů hlasovali mimo středu, pátek 9 až 14, to je první hlasování, ano?

Zahájil jsem hlasování číslo 303 a ptám se, kdo je pro vyčlenění jiných časů? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 303, z přítomných 102 pro 30, proti 1. Návrh nebyl přijat.

 

Tedy o tom pevném zařazení na 17. hodinu nemůžeme hlasovat, ale můžeme hlasovat o dalším návrhu, a to je ten pátek, kde jsou dvě alternativy, a to je, aby to byl druhý bod, anebo aby to bylo pevně zařazeno na 11.45. Ano, pane předsedo Michálku, souhlasíte? Zahájil jsem hlasování o tom, aby to bylo v pátek 7. 5. jako druhý bod.

Hlasování číslo 304. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 304, ze 102 přítomných pro 44, proti 1. Návrh nebyl přijat.

 

Máme před sebou poslední návrh, aby to byl pátek v 11.45, tedy pevné zařazení na hodinu.

Zahájil jsem hlasování číslo 305 a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 305, z přítomných 102 pro 42, proti 2. Návrh nebyl přijat.

 

Tak a teď budeme hlasovat o návrhu, který se týká Liberty, a to je jiný bod, než navrhoval kolega Luzar, tak jak to vlastně navrhovala paní kolegyně Golasowská, protože ten bod by byl Informace premiéra a ministra průmyslu a obchodu, v podstatě po dnešním jednání, aby byl dnes ve 12.30. Ano?

Zahájil jsem hlasování číslo 306. Ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 306, z přítomných 102 pro 47, proti nikdo. Návrh nebyl přijat.

 

Alternativu k tomu projednání paní poslankyně Golasowské předložil pan poslanec Mikuláš Ferjenčík, aby to byl pátý bod ve čtvrtek. Ano? Ne. (Hlas ze sálu.) Ano, to byla alternativa ke kolegovi Luzarovi, takže to ještě budeme hlasovat, protože to nebylo hlasováno. Takže aby návrh o situaci v Liberty, ale podle návrhu pana poslance Luzara, jsme zařadili pevně ve čtvrtek jako pátý bod.

Zahájil jsem hlasování číslo 307 a ptám se, kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 307, z přítomných 103 pro 60, proti nikdo. Návrh byl přijat. Takže je to pevně zařazeno, situace v Liberty, na čtvrtek jako pátý bod po skončení písemných interpelací.

 

Tím jsme vyčerpali všechny návrhy na změnu pořadu schůze, a můžeme se tedy zabývat zařazenými body na této schůzi. Ještě před tím, než zahájíme bod číslo 337, konstatuji došlou omluvu na dnešní den od předsedy vlády Andreje Babiše z pracovních důvodů na celý den.

Prvním bodem třetích čtení dnešního jednání je

 

337.
Vládní návrh stavebního zákona
/sněmovní tisk 1008/ - třetí čtení

Děkuji paní ministryni pro místní rozvoj Kláře Dostálové, že zaujala místo u stolku zpravodajů. Požádám o totéž pana zpravodaje garančního výboru, a to je pan poslanec Martin Kolovratník. Návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 1008/10, který vám byl doručen 13. dubna 2021. Usnesení garančního výboru vám bylo doručeno jako sněmovní tisk 1008/11. Ptám se paní ministryně za navrhovatele, vládu České republiky, zda má zájem vystoupit před otevřením rozpravy. Je tomu tak, a než vám dám slovo, znovu požádám Sněmovnu o klid. (V sále je stále hluk.) Prosím, posaďte se na svá místa. Pokud chcete diskutovat něco jiného, než je stavební zákon, tak prosím v předsálí. Ještě chviličku, paní ministryně. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP