(13.00 hodin)
(pokračuje Pikal)

A pak samozřejmě tedy nesouhlasím se zpravodajem, není v tom nic osobního, prostě mám za to, že můj návrh nemění význam toho návrhu, takže ty legislativně technické změny odpovídají dikci zákona, odpovídají tomu, že se nemění význam, jenom se upřesňuje, tak aby byl srozumitelný, protože skutečně někteří mě dokázali překvapit tím, že ... (gong k hlasování, řečník není slyšet), což chápu, pokud to prostě musí být úplně dokonalé, tak je potřeba to udělat úplně dokonale. Je to daň za to, že to projednáváme takto ve zrychleném způsobu. Takže to dávám jako námitku, ať o tom rozhodne Sněmovna, jestli to jsou, nebo nejsou legislativně technické změny. Samozřejmě budu plně respektovat rozhodnutí Sněmovny. Myslím si, že ať už je přijmeme, nebo je odmítneme, jako že to nejsou legislativně technické změny, tak že se nezasáhne do významu návrhu H3, takže pro něj samozřejmě budeme hlasovat. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Jestli jsem to správně pochopil, tak zazněl protinávrh proti návrhu procedury, tak jak ho přednesl pan zpravodaj. Žádný další protinávrh nebyl vznesen. Budeme o něm hlasovat. Ještě má slovo pan zpravodaj.

 

Poslanec Marek Benda: Zazněly dva návrhy prosím. První je protinávrh proti proceduře, a to aby bod H3 byl hlasován před bodem B1, to znamená, bod 4 byl předřazen před bod B1, a druhá byla námitka pana místopředsedy proti mému prohlášení jeho legislativně technických za nelegislativně technické. Myslím, že se musíme vypořádat s oběma těmito návrhy, asi nejprve s tím návrhem, který směřuje k přesunutí bodu 4 před bod 2, a pak s návrhem na námitku proti nehlasovatelnosti legislativně technických.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Dobře. Budeme tedy nejprve hlasovat o tom protinávrhu, návrhu na předřazení, tak jak zazněl od pana místopředsedy Vojtěcha Pikala.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 3, přihlášeno 106 poslanců, pro 18, proti 45, návrh nebyl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o námitce, kterou vznesl pan místopředseda Vojtěch Pikal ve věci legislativně technických.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 4, přihlášeno 103 poslanců, pro 15, proti 49, tento návrh také nebyl přijat.

 

A nyní budeme hlasovat o návrhu procedury, tak jak byl přednesen panem zpravodajem.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 5, přihlášeno 102 poslanců, pro 99, proti nikdo, návrh byl přijat.

 

Budeme podle schválené procedury postupovat. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Marek Benda: Děkuji. Jako bod 1 jsme měli mít návrhy legislativně technických změn, ale ty žádné nejsou. Čili přistupujeme rovnou k bodu 2, což je pozměňovací návrh B1, to je pozměňovací návrh pana poslance Radka Vondráčka týkající se automatu ve druhém skrutiniu. Máte ho na straně 5 společného návrhu. Poprosím pana ministr? (Neutrální.)

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Zahajuji hlasování.

 

Poslanec Marek Benda: Ústavně-právní výbor doporučuje přijetí tohoto návrhu.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Hlasování prohlašuji za neplatné. Při té příležitosti jsem vás všechny odhlásil. Nikoli úmyslně, ale myslím, že se s tím vyrovnáme. Prosím, abyste se znovu přihlásili svými hlasovacími kartami.

 

A nyní zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 7, přihlášeno 100 poslanců, pro 93, proti nikdo, návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Marek Benda: Přijetím pozměňovacího návrhu B1 se stávají návrhy D, což je pozměňovací návrh paní poslankyně Jany Mračkové Vildumetzové na preferenční to, a H3, pozměňovací návrh pana poslance Vojtěcha Pikala, nehlasovatelné, protože již bylo rozhodnuto.

Přecházíme tedy k bodu 5, což je pozměňovací návrh pod písmenem C, což je pozměňovací návrh paní poslankyně Karly Šlechtové, na korespondenční hlasování. Ústavně-právní výbor stanovisko nepřijal.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan ministr? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 8, přihlášeno 100 poslanců, pro 38, proti 22, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Marek Benda: Další návrh, který je v tuto chvíli hlasovatelný, je návrh E1, což je pozměňovací návrh Dominika Feriho, Marka Bendy a Marka Výborného také na korespondenční hlasování s účinností již pro toto volební období. Stanovisko ústavně-právního výboru nebylo přijato.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan ministr? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 9, přihlášen 101 poslanec, pro 36, proti 23, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Marek Benda: Další návrh je pod bodem 7 a jedná se o pozměňovací návrh E2, opět pánů poslanců Dominika Feriho, Marka Bendy a Marka Výborného na korespondenční hlasování, tentokrát ve variantě s odloženou účinností od 1. 1. 2022, to znamená, že na tyto volby by se již nevztahoval. Stanovisko ústavně-právního výboru nebylo přijato.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan ministr? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 10, přihlášeno 100 poslanců, pro 37, proti 21, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Marek Benda: Další návrh je pod bodem 8. Jedná se o pozměňovací návrh pod písmenem F, což je pozměňovací návrh Marka Bendy, můj, který řeší financování politických stran a politických hnutí v případě koalic a zvýšeného kvora pro tyto koalice. Stanovisko ústavně-právního výboru nebylo přijato.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan ministr? (Nesouhlas. Pardon, F. Pardon, omlouvám se. Souhlas.)

Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 11, přihlášen 101 poslanec, pro 48, proti 11, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Marek Benda: Děkuji. Další návrh je návrh pod písmenem G, jedná se o pozměňovací návrh paní poslankyně Karly Maříkové, kterým se řeší otázka koalic, resp. jejich ustanovování ve volebním zákoně a v jednacím řádu. Stanovisko ústavně-právního výboru je nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Pan ministr? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 12, přihlášen 101 poslanec, pro 13, proti 47, návrh nebyl přijat.***




Přihlásit/registrovat se do ISP