(10.30 hodin)

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Stanovisko navrhovatele? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 279, přihlášeno 99, pro 29, proti 45. Návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Jiří Dolejš: Posledním dílčím hlasováním je návrh ze čtvrté skupiny kolegy Ferjenčíka, který míří na povinnost ČNB fungovat podle zákona o registraci smluv. Je to návrh C1 a i zde je návrh rozpočtového výboru nedoporučující.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Stanovisko navrhovatele? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 280, přihlášeno je 99, pro 13, proti 46. Návrh C1 nebyl přijat. Pane zpravodaji?

 

Poslanec Jiří Dolejš: Podle mých poznámek jsme prošli všechny pozměňovací návrhy, takže bychom teď měli být ve fázi hlasování o návrhu zákona jako o celku, čili zřejmě až po té pauze, kterou si tady žádal jeden klub.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Tak. K hlasování, nebo...? Pan poslanec Martínek.

 

Poslanec Tomáš Martínek: Já tady mám ještě poznámku, že pozměňovací návrh k přijatému pozměňovacímu návrhu rozpočtového výboru A1, tak tam byl další pozměňovací návrh, který byl k tomuto A1, který měl navýšit ještě ten věk z 36 na 40. Takže ten tady byl podle mě chybně označen jako nehlasovatelný, přitom byl hlasovatelný, tak jestli ještě se k tomu může zpravodaj případně vyjádřit, děkuji, nebo legislativa.

 

Poslanec Jiří Dolejš: Já k tomu mohu pouze říci, že u A1 jsme řekli, že pokud přijde A1, tak návrh B5, tj. Munzar-Skopeček, a dále pak D4 a D5, což jste vy, kolega Martínek, a na poslední řadě pak E1, což je kolega Hrnčíř, a týkalo se to všechno toho omezení či uvolnění toho nákupu pro mladé, tak že už jsou dále nehlasovatelné, protože to prošlo v dikci A1. Tak to bylo odsouhlaseno v proceduře, takže jediné, co v této chvíli se dá dělat, je vyřešit to námitkou.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Souhlasím s tím, že my jsme tu proceduru odsouhlasili tak, jak je usnesení rozpočtového výboru, kde je to uvedeno, že se o nich nedá hlasovat, pokud byl přijat ten B1, nebo jak to je. Tak. Pan poslanec Munzar ještě k tomu procesu?

 

Poslanec Vojtěch Munzar: Já tomu rozumím, a pokud jsem si dobře četl návrh kolegů, tak je tam, že číslo 36 se nahrazuje 40, což podle mě se může nahradit i v tom schváleném A1. To je za mě.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: A už jsme přijali 36. Chápu to správně? (Ano.) Tím pádem už další nemůžeme hlasovat. Mně to dává logiku. Omlouvám se.

V tuto chvíli v každém případě byla žádost o přestávku 30 minut před závěrečným hlasováním klubu TOP 09. Máme 10.32, budeme pokračovat v 11.03, teď tam naskočila trojka, takže v 11.03 pokračujeme závěrečným hlasováním.

 

(Jednání přerušeno v 10.33 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP