(14.20 hodin)

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Neříkám dnes. Nevím, jak to bude zítra ráno, jestli si tam někdo zase něco nezařadí. Takže neříkám dnes, říkám první bod programu této schůze Poslanecké sněmovny.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: No, tato schůze běží už třetí týden.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Ano, to vím.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Takže první bod, který se bude projednávat na této schůzi.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Ano, první bod na program této schůze, teď ode dneška. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Dobře. Ten druhý název se trochu liší, jsou to předražené nákupy. Jenom upozorňuji, že kontrolní závěr NKÚ už jsme zařadili na základě grémia, nicméně pan místopředseda Okamura navrhuje trošku jiný obsah toho bodu, tak je to hlasovatelné.

Další přednostní právo, pan předseda Faltýnek.

 

Poslanec Jaroslav Faltýnek: Děkuji za slovo, pane předsedo. Hezké odpoledne, dámy a pánové, kolegyně, kolegové. Já bych jenom velmi stručně navázal na naši debatu dneska ráno na grémiu a navrhl bych seřazení třetích čtení zítra od 9 hodin následovně, to znamená ve středu 24. 3: jako první bod číslo 328, tisk 532, MF, o ČNB. Dále bod číslo 333, poslanecký návrh zákona o silničním provozu, tisk 374. Potom bod číslo 326, tisk 966, MPO, o nízkouhlíkové energetice. Potom bod číslo 332, poslanecký návrh zákoníku práce, tisk 317. Potom bod 330, sněmovní tisk 545, Ministerstvo spravedlnosti, občanský soudní řád.

K tomu navrženému bodu z grémia, který je totožný, akorát má jiný název, s tím, co navrhl Tomio Okamura, kontrolní závěr NKÚ k nákupu zdravotnických ochranných prostředků při pandemii COVID-19: rovněž navrhuji zařadit tento bod po již pevně zařazených bodech ve čtvrtek 25. 3. po odpovědích na písemné interpelace. To znamená, že to je v podstatě čtvrtý bod.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já vám děkuji. Omlouvám se všem dalším přihlášeným, ale opravdu potřebujeme ten čas do 14.30 hodin. Žádná přihláška nepropadá, ti, kteří nedostali prostor dnes, budou mít možnost zítra ráno. O všech návrzích budeme hlasovat zítra ráno.

Než přeruším 87. schůzi, abychom zahájili ve 14.30 hodin 91. schůzi, tak asi jste si už všimli, že byla spuštěna nová grafika na informačních tabulích hlasovacího zařízení. Hlavním přínosem je možnost zobrazit více informací, protože má mnohem vyšší rozlišení. Tak doufám, že to přinese větší míru komfortu vám všem a že budete se změnami spokojeni.

Přerušuji 87. schůzi, budeme pokračovat 91. schůzí ve 14.30 hodin.

 

(Schůze přerušena ve 14.22 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP