(19.40 hodin)
(pokračuje Volný)

Potom tady máme vyjádření České statistické společnosti, a já sice říkám, že vláda, ale zopakuji - pokud by tady současná opozice seděla za mnou ve vládních křeslech nebo ve vládních funkcích, chovala by se naprosto stejně, jako se dnes chová vláda ANO a ČSSD, protože pocházejí ze stejné líhně - vláda zavádí restrikce na základě emocí, nepracuje s daty, kritizuje boj s koronavirem. Česká statistická společnost. Vyšlo to na dezinformačním serveru Hospodářské noviny. Vláda řeší covid jen podle emocí, s daty neumí pracovat, zazněla kritika, vyšlo na dalším dezinformačním severu iDnes.cz.

Co je klasickou ukázkou pokrytectví této doby a neschopnosti správně interpretovat výsledky, je fakt, že děti by měly jít do škol na základě testování. Ale i při uznávané chybovosti testů by to při 1 369 000 dětí, testovaných každý den, znamenalo 21 950 falešně pozitivních. A pokud má pravdu pan profesor Balík a chybovost těch testů je až 20 %, znamenalo by to každý den 260 000 falešně pozitivních nebo falešně negativních dětí. Takže testování dětí je jenom další cestou k tomu, aby se nouzové stavy prodlužovaly nebo obnovovaly, abychom se z nich nikdy v životě nedostali.

Přitom Ministerstvo zdravotnictví velice neochotně, ale ve finále podle zákona prostřednictvím paní magistry Daniely Koblíkové odpovědělo na otázku, proč mají školy Ministerstva spravedlnosti výjimku z nošení roušek. A teď prosím všechny rodiče, kteří nás poslouchají, aby poslouchali velmi bedlivě a zeptali se svých poslanců, proč je to tak jak to je, protože ta odpověď zní: Výjimka pro školy zřízené Ministerstvem spravedlnosti je stanovena z toho důvodu, že se jedná o ucelené a neproměnlivé kolektivy stále stejných lidí, v jejichž případě nepoužívání ochranného prostředku v rámci takového kolektivu nepředstavuje vážné riziko. Poprosím všechny rodiče, kteří nás nyní sledují, aby se zamysleli nad tím, jak velmi proměnlivý je jejich kolektiv nebo kolektiv jejich dětí, které chodí do školy. A chtěl bych vidět statistiku, která prokazuje, že na školách Ministerstva spravedlnosti je ta fluktuace statisticky významně nižší než na jakékoliv jiné škole.

Přikročíme k největšímu skandálu dnešního dne. Já tady stojím před prakticky prázdnou Poslaneckou sněmovnou, protože všichni kolegové na znamení svého nesouhlasu s tím, že nemám nasazenou roušku, odešli z této místnosti. V pořádku, je to jejich právo, ale jak to, že tady seděl dnes pan premiér, pan premiér, který byl v kontaktu se skutečně nemocnou osobou, která má příznaky COVID-19? Pan premiér se vymlouvá na to, že má již obě dvě dávky očkování, ale jak už bylo řečeno, vakcinace nechrání před infekcí a nezaručuje bezinfekčnost, takže podle tiskové mluvčí hygieny Středočeského kraje očkování nutnost karantény neruší. Nemůžeme s určitostí říci, že člověk po očkování se už nikdy nemůže nakazit a nemůže být infekční. V tuto chvíli tedy platí, že i když je někdo očkován, tak stejně po kontaktu s pozitivním, a ne pouze pozitivním v tomto případě, ale s příznaky, do karantény musí, uvedla tisková mluvčí. Takže my jsme tady dneska byli svědky flagrantního papalášství a porušování právních předpisů této země člověkem, který je premiérem této země, vyskytl se v okolí nemocného člověka, a přestože nemůže zaručit svou bezinfekčnost, tak dneska tady zasedal téměř celé jednání Poslanecké sněmovny.

Druhý největší skandál dnešního dne není o nic menší. Pan ministr zdravotnictví, který drží basu s ostatními, a proto odešel, opět lhal lidem na tiskové konferenci, šířil hoaxy a dezinformace, fejky a strašil lidi v této zemi, že v hradecké nemocnici pacienti leží na chodbách, aby to vzápětí hradecká nemocnice vyvrátila s tím, že se o pacienty stará, podle sdělení ředitele. Například v hradecké nemocnici se pacienti musí ukládat mimo klasické pokoje, třeba i na chodbách této nemocnice, nemocnice je velmi přetížená, podobně jsou na tom i ostatní nemocnice v tomto kraji, uvedl ministr. Nemocnice tyto informace popřela, takže pan ministr zdravotnictví opět lhal. Já nevím, jestli to je hra, kdy on už tu funkci nechce dělat, a proto dělá všechno pro to, aby se nemusel na covidovém šílenství podílet a pro jistotu se chce nechat z té funkce vyhodit, anebo jestli už je tím lhaním tak přepracovaný. Nicméně nemocnice odpověděla, že pacienti v žádném případě neleží na chodbách a je pro ně zajištěna péče odpovídající jejich zdravotnímu stavu, vyvrátil ministrova slova mluvčí Fakultní nemocnice v Hradci Králové Jakub Sochor. Takže bohužel máme vládního ministra, který systematicky a úmyslně šíří fejky a hoaxy. Otázka je proč. Odpověď na tuto otázku zná zřejmě pouze pan ministr.

Dneska tady pan Zaorálek říkal, že akcie AstryZenecy a Pfizeru šly dolů. Tak já nevím, kdo z vás sleduje tyto pohyby na burze, nicméně řekl bych, že tady někdo asi investoval do těchto akcií a dneska je zklamaný tím, že ty akcie klesají, a ptá se tady, proč. No, ty akcie klesají, protože ty vakcíny jsou šmejdy, nefungují, nikdy nefungovaly a nikdy fungovat nebudou tak, jak nám bylo tvrzeno. Takže lidé, kteří si nechali ty vakcíny aplikovat, se stali něčím jako obětí podomních prodejců hrnců, protože asi zhruba stejnou kvalitu má to zboží, které jim vstříkli do jejich těla.

Ne že bych to panu ministrovi počítal, ale řekl bych, že se dotkl svého respirátoru v průběhu svého vystoupení zhruba dvacetkrát, takže dosáhl toho, že pokud prošel kontaminovaným prostorem, tak má dokonale kontaminované jak ruce, tak respirátor, tak všechno, čeho se dotkl. Ale opět, pan ministr drží basu se všemi poctivými poslanci a ministry, kteří tak poctivě dodržují všechny vládní předpisy a nařízení, že já z toho mám na Facebooku dneska video s padesátitisícovým dosahem.

Proč jsem citoval paní ministryni financí? Protože paní ministryně financí v jednom z minulých jednání uvedla, že 184 miliard bylo vyplaceno pouze jako kompenzace velkým, středním a malým firmám k 31. 12. loňského roku. Za prvé by bylo zajímavé, pochopitelně, se podle IČO dozvědět, kam ty peníze šly a u koho skončily, nicméně když těch 184 miliard vydělíme ohroženou skupinou, kterou tvoří zhruba 3 miliony lidí, tak nám to vychází na 60 000 pro každého. Při námi navrhovaném řešení, to znamená dobrovolné sebeizolaci lidí, kteří se cítí ohroženi, i kdyby se sebeizolovali úplně všichni, je to dost peněz na to, aby deset měsíců v kuse dostávali šestitisícový bonus k tomu, aby si mohli nechat nakupovat, dovážet potraviny, hotová jídla, nakoupit FFP tři filtry a dokonale se izolovat od společnosti, pochopitelně s přihlédnutím k doporučení pana profesora Berana, že půlhodinová návštěva příbuzných, kteří budou také vybaveni respirátory, které by si mohli za tyto peníze zakoupit, by neměla nakazit ani jednu stranu. Takže bychom mohli těch 184 miliard darovat lidem, kteří by je utratili a roztočili by kola ekonomiky. Místo toho jsme těch 184 miliard zaplatili za to, aby ta ekonomika nefungovala. Záchrana ekonomiky tím, že do ní nalijete skoro 200 miliard a přinutíte ekonomiku ke krachu místo toho, aby se do ekonomiky těch 184 miliard nalilo a lidé, kteří se necítí ohroženi nebo ohroženou skupinou opravdu nejsou, mohli dál vytvářet hodnoty, platit daně, sociální a zdravotní. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP