(19.30 hodin)
(pokračuje Plaga)

A jedna poznámka: není to pozdě. Podívejte se, Rakušáci otvírají školy za čísel, kterých ještě v tuto chvíli zdaleka nedosahujeme. Takže je tu čas na připravení návratových scénářů, které určitě uvítá každý z vás. A všichni z vás, co uvažujete o nepodpoření nouzového stavu, argumentujete otevřením škol. Já chci říct jednu důležitou věc, která tady zazněla. Zaznělo tady, že když se zruší nouzový stav, otevřou se školy. Ne, školy podle judikátu mohou zůstat zavřené i bez nouzového stavu.

Cestou k otevření škol je testování. Pro rychlý nákup testů, pro zajištění logistiky přes Integrovaný záchranný systém je klíčové, abychom měli k dispozici nouzový stav. Tedy zrušení nouzového stavu, přestože si to levá část myslí a říkala to tady u pultíku, neznamená návrat dětí do škol, ale jeho oddálení. Cestou k návratu dětí do škol je prodloužení nouzového stavu a zajištění, logistické zajištění testování na našich školách včetně vysokých.

Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Tak, já vám děkuji, pane ministře. A jestli jsou poznámky, které jsem zdědil od svých předchůdců, správné, tak to bylo poslední vystoupení s přednostním právem, a budou tedy vystupovat poslanci, kteří jsou přihlášeni řádně do rozpravy. (K řečnickému pultíku přichází poslanec Volný bez roušky.) Tak, pane poslanče Volný, jak to máme s tou rouškou? Můžu vás poprosit, abyste si ji nasadil při vystoupení? Pane poslanče Volný, já vás prosím, žádám, abyste si nasadil roušku. Vy si ji asi nenasadíte, tak já vás tímto napomínám v souladu s § 19 jednacího řádu. A teď vás... (Poslanec Volný reaguje mimo mikrofon.) No to je něco jiného, tady jsme podle jednacího řádu. My spolu budeme diskutovat když tak na mikrofon, nechte mě prosím dokončit. Já mám pro vás špatnou zprávu. My jsme se na grémiu dohodli, že vás víceméně budeme ignorovat, takže já vás nevykážu ze sálu, my to potom zase po vás nějak vydezinfikujeme. Takže, prosím, hovořte.

 

Poslanec Lubomír Volný: Děkuji, že jste pochopili, že v právu jsem tady já a vy ne. Vy nemáte pravdu, pravda byla na mé straně a vám nezbylo nic jiného, než se podle toho zachovat. A já se teď vyjádřím k tomu, co tady zaznělo za pláč ze strany vlády i opozičních poslanců. (Většina poslanců opouští jednací sál.) Ve své podstatě je prakticky v každé straně, snad s výjimkou komunistů, u SPD nevím, existuje nějaký člen Aspen Institutu, anebo někdo, kdo studoval nějakou školu, na jejímž financování se podílel někdo ze známých globalistů. (Hluk a neklid v jednacím sále.) Takže si myslím, a jsem si tím prakticky naprosto jist, že v případě, že by v současné vládě seděli současní opozičníci, tak by ta situace probíhala úplně stejně. Současní opozičníci, kteří kritizují vládu, by dělali stejná opatření, jako dělá dnes vláda, a dnešní vláda by stejným způsobem kritizovala opozici. Protože všichni tady pracují dle pokynů z vyššího centra, z centra, které pro ně má větší váhu a pro jejich rozhodování je důležitější než vůle občanů České republiky.

Náš tým při své práci vycházel z informací nikoliv Lubomíra Volného nebo pana Mariana Bojka, protože my nejsme opravdu vzdělaní v oboru epidemiologie. Mohl bych poprosit o klid? Je tady strašný hluk. Děkuji. Ale vycházeli jsme z práce profesora doktora Jiřího Berana, kandidáta věd, doktora magistra Ctirada Musila, docenta doktora Martina Balíka, Ph.D., profesora doktora přírodních věd Omara Šerého, Ph.D., doktorky Soni Pekové, Ph.D., docentky doktorky přírodních věd Ireny Koutné, Ph.D., České statistické společnosti, JUDr. Aleny Schillerové, Ph.D., a Jaroslava Mangla, šéfa Pohřební asociace. Zatímco my jsme vycházeli z těchto odborných stanovisek profesionálů ve svém oboru, mnohdy tak špičkových, že nám je závidí celý svět, anebo lidí, kteří dostávali Čestné uznání Mensy ještě za rok 2020, tak vládní ministři a poslanci pořádali tajné párty, premiér není v karanténě, přestože by měl být, protože i přes očkování může být infekční, a ministr Blatný šíří jednu dezinformaci za druhou.

Já začnu od pana profesora Berana, který zjišťoval, jaké osoby vytvářely systém PES. Protiepidemický systém, který byl představen veřejnosti 13. listopadu, vytvářelo široké portfolio odborníků: čtyři inženýři, čtyři magistři a pět doktorů přírodních věd. Tedy nikdo z nich není lékařem, natož epidemiologem, píše profesor Beran. Protože se mu to zdálo podivné, vyhledal si v databázi publikační aktivitu autorů a čekalo ho nemilé překvapení. Nikdo z autorů systému PES nemá vůbec žádné lékařské vzdělání a nikdy se nezabýval infekčními nemocemi. Pan profesor Beran byl kritizován některými tvůrci systému PES. Pojďme si tedy říct, jakou kvalifikaci má jeden z jeho největších kritiků, Jan Kulvejt.

Pan profesor k tomu uvádí: Jen velmi nerad se vyjadřuji k tomu, co o mně napsal někdo, koho neznám, nevím, jak vypadá, nikdy jsem s ním nemluvil. Nejsem na žádných sociálních sítích a nebudu na nich, protože to považuji za ztrátu času. Dozvěděl jsem se jen, že pan magistr studoval na Matematicko-fyzikální fakultě a ukončil studia prací Studium nukleace kvantových teček v roce 2010. V témže roce začal studovat Ph.D. v programu v jednom z ústavů Akademie věd, který dokončil až po devíti letech, v září 2019, prací Nukleace jako komplexní systém. Jeho první publikace v medicíně vyšla v polovině prosince 2020. Nevím, jestli měl někdy nějaký student-lékař možnost studovat Ph.D. program celých devět let, a udivuje mě to, že již za šest měsíců od obhajoby Ph.D. práce na výše uvedené fyzikální téma je expertem na modelování infekčních nemocí a podílí se na řízení epidemie v celém státě. V medicíně se neposuzuje dosah toho nebo onoho experta podle toho, na jaké univerzitě studoval, ale především dle počtu zahraničních publikací a dle toho, kolik dalších expertů ho v jeho oboru citovalo. Takže systém nebo i život v této zemi určuje již několik měsíců systém PES, na jehož vývoji - a opakuji - se nepodílel ani jeden lékař, natož epidemiolog.

Další na seznamu odborníků, ze kterých jsme čerpali, je docent doktor Martin Balík, Ph.D., který měl teď rozhovor v Prostoru X, a jak už to tak bývá v našem mediálním prostoru, nenapsali tam, jaké má vzdělání a jaké má tituly, ale ten článek nazvali Lékař Balík. Nicméně tento pan profesor tvrdí, že tři miliony lidí mají imunitu a pětina testů, tedy 20 %, je falešně pozitivní, je třeba rozumně rozvolnit, jsme na dně. To je jeden z těch odborníků, kteří nebyli touto vládou ani nikým z opozice navrženi, aby se účastnili tvorby systému, který ovládá naše životy již po mnoho měsíců.

Další, od koho jsme čerpali, byla paní docentka doktorka přírodních věd Irena Koutná, Ph.D. Ta opět uvádí, že paměťová imunita chrání po prodělání covidu nejméně rok. Vědci z brněnských laboratoří Centra buněčného a tkáňového inženýrství Fakultní nemocnice u svaté Anny a Lékařské fakulty Masarykovy univerzity ukončili první fázi klinické studie, ve které testují paměťovou T-buněčnou imunitu pacientů, kteří prodělali covid. Paní docentka je přesvědčená o tom, že pacienti, kteří prodělali covid, jsou imunní rok, rok a půl, možná i déle. Opět to je člověk, který se žádným způsobem nepodílel na žádných vládních opatřeních. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP