(13.00 hodin)
(pokračuje Klaus)

A pak tady byly hádky ve Sněmovně, kdo vymyslel chytrou karanténu, jestli Piráti, nebo ANO. A když to přišlo, tak vidíme, že žádná chytrá karanténa neexistuje, že to byl totální fake. Samozřejmě to selhalo na lidských zdrojích. Ale máme mediky, dobrovolníky, státní úředníky - přece ten stát je schopen dělat spoustu věcí, vybírat pokuty, jezdit autem, které automaticky odezírá vaši espézetku, a tak dále. A když jde o ochrany životů, tak jste nepředvedli nic.

A mě to mrzí, nepřítomný pane premiére. Vy třeba když prodáváte vodňanské kuře, tak to zvládnete, a to je těžká práce - vychovat to kuře, všechny veterinární věci, reklama, marketing, prodej, vy tam ty lidi dostanete, účetnictví. Čili nerozumím tomu, proč ten stát řídíte hůř než firmu.

Nyní přicházíte s nouzovým stavem a já vám nevěřím -

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Vážený pane poslanče, já se moc omlouvám.

 

Poslanec Václav Klaus: Já dokončím větu, na to mám právo. - A já vám nevěřím, že víte, co děláte, že máte jasná data a že zodpovědně zvažujete dopady na ekonomiku, na práci lidí. A nezlobte se, já za tím vidím pouze a jenom marketing, že je před volbami a vypadá dobře, když vláda něco činí, a dokonce je nouzový stav.

Trikolóra vaše opatření k nouzovému stavu nepodporuje. Děkuji.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Já děkuji, že jste to zvládl celé, ten příspěvek. Já bych vám samozřejmě umožnil vystoupení po přestávce.

Vzhledem k tomu, že zasedá organizační výbor a už je 13.00, přerušuji jednání. Budeme pokračovat tímto bodem ve 14.30. Poprosím všechny členy organizačního výboru, aby se dostavili do místnosti 106. Zahájíme jednání výboru bezprostředně.

 

(Jednání přerušeno ve 13.01 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP