(Jednání pokračovalo ve 14.30 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci - z členů vlády tady ještě nikoho nevidím, vláda zasedala od půl druhé, tak doufám, že někdo přijde. Předseda Poslanecké sněmovny ve 13 hodin přerušil projednávání tohoto bodu.

Ještě než budeme pokračovat v přerušené schůzi, informace vlády k zamýšlenému vyhlášení nouzového stavu, tak mi dovolte, abych konstatoval omluvu došlou předsedovi Poslanecké sněmovny, a to od paní ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové. Stejně tak se omlouvá pan ministr zdravotnictví Roman Prymula, ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček a pan ministr obrany Lubomír Metnar.

Já ještě krátce vyčkám, protože bych rád, abychom dodrželi direktivu jednacího řádu, to znamená, že potřebujeme alespoň jednoho ministra vlády...

Vzhledem k tomu, že tu nemám předsedu ani jedné z vládních stran, to znamená ani kolegu Faltýnka, ani kolegu Chvojku, ptám se místopředsedů klubů, jestli mají informaci, který z ministrů byl uvolněn z jednání vlády o vyhlášení nouzového stavu a dostaví se na jednání Poslanecké sněmovny, protože o této věci moc dobře ví...

(Posl. Valachová informuje mimo mikrofon, že některý z ministrů přijde za okamžik.) Ano, já vyčkám... (Po chvíli:) Tak já vyčkám, až mi místopředsedové klubů sdělí... Prosím, paní místopředsedkyně.

 

Poslankyně Kateřina Valachová: Pane předsedající, já si vás dovolím jménem sociálně demokratického klubu požádat o pauzu 20 minut na jednání poslaneckého klubu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, takže 14.55. (Posl. Valachová: Dvacet minut, ano, poprosím.) Vyhlašuji přestávku na poradu klubu sociální demokracie do 14.55.

 

(Jednání přerušeno ve 14.35 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP