(11.10 hodin)

 

Poslanec Karel Rais: Další návrh je G2 pana kolegy Munzara, tisk 5686 - prodloužení doby pro vynaložení prostředků na bytovou potřebu o rok. Názor rozpočtového výboru negativní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 39. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 39, z přítomných 190 pro 87, proti 76. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Teď je skupina 23, ostatní pozměňovací návrhy, které obsahují změny zákona o daních z příjmu. Tam máme jeden pozměňovací návrh vedený pod písmenem D kolegy Španěla 5453 - zvýšení limitu pro osvobození příležitostných příjmů na 40 tisíc korun. Rozpočtový výbor negativní stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 40. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 40, z přítomných 191 pro 76, proti 78. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Tady z této skupiny nemám. Teď mám pozměňovací návrhy 2.4, pozměňovací návrhy ohledně přechodných ustanovení a účinnosti článku 3 a 4 zákona. Zde je navrženo celé nové hlasování namísto původního hlasování pod bodem 17. Je to ve dvou základních variantách. Varianta hlasování, pokud nebude zachován odpočet z úroků z hypoték... ale on byl, takže my se musíme věnovat variantě hlasování, pokud bude zachován odpočet úroků z hypoték.

To znamená, protože byla přijata od kolegy Munzara varianta B, tak budeme hlasovat G7 v tom případě, návrh 3, což je pozměňovací návrh číslo 5692 - odložení účinnosti článků 3 a 4 zákona o jeden rok. Stanovisko rozpočtového výboru negativní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 41. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 41, z přítomných 190 pro 65, proti 82. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Čili to je situace, že nebyl přijat, tak bychom měli hlasovat pozměňovací návrh pod písmenem B3, což je kolega Skopeček, číslo 5722 - odložení účinnosti článku 3 a 4 o jeden rok. Ale to je totéž... tady je to celý vlastně. Tak teď jsem zmaten. Stanovisko rozpočtového výboru je negativní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 42. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 42, z přítomných 190 pro 53, proti 82. Návrh byl zamítnut. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: To je ze skupiny třetí, pozměňovací návrhy obsahující změny zákona o dani z přidané hodnoty. Tam první budeme hlasovat pana kolegu Munzara G8 - 5727, to je ten nejširší návrh, snížení sazby DPH u stavebních a montážních prací na dokončených stavbách pro bydlení nebo sociální bydlení a u výstavby nebo dodání staveb pro sociální bydlení z 15 na 10 % a rozšíření první snížené sazby DPH 15 % na dodání některých dalších nemovitých věcí. Stanovisko výboru je negativní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 43. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 43, z přítomných 191 pro 72, proti 78. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Takže máme situaci, kdy návrh nebyl přijat, tak budeme hlasovat opět pana kolegu Munzara, pozměňovací návrh 5688 - snížení sazby DPH u stavebních a montážních prací na dokončených stavbách pro bydlení nebo sociální bydlení a u výstavby nebo dodání staveb pro sociální bydlení z 15 na 10 %. Stanovisko rozpočtového výboru negativní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 44. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 44, z přítomných 192 pro 76, proti 75. Návrh nebyl přijat. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Protože nebyl přijat návrh G8 pana kolegy Munzara - 5727, a ani G4 - 5688, budeme hlasovat o jeho dalším návrhu, který je veden pod G5 - 5689, snížení sazby DPH u stavebních a montážních prací na dokončených stavbách pro bydlení nebo sociální bydlení a u výstavby nebo dodání staveb pro sociální bydlení z 15 na 10 % do konce roku 2023. Rozpočtový výbor - negativní stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 45. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 45, z přítomných 192 pro 83, proti 74. Návrh byl zamítnut. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Protože nebyl přijat kolega Munzar ve verzi G8, ani G4, ani G5, tak budeme hlasovat pana kolegu Jurečku a jedná se o tisk 5314, snížení sazby DPH u výstavby nebo dodání staveb pro sociální bydlení z 15 na 10 %. Stanovisko rozpočtového výboru negativní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 46. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 46, z přítomných 192 pro 73, proti 67. Návrh byl zamítnut. Další návrh.

 

Poslanec Karel Rais: Další návrh je A2, což je zase pan kolega Jurečka, 5315, osvobození bytových jednotek od DPH. Názor rozpočtového výboru - negativní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Paní ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahájil jsem hlasování číslo 47. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 47, z přítomných 192 pro 65, proti 75. Návrh byl zamítnut.

 

Pane zpravodaji, vyčerpali jsme všechny pozměňovací návrhy, které byly k hlasování?

 

Poslanec Karel Rais: Já se domnívám, že ano.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: K navrhovatelům pozměňovacích návrhů. Jsou všichni přesvědčeni, že došlo k hlasování o jejich návrzích? Zdá se podle našich záznamů, že ano. Pokud nikdo nic nenamítá, můžeme hlasovat o návrhu zákona jako celku.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se zrušuje zákonné opatření Senátu č. 340/2013 Sb., o dani z nabytí nemovitých věcí, ve znění pozdějších předpisů, a mění se a zrušují další související právní předpisy, podle sněmovního tisku 866, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahájil jsem hlasování číslo 48 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

Hlasování číslo 48, 192 přítomných, pro 187, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní ministryni financí a místopředsedkyni vlády a děkuji zpravodaji. Končím bod číslo 270.

 

Budeme pokračovat bodem číslo

 

267.
Vládní návrh zákona o odpadech
/sněmovní tisk 676/ - třetí čtení

Děkuji panu ministru životního prostředí Richardu Brabcovi, že zaujal místo u stolku zpravodajů. Požádám o totéž pana poslance Jana Schillera, který je zpravodajem výboru pro životní prostředí, aby zaujal místo u stolku zpravodajů. Konstatuji, že usnesení garančního výboru bylo doručeno jako sněmovní tisk 676/10. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP