Čtvrtek 18. června 2020, stenozáznam části projednávání bodu pořadu schůze

Předcházející část projednávání bodu pořadu schůze

 

(pokračuje Vojtěch Pikal)

2.
Návrh poslanců Jany Krutákové, Jana Farského, Věry Kovářové,
Víta Rakušana, Petra Gazdíka a Petra Pávka na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně
některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 680/ - prvé čtení

Nebyl načten návrh na zamítnutí, takže nyní bychom se měli zabývat návrhy na přikázání výborům k projednání. Nicméně pokud je zde buď návrh na otevření rozpravy, nebo vystoupí pan ministr, tak se znovu otevře rozprava. Prosím, pane ministře.

 

Ministr zemědělství ČR Miroslav Toman Dámy a pánové, vážený pane předsedající, já jenom chci říct, že je nesouhlasné stanovisko vlády k tomuto bodu. Myslím si, že návrh je nadbytečný, neboť omezení vlastnického práva k výše uvedenému účelu lze provést podle stávající právní úpravy obsažené v zákoně o vyvlastnění a důvodová zpráva neobsahuje žádné důvody, pro které je současná právní úprava nedostatečná. Takže to jsou důvody, proč já navrhuji zamítnutí, chtěl jsem se k tomu vyjádřit. A třetí věc je, že venku prší, prosím vás. Děkuji. (Ohlas v sále.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. A nyní se hlásí do rozpravy, která je tímto znovu otevřena, pan zpravodaj. Prosím.

 

Poslanec Karel Tureček: Děkuji za slovo. Pane předsedající, dámy a pánové, jak už jsem řekl ve svém úvodním slově, navrhuji zamítnutí tohoto sněmovního tisku hned v prvním čtení. K tomu důvodu, který už jsem tady podrobně popsal, ještě uvádím jeden důvod, že navrhovatelka totožné, úplně totožné znění podala ve druhém čtení předchozího, prvního sněmovního tisku, který jsme projednávali, takže o tom obsahu budeme hlasovat. Takhle bychom hlasovali dvakrát o stejném návrhu. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji. Já ten návrh na zamítnutí tentokrát řádně zaznamenávám, a pokud se již nikdo další nehlásí do rozpravy, protože mám za to, že pan poslanec Klaus vystoupil předtím, tak rozpravu v tuto chvíli končím a nyní se zeptám, jestli je znovu zájem o závěrečná slova ze strany navrhovatelky nebo zpravodaje. Není tomu tak. V tom případě nyní budeme hlasovat o těch návrzích a návrh na zamítnutí tentokrát zazněl v rozpravě. Takže já ještě svolám kolegy do sálu a budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí. Vypadá to, že jsou přítomni všichni, kteří by tu chtěli být.

 

Já zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro zamítnutí tohoto návrhu. Kdo je proti? Já vám děkuji.

hlasování číslo 5 je přihlášeno 103 poslanců a poslankyň, pro 56, proti 31. Návrh byl zamítnut.

 

Já tedy jeho projednávání ukončím. Děkuji navrhovatelce, děkuji zpravodaji.

 

A posuneme se k dalšímu návrhu. Tím je bod 3 pořadu této schůze, což je

Aktualizováno 1. 9. 2020 v 16:48.




Přihlásit/registrovat se do ISP