(18.00 hodin)
(pokračuje Pikal)

Já ho tedy zkusím ještě odůvodnit. Já myslím, že je to v zásadě srozumitelné. Nejedná se o žádnou velkou změnu. Předkládaný návrh nemá žádný dopad ani do státního rozpočtu, ani do právní úpravy ohledně soukromí osob nebo ochrany osobních údajů, stejně tak nezvyšuje žádným způsobem korupční rizika. Jedná se tedy o stanovení pravidla, aby nešlo schválit návrh státního rozpočtu před ukončením projednávání návrhu státního závěrečného účtu za předchozí rok, tedy aby byla dodržena nějaká logická posloupnost. Návrh účinnosti se navrhuje k 1. červenci 2020, to se potom nějak upraví, resp. to bude odpovídat tomuto návrhu zákona.

K tomuto návrhu potom vláda dala nějaké negativnější stanovisko, resp. tam vytýká nějaké technické detaily, to já potom později načtu v podrobné rozpravě, kde bych se s nimi případně vyrovnal. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji, pane místopředsedo. Jenom pro záznam konstatuji, že v tuto chvíli je stále ještě otevřena obecná rozprava. Je do ní přihlášen pan poslanec Vojtěch Munzar. Nicméně v souladu s rozhodnutím Poslanecké sněmovny musím nyní přerušit projednávání tohoto bodu. Měli bychom se věnovat napevno zařazeným bodům. Ale s přednostním právem chce vystoupit pan předseda Chvojka. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Jan Chvojka: Děkuji za slovo, pane místopředsedo, hezký podvečer, kolegyně, kolegové. Já jsem si chtěl původně vzít dvacet minut pauzu na klub, protože zástupce předkladatele toho bodu, který měl začít v 18.00, teď je na cestě na dálnici, byla tam nějaká nehoda. Nicméně myslím si, že ta pauza není potřeba, pokud se domluvíme, a Sněmovna je suverén, že můžeme pokračovat v tomto bodě tak, abychom ho dodělali, a potom případně začali s tím dalším bodem. Řekl bych, že je to na nás.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Já se obávám, že to úplně není na nás, protože musí někdo předložit ten návrh a může to udělat jenom ten, kdo je k tomu pověřen podle § 57 odst. 2, a já tady mám pověření pro hejtmana Pardubického kraje, jeho prvního náměstka. Pokud se máme podle rozhodnutí Poslanecké sněmovny zabývat bodem č. 209, potřebujeme v tuto chvíli zástupce navrhovatele. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Jan Chvojka: Já jsem úplně nepochopil, co je teď tedy potřeba. Jsou tady dvě alternativy. Buď si bereme pauzu do 18.20, protože bod, který měl začít v 18.00, nemá předkladatele, nebo si myslím, že můžeme dodělat bod, který je rozjetý, a počkat až -

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Já se omlouvám, nemůžeme, protože usnesením Poslanecké sněmovny jsme se dohodli na tom, že v 18 hodin máme napevno zařazený bod 209.

 

Poslanec Jan Chvojka: Dobře. Takže pokud to nejde, tak v tom případě si bereme pauzu na klub do 18.20.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, rozumím. Vyhlašuji přestávku pro jednání poslaneckého klubu ČSSD do 18.20 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 18.02 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP