(17.30 hodin)

 

Poslanec Jan Skopeček: Děkuji pěkně. Já bych se chtěl přihlásit k pozměňovací návrh pod číslem 5267. To by mělo zachovat možnost platby pojistného jak hotovostně, tak i bezhotovostně. Jestliže koruny české jsou ze zákona určené jako zákonné platidlo, tak nerozumím tomu, proč by státní úřad neměl přijímat hotovost. To, že to má své náklady, mně přijde jako neuvěřitelný argument. Ať se paní ministryně zamyslí, jestli nejde při svozu těch peněz nějakým způsobem ušetřit, ale jako argument to určitě sloužit nemůže, protože prostě české platidlo mají určitě státní úřady přijímat.

A další pozměňovací návrh, ke kterému se hlásím, je pozměňovací návrh pod číslem 5268, a to je ta snaha zachovat podnikatelům svobodu volby v tom, jestli budou posílat podání elektronicky, nebo v papírové formě. Podporuji digitalizaci, ale neměla by být činěna násilím a ta svoboda volby by měla zůstat.

Děkuji pěkně za pozornost.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Hlásí se ještě někdo do podrobné rozpravy? Nehlásí. Podrobnou rozpravu končím. Zájem o závěrečná slova? Není. Nyní jsme v takovéto situaci. Pro to, abychom mohli zahájit třetí čtení tohoto návrhu a byly zpracovány a písemně předloženy pozměňovací návrhy, je potřeba minimálně pětačtyřiceti minut. Dalšími body se nemůžeme zabývat, protože příslušní ministři jsou na jednání v Senátu, takže nemám jinou možnost, po předběžné dohodě s předsedy poslaneckých klubů, než přerušit jednání Poslanecké sněmovny do 18.15 hodin. Tedy přerušuji jednání, v 18.15 hodin budeme pokračovat.

 

(Jednání bylo přerušeno v 17.31 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP