(12.40 hodin)
(pokračuje Kolovratník)

Takže pro vaši informaci, volební komise má dvě usnesení, za prezidenta a za Senát. Na volebním lístku už to neuvidíte. Budete vybírat tedy ze dvou kandidátek jednu nominantku a budou to dámy Lenka Marečková a paní Monika Šimůnková, s tím, že opakuji pro plénum i pro stenozáznam, paní Monika Šimůnková pro Sněmovnu obdržela dvě nominace, jak od prezidenta, tak od Senátu Parlamentu České republiky.

Nyní prosím, pane předsedající, abyste otevřel rozpravu k uvedeným kandidátkám. Připomínám, že i zde v usnesení volební komise navrhuje tajné hlasování, a necháme o tom hlasovat.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Ano, otevírám rozpravu. Hlásí se někdo do rozpravy? (Hluk v sále.) Nikdo se nehlásí, rozpravu končím.

 

Budeme hlasovat o tajné volbě.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 67. Přihlášeno 182 poslanců, pro 113, proti 15. Návrh byl přijat a já přerušuji projednávání tohoto bodu pro provedení tajné volby.

 

Poslední volební bod je bod číslo

 

231.
Návrh na volbu člena Dozorčí rady Státního fondu rozvoje bydlení

Pane předsedo, prosím, máte slovo.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji. Je to poslední volební bod. Je to třetí volba, kdy 9. července se uvolnila v dozorčí radě SFRB tři místa. Poslanecká sněmovna postupně obsadila dvě. Zvoleni byli pan Jan Babor a paní Jaroslava Nestěrová. Jedno místo je neobsazené. Lhůta byla do 5. listopadu. Poslanecké kluby podaly návrhy, pan poslanec Jan Kubík za hnutí ANO a pan Michal Kučera za poslanecký klub TOP 09. Toto komise přijala v usnesení 144 z 5. listopadu.

Zvolenému členovi začne jeho čtyřleté funkční období dnem volby a volební komise i zde navrhuje volbu tajnou. Prosím o otevření rozpravy a poté hlasování o tajné volbě

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Otevírám rozpravu. Nikdo se do rozpravy nehlásí, rozpravu končím.

 

Nyní budeme hlasovat o provedení tajné volby.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 68. Přihlášeno 182 poslanců, pro 110, proti 15. Tajnou volbu jsme schválili.

 

Než přeruším tento bod, prosím pana předsedu o upřesnění času.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Čas na provedení volby stanovuji na 23 minut, to znamená, do 13.05 hodin, a výsledek voleb bych oznámil ve 14.30 hodin, těsně před zahájením odpolední části schůze.

 

Místopředseda PSP Petr Fiala: Děkuji. Přerušuji projednávání tohoto bodu. Členům organizačního výboru připomínám, že výbor se sejde ve 13 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.43 hodin.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP